Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği MOBSAD, Bir İftar Yemeği Verdi

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği MOBSAD, Bir İftar Yemeği Verdi

28-06-2016
Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği MOBSAD, Bir İftar Yemeği Verdi
Zanaatkâr ağırlıklı, üst kalite, butik-kupon üretim yapan tasarım odaklı çalışan KOBİ standartlarını haiz firmalardan oluşan Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği MOBSAD, her yıl olduğu gibi bu yılda sektörün en önemli isimlerini verdiği iftar yemeğinde biraraya getirdi. Yayın grubumuzun da hazır bulunduğu ve 10 yıldır gerçekleştirilen bu geleneksel iftar yemeği buluşmalarının 11.cisinde de sektördeki tüm kurum ve dernekler hazır bulundu.

Çalışmalarını dernek faaliyetlerinden çok öteye taşıyan Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği`nin (MOBSAD) geleneksel iftar buluşmasında başkan ve yönetim kurulu, Müslüman ülkeler ve Ortadoğu için çok ciddi çağrıda bulundu. ``Bir olursak güçlü oluruz`` diyen işadamları, Müslüman ülkelerin kendi içerisinde barışık olmaması halinde her daim dış güçlerin kolayca parçalayabileceği hedef haline geleceklerine dikkat çekti.

 

MOBSAD`ın da desteği ile Türkiye`de mobilyacılık mesleğini sürdürebilir hale gelen Suriyeli mülteci ustaların Türk dünyasına teşekkürlerini paylaştığı video, duygu dolu anların yaşanmasını beraberinde getirdi. MOBSAD Yönetim Kurulu ve üyeleri, dünyada savaşların sona erdirilerek aklın ön planda olacağı çözüm yollarının üretilmesi için çağrıda bulundu.

 

ADNAN BOSTAN: BİRLEŞELİM, GÜÇLENELİM!

Mobilya Sanayi İşadamları Derneği Başkanı Adnan Bostan, büyük yankı bulan konuşmasında şunları ifade etti: ``Yüzüyle bakana mobilya, gönlüyle bakana koca bir dünyayız biz, MOBSAD ailesiyiz. Bugün yangın yerine dönen Müslüman camiası öyle bir yağmurla yıkansın ki, bu yangın dinsin. Dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz açlık, yoksulluk, sefalet çekerken, daha da acısı ölümle pençelenirken, Ramazan ayının Yüce Rabbim tarafından bağışlanmamıza vesile olmasını diliyorum.

 

Ortadoğu kaynayan bir kazan; üstad Sezai Karakoç şöyle sesleniyor: ‘Siz Fırat ve Dicle`yi bıçakla kesebilir misiniz? Burası senin, burası benim diyebilir misiniz?` Ne yalnız Türk`ün, Arap`ın, Kürt`ün dilidir Dicle Fırat. Hepimiz bunu ibret alıp parçalanmayacağız, bölünmeyeceğiz. Bölünmedik, kaynaştık, işimizi aşımızı paylaştık. Öğrendik, öğrettik. Çünkü biz başkaları gibi menfaat ve sömürü ile bir yerlere gelmedik. Bizler bu coğrafyada yüzyıllardır bir arada yaşadık. Bugün de, yarın da yaşamaya devam edeceğiz. Birleşelim, güçlenelim!``

yazar

E-bülten için e-posta bırak