VDMA’dan iyimser açıklama : “Almanya'da makine ihracatı eski günlere döndü”

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

VDMA’dan iyimser açıklama : “Almanya'da makine ihracatı eski günlere döndü”

24-10-2011
VDMA’dan iyimser açıklama : “Almanya'da makine ihracatı eski günlere döndü”
Alman Makine ve Tesis İnşaatı Birliği VDMA tarafından 21 Ağustos tarihinde Frankurt’ta yapılan açıklamada, kriz sonrası dönemde Almanya'dan diğer ülkelere yapılan makine ihracatının büyük ölçüde artarak, ekonomik kriz öncesi dönemdeki gücüne yeniden kavuştuğu bildirildi.
MAKİNA İHRACATI 70 MİLYAR EURO DÜZEYİ İLE 2008 YILI REKORUNU YAKALIYOR
Alman Makine ve Tesis İnşaatı Birliği (VDMA) tarafından Frankfurt kentinde yapılan açıklamada, bu yılın ilk yarısında 68,9 milyar avroluk makine ihraç edildiği, bunun da geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 18,2 oranında bir artış olduğu belirtildi.
Böylece, Almanya'nın en önde gelen sanayi sektörü olan makine ihracatında, 2009 yılında yaşanan ekonomik krizden sonra sektörün eski gücüne kavuştuğu ifade edilen açıklamada, makine ihracatında 2008 yılının ilk yarısında 72,9 milyar avroyla rekor düzeyde gelir elde edilmiş olduğu, 2009 yılının aynı döneminde ise ihracatın 56 milyar avroya kadar düşmüş olduğu hatırlatıldı.

ALMANYA'DAN EN ÇOK MAKİNA SATIN ALAN ÜLKE, DÜNYANIN ÜRETİM MERKEZİ OLAN ÇİN
Makine ihracatındaki artışın büyük ölçüde Çin Halk Cumhuriyeti'nden kaynaklandığı belirtilen açıklamada, böylece bu ülkeye yönelik ihracatın ilk sıraya yerleştiği, Çin'i ABD ve Fransa'nın izlediği kaydedildi. Bilindiği gibi Almanya'nın en büyük 5 endüstrisi arasında bulunan makina sanayi imatçılarını biraraya getiren VDMA yaklaşık çoğunluğu orta büylüklükte olan 3.000 firmanın temsilcisi konumundadır. Yaklaşık 920.000 çalışanı, 173 Milyar tutarında yıllık üretimi ve yaklaşık % 72 ihracat oranıyla. Avrupa yatırım malları endüstrisinin % 40'ı aşan payını temsil etmektedir. 20.000'den daha fazla ürün çeşidinin yüksek teknik seviyesi dünya çapında yenileme sektörü olarak ses getirmektedir.

VDMA AĞAÇİŞLEME MAKİNELERİ SEKSİYONU, ENDÜSTRİNİN %85'İNİ TEMSİL EDİYOR
VDMA bünyesindeki Ağaç İşleme Makineleri Uzmanlık Birliği de, Alman ahşap işleme makine, tesis ve takım üreticilerinin % 85'ini temsil eden ulusal bir endüstri birliği olup 100 yılı aşkın bir geçmişe sahiptir.
yazar

E-bülten için e-posta bırak