Mutasyona uğrayan COVİT19 için Pfizer’den açıklama .

Covit19

Mutasyona uğrayan COVİT19 için Pfizer’den açıklama .

30-01-2021
Mutasyona uğrayan COVİT19 için Pfizer’den açıklama .
Pfizer CEO’su Albert Bourla, mevcut COVID-19 atışlarının etkisiz hale gelme olasılığının yüksek olmasıyla mücadele etmek için aşı geliştirmeyi 100 günün altına hızlandırma sözü verdi.
  • Eski BARDA Direktörü Richard Hatchett, hükümetlerin bulaşıcı hastalıkları "toplumumuz için varoluşsal bir tehdit" olarak görmeleri gerektiğini vurguladı.

Sanal 2021 Davos Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Pfizer CEO'su Albert Bourla, henüz gerçekleşmemiş olsa da, aşıların gelecekte etkili olmayacağına dair "yüksek olasılık" olduğuna inandığını söyledi.

Bourla, "Bir gün olması çok yüksek bir olasılık," dedi.

Bourla, Pfizer'in meydana gelen olayda aşı araştırma ve geliştirmeyi hızlandırmak için çalıştığını söyledi. Pandemik ölçekli bir bulaşıcı hastalık tehdidini tanımaktan, 100 gün veya daha azına izin verilen bir aşı almaya kadar geçen zamanı kısaltmak istiyor - bu, geçen yıl Trump yönetiminin Warp Speed Operasyonu tarafından ortaya konulan 300 günlük hedeften bile daha kısa bir zaman çizelgesi. Şirket, gelişen durum karşısında aşı adayının% 95 etkinliğini sürdürmek niyetinde olduğunu söyledi.

varyantlar Çeşitlerin aşıları nasıl etkileyebileceğini anlamaya başlıyoruz 

Johnson & Johnson ve Novavax, son 24 saatte COVID-19 aşı adaylarının etkinlik sonuçlarını açıkladı.

Johnson & Johnson'ın tek doz atışı için ilk görünüm umut verici görünse de , genel etkinliği sadece% 66'da değişiyor ve ilk olarak Güney Afrika'da tanımlanan B.1.351 varyantına karşı daha da az etkililik. ABD merkezli Novavax'ın aşısı, daha bulaşıcı başka bir varyantın tespit edildiği, ancak küçük Güney Afrika denemesinde% 50'nin altına düştüğü Birleşik Krallık'taki denemelerde% 89 etkinlik gösterdi .

Karşılaştırmalı olarak, BioNTech ile ortaklaşa yapılan Pfizer aşısı, gerçek hayattaki COVID-19 varyantlarına karşı test edilmemiştir. Ancak şirket, Pfizer-BioNTech aşısının ilk olarak İngiltere ve Güney Afrika'da bulunan varyantlarla aynı mutasyonlara sahip olacak şekilde tasarlanmış laboratuar yapımı "psödovirüslere" karşı çalıştığını gösteren sonuçları Çarşamba günü yayınladı.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak