Decor kağıt araştırması: SCHATTDECOR Söyleşi

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Decor kağıt araştırması: SCHATTDECOR Söyleşi

10-05-2021
Decor kağıt araştırması: SCHATTDECOR Söyleşi
2010 yılından itibaren Türkiye’deki fabrikamızda üretime başladık. Tam on yıl önce beş çalışanla ve yalnızca bir üretim makinesiyle başlayan süreç, günümüzde dekoratif baskı alanında uzman 80 kişilik bir ekibe ve tam kapasite çalışan üç üretim hattına dönüştü. Bu yıl Nisan 2021 de 10. Yılımızı kutladık .

Mobilya Dergisi: Schatdecor ilgili kısa bilgiler verebilirmisiniz?, ne zamandan beri Türkiye pazarındasınız? 

        Schattdecor olarak uzun yıllardır Türkiye pazarındayız. 2010 yılından itibaren Türkiye’deki fabrikamızda üretime başladık.  Tam on yıl önce beş çalışanla ve yalnızca bir üretim makinesiyle başlayan süreç, günümüzde dekoratif baskı alanında uzman 80 kişilik bir ekibe ve tam kapasite çalışan üç üretim hattına dönüştü. Bu yıl Nisan 2021 de 10. Yılımızı kutladık .

İstikrarlı büyümeyi ve bugün sektörde her bakımdan güvenilir olarak tanınan bir şirkete ulaşmayı sağlayan, tam 10 yıl önce atılan bu adımdı. Kararlılığı ve Türk kültürünün değerleriyle yoğrulmaya hazır bir Alman şirketi.

Mobilya Dergisi: Panel ve Mobilya ve dekorasyon sektörüne yönelik neler üretiyorsunuz, hedef pazarlarınız içinde Türkiye nasıl bir yer kaplıyor. Sıralama yaparsak nasıl değerlendiriyorsunuz? 

 “Her türlü yüzey kaplama ve mobilya üretim elemanları (Suntalam, MDFlam, Laminat Parke, HPL & CPL Laminat) için gerekli dekor kağıdı,  melamin kağıdı, finish folyo ve thermoplastic folyo üretmekteyiz Hedef pazarlar içinde Türkiye ve Ortadoğu en büyük yeri kaplıyor. İlk sıralarda yer aldığımızı söyleyebiliriz.”

Mobilya Dergisi: Türkiye mobilya ve panel pazarını nasıl değerlendiriyorsunuz, ürünleriniz açısından değerlendirdiğimizde ürünleriniz  Mobilya  panel kaplama, kapı yüzeyleri, mutfak dolap kapak ve dekorasyon alanlarından en çok hangi segmentlerde kullanılıyor. 

Gelişen bir Pazar olarak değerlendirilebilir. Ürünlerimiz en çok mobilya panel kaplama olmak üzere dekorasyon alanlarındaki diğer tüm segmentlerde kullanılıyor.    Pazar payımızı ekibimizin müşterilerimize yakın olması ve yerli üretim sayesinde artırabildik.

Mobilya Dergisi: Pandemi sürecinde küresel pazarda ve Türkiye pazarında neler yaşadınız, 2020 yılında üretim ve talep eğrisinde neler oldu?Firma taleplerinde fazla bir talep oldu mu, olduysa tedarik noktasında sorun yaşadınızmı?Bu yıl 2021’de beklentilerinizi nasıl görüyorsunuz. 

Türkiye pazarında geçen yıla oranla büyük bir fark oluşmadı. Hammadde tedariği ile ilgili olarak daha uzun teslim süreleriyle karşı karşıya gelindi. 2021 yılınını da pandemiye bağlı olarak öngürülemeyen bir durum yaşanmaz ise geçmiş yıllara paralel hareket edeceği beklenebilir.   

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak