Hakkımızda Yazısı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Hakkımızda Yazısı

22-12-2010
Hakkımızda Yazısı

 


YAYIN FAALİYETLERİMİZ:
EKİN YAYIN GRUBU, 1993 YILINDA İstanbul kadıköy de o günlerde ahşap sektörünün sunta ve mdf - laminat satıcılarının bulunduğu Çuhadaroğlu sokakta kuruldu. Kurucumuz Bugün de Yayın grubumuzun başında bulunan Nesip UZUN'dur. İlk dergimiz Mobilya Dekorasyon dergisidir. Mobilya dergisi kısa zamanda sektörün iletişim aracı ve buluşma noktası oldu. Çıktığı ilk yıldan itibaren Türkiye genelinde sektörel dağıtım temelinde ücretsiz olarak mobilya imalatçıları. Mobilya malzeme satıcıları, kereste , Sunta , MDF, Parke, Mobilya Aksesuar üretici ve satıcıları ile Mimar ve İnşaat proje gruplarına dağıtımı yapılan Mobilya dergisi. Çıktığı günden buyana yayın yaşamını aksatmadan düzenli olarak sürdüren Sektörümüzde de Ülkemizin ilk ihtisas yayınıdır.

EKİN YAYIN GRUBUNUN ikinci yayını, Hobi Yetenek -Kendin Yap Dergisidir. 1996 yılında yayına başlayan bu dergimiz 2006 yılına kadar yayın yaşamını surdurdu. Son tüketiciye yönelik türkiye geneli bayilerde satılan Hobi dergimiz, Hobi sektörünün yeterince gelişememesi nedeniyle bu tarihte yayın yaşamına ara verdi.

1996 Yılında İnternet üzerinden ilk sektörel interaktif yayıncılığa başladı.
2002 Yılında Son tüketiciye yönelik Dekorasyon ve Aksesuar Dergisini Çıkardı. Bayi satışıyla dağıtımı yapılan dergi Tekelci Medya gruplarının Dağıtım engelleri sonucu yayımını durdurdu.
2004 yılında Uluslararası yayıncılık faliyetini başlatan yayın grubumuz Bu tarihte yurtdışında Mobilya üreticileri ve yan sanayicilerimizi uluslararası pazarda tanıtmayı hedefleyen FURNİTURK DECORATION ve FURNITURK INDUSTRY adıyla İngilizce olarak hazırlanan iki yeni dergi çıkardı Bu yayınlarımız giderek daha da güçlenerek bugun yılda ortalama 45 ülkede uluslararası sektörel ihtisas fuarlarında dağıtılmaktadır.
2007 yılında DOOR & WINDOW dergimiz yayına girdi. Bugun interaktif olarak yayınını sürdürüyor.
2009 yılında dünyada da ilk sayılacak yeni bir dergimiz yayınlandı. Dünyadaki tüm uluslararası Mobilya fuarları hakkında bilgi veren ve spesifik bir yayın olan WORLD TRADE FAİR GUİDE yılda bir kez yayınlanmakta ve uluslararası pazarda mobilya üreticilerine dağıtılmaktadır.

FUAR FAALİYETLERİMİZ:
1998 yılında ATLANTİS FUARCILIK kuruldu. Ankarada 1998-1999 yıllarında Ahşap İşleme Makineleri ve Mobilya yan sanayi Fuarı yapıldı. 2002-2003-2004 ve 2005 yıllarında İstanbulda Turkiyenin İlk Hobi el sanatları ve CRAFT Fuarları yapıldı.

Misyonumuz:
Mobilya imalat sanayiine yönelik ihtisas yayıncılığında yayıncılık ilkeleri doğrultusunda mobilya sektörünün uluslararası bilgi ve enformasyonuna katkıda bulunmak, evrensel boyutta yayıncılık yaparak ülke yayıncılığına katkı sunmak. Yeni olana ve ilklere imza atmak.

Vizyonumuz:
Objektif yayıncılık ilkeleri doğrultusunda dergilerimizin okurlarının ve reklam verenlerinin haber/bilgi alma ve verme hak ve özgürlüklerinden eşit bir şekilde yararlanmalarını sağlamak ve tarafsız yayıncılık yapmak. Yayıncılığın gerek yurt içi, gerekse de uluslararası platformlarda gelişmesine katkıda bulunarak sürdürülebilir yayıncılığı en iyi şekilde gerçekleştirmek.

Mesleki FAALİYETLERİMİZ:
2000 Yılında SEYAD (Sektörel Yayıncılar Derneği) Kurucu üyesi .
2008 Yılında Dünyada en saygın Mobilya sektor yayınlarının bir araya geldiği ve her ülkeden tek bir yayın grubunca o ülkenin temsil edildiği IAFP (İnternational Alliance of Furnishing Publications) üyesi oldu.
2009 MAKSDER (Mobilya Aksesuar Sanayi Üreticileri Derneği) Kurucu üyesi ve Kurucu Genel Sekreterliği
2010 FSM Uluslararası mobilya yan sanayi yayıncıları birliği Kurucu Üyesi ve Kurucu Genel Başkanlığı
2008 Yılı Avrupa Yayıncılık Kalite Ödülü- İspanya Madrid
2014  yılı IAFP ( INTERNATIONAL FURNITURE ALLANCE PUBLISHERS) GENEL BAŞKANLIĞI

 

yazar

E-bülten için e-posta bırak