Kuveyt ve Katar’ı ziyaret eden Kalkınma Bakanı ve TİM Başkanı, Ticari ilişkilerin yeterli olmadığını ve daha yukarı çekilmesi gerektiğini söyledi

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Kuveyt ve Katar’ı ziyaret eden Kalkınma Bakanı ve TİM Başkanı, Ticari ilişkilerin yeterli olmadığını ve daha yukarı çekilmesi gerektiğini söyledi

23-09-2016
Kuveyt ve Katar’ı ziyaret eden Kalkınma Bakanı ve TİM Başkanı, Ticari ilişkilerin yeterli olmadığını ve daha yukarı çekilmesi gerektiğini söyledi
TİM Başkanı Büyükekşi, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan başkanlığına, Kuveyt ve Katar’a ziyaretlerde bulundu. Ziyarete TİM ile birlikte, TOBB, TÜSİAD, DEİK, MÜSİAD, TÜMSİAD gibi önde gelen STK’ların Başkanları ve üst düzey yöneticileri eşlik etti.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye ile Kuveyt arasındaki 700 milyon dolarlık ticaret hacminin daha da yukarı çekilmesi gerektiğini belirterek, "Özellikle Körfez İşbirliği Konseyi ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşmasının bir an önce imzalanması son derece önem arz ediyor." dedi.

 

Elvan, Kuveyt'te temasları çerçevesinde ülkenin en büyük bankalarından Burgan Bank'ın yetkilileriyle bir araya geldi.

 

Banka yetkilileri ve iş adamlarına hitaben bir konuşma yapan Elvan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yaşanan süreçte Türkiye ekonomisinin temellerinin ne kadar sağlam olduğunun görüldüğünü söyledi.

Standart and Poor's (S&P) dışındaki kredi derecelendirme kuruluşlarının darbe girişimine rağmen Türkiye'yi "yatırım yapılabilir" ülke olarak değerlendirdiklerini hatırlatan Elvan, S&P'nin ise Türkiye'ye karşı önyargılı yaklaştığını ifade etti.

 

Türkiye'ye yabancı sermaye girişinin sürdüğünü belirten Elvan, geçen yıl 16,9 milyar dolarlık yabancı sermaye girişi olduğunu kaydetti.

 

 "Ticaret hacmini daha yukarı çekmeliyiz"

 

Türkiye ile Kuveyt arasındaki ilişkilere de değinen Elvan, "İlişkiler son yıllarda hızla gelişiyor. 700 milyon dolarlık ticaret hacmi var ancak bu, iki ülke için de yeterli değil. Bu miktarı daha da yukarı çekmemiz gerekiyor. Özellikle Körfez İşbirliği Konseyi ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşmasının bir an önce imzalanması son derece önem arz ediyor." diye konuştu.

 

Kuveytli iş adamlarının Türkiye'de 2 milyar dolar civarında yatırımları bulunduğunu anlatan Elvan, Türk müteahhitlik firmalarının da bu zamana kadar 6,3 milyar dolarlık iş üstlendiklerini anlattı.

 

Uluslararası Kuveyt Havalimanı projesi işinin Limak'a verilmesinin Türkiye açısından memnuniyet verici olduğunu dile getiren Elvan, "Bu anlamda Kuveyt hükümetine ve Kuveytli iş adamlarına teşekkür etmek istiyoruz. Aşağı yukarı 6 yılda bitirilmesi hedeflenen havaalanını inşallah, Limak yetkilileri de 3,5 yıl gibi kısa bir sürede bitirmeyi hedefliyorlar." dedi.

 

yazar

E-bülten için e-posta bırak