Uluslarlararası Orman Urünleri Kongresi (ORENKO 2020) bu yıl on-line olarak gerçekleşiyor.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Uluslarlararası Orman Urünleri Kongresi (ORENKO 2020) bu yıl on-line olarak gerçekleşiyor.

16-09-2020
Uluslarlararası Orman Urünleri Kongresi (ORENKO 2020) bu yıl on-line olarak gerçekleşiyor.
23-26 Eylu?l 2020 tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği bölümü tarafından bu yıl 3. Gerçekleşecek Uluslarlararası Orman Ürünleri Kongresi (ORENKO 2020) COVID-19 nedeniyle bu yıl online olarak yapılacaktır. Kongrenin amacı orman endüstri alanındaki en son bilimsel ve teknolojik gelişmelerin paylaşılması ve tartışılması ve farklı ülkelerdeki ve farklı uzmanlıklara sahip araştırmacılar arasında bilgilerin paylaşılması sayesinde uluslararası iş birliklerinin güçlendirilmesidir.

Bu yıl Endüstri Oturumlarında tema olarak; pandemi sürecinin ahşap esaslı sektörlere etkileri ve gelecek vizyonu, sağlıklı bir çevre ve ahşap esaslı malzemeler olarak belirlenmiştir.

Bir önceki ORENKO kongresi 26-29 Eylu?l 2018 tarihlerinde gerçekleştirilmiş ve dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık 150 bilim insanı katılmıştır. Ayrıca farklı disiplinlerde kendi alanlarında uzman dünyaca tanınmış bilim insanları davetli konuşmacı olarak kongre katılmışlardır. Bir önceki gerçekleştirilen ORENKO 2018’e (http://www.ktu.edu.tr/orenko2018) ait detaylı bilgilere web sitesinden ulas?ılabilinir.

Dünya genelinde hemen tüm ülke ve toplumları saran COVID-19 pandemisine yo?nelik tedbirler azaltılması/gevşetilmesine rağmen gerek Dünya Sağlık Örgütü gerekse merkezi yönetimler kapalı ve kalabalık alanlarda bunulmaması, maske takılması, hijyen ve fiziksel mesafe kurallarına uyulmasını tavsiye etmektedir. Tüm bu gerçekler ışığında kongre katılımcılarının sağlığı  açısından  her iki yılda bir düzenlenmesi planlanan Uluslararası Orman Ürünleri Kongresine  bu yıl online olarak yapılmasına karar verilmiştir. Kongreye ilişkin detaylı bilgilere web sitesinden ulaşabilirsiniz (http://www.ktu.edu.tr/orenko2020).

 

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak