Türk Mobilyacıları, Nijerya’da 150 Konteyner hracat Bağlantısı Gerçekleştirdi

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Türk Mobilyacıları, Nijerya’da 150 Konteyner hracat Bağlantısı Gerçekleştirdi

28-11-2011
Türk Mobilyacıları, Nijerya’da 150 Konteyner hracat Bağlantısı Gerçekleştirdi
Global ölçekte farklı ülkelerde işbirliklerini artıran Türkiye mobilya sektörü, Nijerya’da özgün tasarımlı ve kaliteli ürünleriyle ses getirdi. MOSDER öncülüğünde Nijerya’ya giden 17 farklı markanın temsilcisi, 6 milyon dolarlık ihracat ve 13 mağaza bağlantısı ile Türkiye’ye döndü.
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) organizasyonunda TC. Ekonomi Bakanlığı desteği ile Lagos ve Abuja'ya yönelik olarak düzenlenen Nijerya Sektörel Ticaret Heyeti 22 - 28 Ekim 2011 tarihlerinde gerçekleştirildi. "Türk mobilyası"nın dünya genelinde tanıtılmasını hedefleyen MOSDER önderliğinde gerçekleştirilen sektörel ziyaret sırasında 500'ü aşkın Nijerya menşeli firma ile görüşme yapılarak, 6 milyon dolarlık mobilya ihracatı ve 13 mağaza bağlantısı yapıldı.
MOSDER üyeleri güç birliği yaparak daha önceden keşfedilmemiş ve girilmesi zor pazarlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Nijerya'ya giden 17 mobilya markasının yöneticileri, Nijerya'da faaliyet gösteren mobilya şirketleri ile yüzyüze görüşme imkânı sağladı. İkili görüşmeler sonrasında, "Türk mobilyası"na yoğun ilgi gösteren Nijeryalı mobilya profesyonelleri 150 konteynır büyüklüğünde, toplam hacmi 6 milyon dolara ulaşan sipariş yaptı.
MOSDER Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, "Türk mobilyası"nın farklı ülkelerde tanıtılması için daha önce iş ilişkisi geliştirilmemiş pazarlara girilmesi gerektiğini belirterek, mobilya sektörünün odak noktasında ihracatın yer aldığını aktardı.
Nijerya gibi girilmesi zor bir pazarda kısa sürede büyük başarılara imza attıklarını ifade eden Davulcuoğlu, "Sektörel gezi sırasında Nijeryalı mobilya sektör öncülerine Türk markaları birbirinden güzel mobilya ürünlerini tanıtma fırsatı sağladı. Mobilyalarımızın gördüğü yoğun ilgi sonucunda 150 konteynır hacminde, 6 milyar dolara ulaşan ihracata ulaştık. Nijerya'ya yaptığımız tek bir ziyaret sayesinde 6 milyar dolarlık iş hacmine ulaşmamız ve 13 mağaza anlaşması sağlamamız, sanayicilerimize yol göstermemiz bakımından bizleri de mutlu etti." dedi.
Nijerya'da yaklaşık bir hafta içerisinde işbirliklerinin geliştirilmesi, ihracat potansiyeli bulunan hedef pazarlara yapılan ziyaretlerin önemini ortaya koydu. Türk mobilya sanayicilerinin yalnızca bu ziyaretle 6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmesi ve 13 mağaza açma hedefiyle anlaşma sağlaması, Nijerya gibi daha önce ilişki geliştirilmemiş pazarlarda yapılacak çalışmalara hız katacak.
Nijerya Sektörel Ticaret Heyeti'ne katılarak ilk siparişlerini alan mobilya markaları; Akyol (Odam), Aldora, Alfemo, Bostans, Cardin, Doğtaş, Gala, İpek, İstikbal, Kilim, Konfor, Ndesign, Rendi, Serhat, Sertex, Weltew ve Yataş oldu.
yazar

E-bülten için e-posta bırak