Türk Mobilya Markalarının Dünyaya Sunulduğu Vitrin: IMOB 2012

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Türk Mobilya Markalarının Dünyaya Sunulduğu Vitrin: IMOB 2012

28-11-2011
Türk Mobilya Markalarının Dünyaya Sunulduğu Vitrin: IMOB 2012
Mobilya sektörünün dünyaya açılan kapısı 8. İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB 2012) 31 Ocak – 04 Şubat 2012 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi / CNR Expo’da gerçekleştirilecek. İMOB 2012, mobilya sektörünü farklı bir konseptte buluşturarak, katılımcılarına yepyeni ayrıcalıklar sunacak ve 173 ülkeye ihracat yapan Türkiye mobilya sektörünün en güzel örneklerini gözler önüne serecek.
SEKTÖRÜN BULUŞMA NOKTASI
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) işbirliği ile ITE Group Plc. Türkiye Ofisi E Uluslararası Fuarcılık (EUF) tarafından düzenlenen İMOB 2012, Türkiye ve dünya mobilya sektörünün birlik platformu olacak. Tasarım ve kalitesiyle ünlenen İtalya'ya bile mobilya ihracatı gerçekleştiren sektörün buluşma noktası İMOB 2012, yeni iş alanlarının açılmasını sağlayan merkez konumunda yer alacak.
Fuara katılan 300'ü aşkın katılımcı ve 1000'den fazla marka, 100 bin ziyaretçi beklenen İMOB 2012 aracılığıyla iş alanlarını genişletecek. Toplam dokuz salonda gerçekleştirilen İMOB 2012, Türk markalarının dünyaya sunulan vitrini olurken, Avrupa'dan Asya'ya Ortadoğu'dan Afrika'ya geniş coğrafyadaki mobilya profesyonellerinin her yıl merakla beklediği fuar olma ayrıcalığı taşıyor.

"MADE IN TURKEY"
Tasarımı ve kalitesiyle farklı coğrafyalarda yoğun ilgi gören "Türk mobilyası" İMOB 2012 ile kapılarını dünyaya açıyor. İşlevselliğiyle öne çıkan, özgün tasarım fikirleriyle hayat bulan mobilyaların sergileneceği İMOB 2012, Türkiye ve dünya mobilya sektörünün en büyük buluşma merkezi olacak. Özgün çizgisiyle global ölçekte konumunu güçlendiren "Türk mobilyası"nın sergileneceği İMOB 2012, tasarım zirvesine dönüşecek. "Türk mobilyası"nın yakın coğrafya başta olmak üzere tüm dünyanın gözdesi olması nedeniyle, İMOB 2012'nin ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor. "Türk mobilyası" akımını yansıtan en özgün ürünleri görmek ve ülkelerinde satmak üzere 100'ü aşkın ülkeden gelecek mobilya profesyonelleri ile satınalma yöneticileri için İMOB 2012 büyük önem taşıyor. Fuar kapsamında düzenlenecek Tasarım Yarışması ile katılımcı firmaların birbirinden farklı tasarımları yarışacak.
2010 yılında 1 milyar 414 milyon dolar ihracat yapılan mobilya sektörü, İtalya'ya yapılan ihracatın oranıyla da göz dolduruyor. Türkiye mobilya sektörü, tasarım ve kalitesiyle dünyanın gözde ülkesi İtalya'ya 2010 yılında 14 milyon 115 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) mobilya sektörünün öncü 37 markasını tek çatıda toplayarak, sektörün yüzde 50'sini aşkın kesimini temsil etmektedir. MOSDER, dünyanın en büyük 3. mobilya fuarı olmaya aday İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB) ile Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki mobilya profesyonellerini her yıl bir araya getiriyor. Sektörün global ölçekteki konumunu koruması için çalışmalarını sürdüren MOSDER, her yıl Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması ile sektörde sinerji oluşturuyor.

ÖĞRENCİLER TASARLIYOR, MOBILYA FİRMALARI ÜRETİYOR
MOSDER'in düzenlediği 7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması'nda derece alan tasarımlar, Aralık 2011'de düzenlenecek ödül töreni ile açıklanacak. Üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin birbirinden farklı tasarımlarının ödüllendirildiği ve üretildiği yarışma ile genç yetenekler henüz öğrencilik yıllarında teşvik edilecek.
Yarışmada dereceye giren 12 tasarım, MOSDER üyesi sektör öncüsü şirketler Alfemo, Bellona, Cardin, İpek, İstikbal, NDesign, Saloni, Serhat ve Yataş tarafından üretilecek. Üretilen mobilyalar arasında yapılacak elemenin ardından birinciliğe hak kazananlar, ödül töreninde açıklanacak. Üretilen ödüllü tasarımlar, iki gün boyunca sergilenerek, mobilya sektörüne ilgi duyan herkesin beğenisine sunulacak.

ÖDÜL KAZANAN TASARIMLAR IMOB 2012'de SERGİLENECEK
Gelenekselleşen yarışma ile üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık Bölümü öğrencileri yeteneklerini ortaya koyarak, mobilya sektörüne adım atma fırsatı yakalayacak.
Yarışma kategorileri, Oturma-Dinlenme, Depolama - Koruma - Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya Servis Ünitesi ( Sehpa, Kütüphane, Ayakkabılık, TV Sehpası, Askılık, Telefonluk, Portmanto vb.), Uyuma ve Genç mobilya başlıklarından oluşuyor. Yarışmada yer alan 'Engelliler/Özürlüler için Ev Mobilyası Tasarımı' ise engellilerin ev yaşamını kolaylaştıracak tasarımları gözler önüne serecek.
Yarışmada ödül alan isimler para ödülü, iş ve staj olanakları, tasarımların tescil hakları korunması, yurtdışı fuarlara katılım ve İMOB'da özel alanda ürün sergileme gibi fırsatlar yakalayacak.
yazar

E-bülten için e-posta bırak