EKİN YAYIN GRUBU’nun Düzenlediği “Building with Wood” Sempozyumu 11 Mayıs’ta Yapıldı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

EKİN YAYIN GRUBU’nun Düzenlediği “Building with Wood” Sempozyumu 11 Mayıs’ta Yapıldı

22-12-2010
EKİN YAYIN GRUBU’nun Düzenlediği “Building with Wood” Sempozyumu 11 Mayıs’ta Yapıldı
Avrupa Ahşap Inisyatifi EWI’nin, EKIN Yayın Grubu ile birlikte Türkiye’de ilk kez düzenlediği “Buildig with Wood 2011” sempozyumu 11 Mayıs Çarşamba tarihinde Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezinde gerçekleşti. Sempozyum sırasında 11 yerli ve yabancı akademisyen ve sektör temsilcisi, Akdeniz ülkeleri ahşap mimarisinde modern ve sürdürülebilir çözümleri konu alan sunumlar gerçekleştirirken, 30 civarında firma da sempozyum fuayesinde ürün ve hizmetlerini sergilediler.

 

AHŞABIN GÜNDEMİNDEKİ PEK ÇOK KONU TARTIŞILDI

 

Yayın Grubumuz imtiyaz sahibi Nesip Uzun'un moderatörlüğü ve sunumunu yaparak ProHolz temsilcileri George Binder ve Judith Wilding ile birlikte yönettiği "Buildig with Wood 2011" sempozyumu sabah 09.30'dan akşam 18.30'a kadar sürdü ve ahşabın gündemindeki pek çok konuyu 250 civarındaki dinleyicisi ile paylaştı. Dördü yerli, yedisi yabancı toplam 11 uzmanın powerpoint sunumlarla zenginleştirdiği sempozyum sırasında uluslararası ahşap endüstrisine yönelik önemli bildiriler sunuldu ve tüm konuşmalar simültane çeviri ile anında dinleyicilere ulaştırıldı.

 

BM ORMANCILIK FORUMU TEMSİLCİSİ ve ORMAN GENEL MÜDÜR YARDIMCISI DA ORADAYDI

 

Sempozyumun öğleden sonraki oturumuna Türkiyede bulunan BM Ormancılık Forumu sorumlusu Jan Mc Alpine. Orman Genel Müdür Yardımcısı İsmail Belen'le birlikte katılarak Türkiyede özellikle İstanbul’da gerçekleşen böyle bir etkinliğin önemine vurgu yapıp BM 'in çalışmalarından Dünya ormanlarının geleceğine yönelik kısa bir animasyon sundular.

 

KONUNUN YERLİ ve YABANCI UZMANLARI BİRARAYA GELDİ

 

Konuşmacılar arasında TORID Başkanı Kenan Saraç, İzmir Serbest Mimarlar Derneğinden Vedat Zeki Tokyay, Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneğinden Cengiz Eruzun, Kağir Ahşap Mimarlık'tan Erkan İnce'nin yanısıra yurtdışından da Viyana Üniversitesinden Dr. Alfred Teischinger, IUAV Venedik Üniversitesinden Ario Ceccotti, İsveç AIX’den Magnus Silfverhielm, Graz Üniversitesinden Reinhart Brandner, İsveç Orman Endüstrileri Federasyonu’ndan Jan Söderling ve Gunilla Beyer, İtalya’dan Alberto Alessi gibi isimler yeraldı.

 

 

DERNEKLER ve ÜNİVERSİTELER DE DESTEK VERDİ

 

Ahşabın tanıtımı ve benimsetilmesi misyonuyla yola çıkan ve Türk mimar ve mühendislerini modern yapılarda ahşabın kullanımına ilişkin yeni teknolojiler hakkında bilgilendirmenin yanısıra firmalar, tasarımcılar, üniversiteler ve dernekler arasındaki iletişim ağını güçlendirmeyi amaçlayan etkinlik, ayrıca Ulusal Ahşap Birliği UAB, Türkiye Ahşap İthalatçıları ve Sanayicileri Derneği TORID, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği TMMOB, İç Mimarlar Odası, Mimarlar Odası MO, İstanbul Ünversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi gibi kuruluşlar tarafından da desteklendi.

 

Seminere ilişkin bilgi, görüntü ve fotoğraflar ile yapılan sunumlare www.mobilyadergisi.com.tr ve www.ahsapsemineri.com  sitelerinden ulaşılabilir.

 

 

 

 

EKİN YAYIN GRUBU

 

18 yıldır ahsap endüstrisi, ağaç işleme, mobilya ve yan sanayine yönelik MOBILYA DEKORASYON, FURNITURK ve WORLD TRADE FAIR GUIDE gibi sadece Türkiye'de değil, yurtdışında da dünyaca tanınmıs yayınlara imza atan ve 2008 yılı Avrupa Kalite Ödülü sahibi olan EKIN YAYIN GRUBU, kurucularından olduğu Sektörel Yayıncılar Derneği SEYAD'ın yanısıra Uluslararası Mobilya Yayıncıları Birliği IAFP'nin de tek Türk üyesi olup, başta Dünya Mobilya Konfederasyonu ve Kongresi WFC olmak üzere birçok global kuruluşun tek Türk akredite yanını olarak ülkemizi birçok ulusalararası platformda temsil etmektedir. 2010 yılı Ekim ayında dünya pazarlarının ileri gelen B2B dergileri tarafından kurulan Uluslararası Ağaçişleme ve Mobilya Tedarikçi Yayınları Derneği FSM'in kurucu başkanlığına getirilen EKİN Yayın Grubu, 2011 yılı Mart ayında Çin'in Dongguan kentinde gerçekleşen genel kurulda da dünya mobilya sektörünün önde gelen yayınları tarafından IAFP'nin genel sekreterliğine secilmiştir.

 

 

EWI

 

French Timber, proHolz Austria, Swedish Forest Industries Federation ve Norwegian Sawmill Industries Association gibi AB ülkelerinin ulusal ahşap ihracat örgütlerinin oluşturduğu bir kurumdur. EWI, AB örgütleri, CEI-BOIS ve Avrupa ahşap endüstrileri kurumları ile yakın işbirliği içerisinde olan EWI, bu kurumlarla birlikte AB çatısı altında cok sayıda ortak çalışmaya imza atmaktadır.

 

EWI'nin temel misyonu, ahşabın kullanımını özendirmek ve bu konuda sistematik çalışmalar yapmak olarak ifade edilebilir. Bu amaç çerçevesinde yapılar ve iç mekanlarda ahşap kullanımının sağladığı avantajların anlatıldığı uygulamalı çalışmalar gerçekleştiren kurum, aynı zamanda ahşap teknolojileri konusundaki uzmanlığı ve deneyimlerini de sektörle en yaygın biçimde paylaşmaktadır.

 

EWI bu çerçevede çeşitli seminer, workshop ve sunumlar aracıllığıyla ahşabın, - yapı sistem ve teknolojilerinin vazgeçilmez, temiz, sürdürülebilir ve pahalı olmayan malzemesinin - en son örnekleri ile, bunların ithalat ve ihracatının yanısıra tedarik ve lojistiği gibi konular hakkında da ayrıntılı bilgiler sağlamaktadır.

yazar

E-bülten için e-posta bırak