Ciff Shanghai 2018 , bu yıl 10-14 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşti.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Ciff Shanghai 2018 , bu yıl 10-14 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşti.

07-11-2018
Ciff Shanghai 2018 , bu yıl 10-14 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşti.
Çin fuarcılık sektöründe bu yıl 42. Gerçekleşen ve gerçekleştiği m2 itibarıyla da dünyanın en büyük alan ve katılımına sahip fuar, bu yıl yine oldukça başarılı ve yeniliklerle dolu bir fuar oldu. Her yıl olduğu gibi Ciff fuarları bu yıl da biri 18-21 mart arası diğeri de 28 Mart’ta Mobilya aksesuar malzemeleri ve ofis mobilyaları olmak üzere 2 si Guangzhou’da diğeri de 10-14 Eylül arası Shanghai’de olmak üzere 3 farklı konsepte mobilya fuarı gerçekleştiriyor. Önceki sayılarımızda Mart fuarlarını bizzat yerinde izleyerek dergimizde okurlarımızla paylaştık. Bu yıl gerçekleşen 2018, CIFF önceki yıllara göre kendini pek çok konuda yenilemiş olarak karşımıza çıktı.

 

 

CFTE * (Çin Dış Ticaret Guangzhou Fuarı Genel Şirketi) ve Red Star Macalline ** tarafından ortaklaşa düzenlenen organizasyonun unutulması zor olacaktır.

200'ü aşkın ülke ve bölgeden (Ciff Shanghai 2017’den  % 37 daha fazlası) 146.419 profesyonel ziyaretçi sektördeki yenilikler hakkında bilgi edinme ve fuara katılan 1.300'den fazla şirketin stantlarında iş yapma olanağı sağladı. 400.000 metrekarelik bir yüzey alanı üzerine yayılmış ve uluslararası alıcılar ve Çinli bayilere yönelik CIFF tarafından düzenlenen bir dizi B2B toplantı gerçekleşti. 

 

Dolayısıyla, 4 gün boyunca NECC koridorları, harika tasarım sergilerini ziyaret ederek,  Çin ve uluslararası mobilya pazarındaki yeni trendler üzerine forumlara ve sözleşmelere katılarak taze ilham alabilen sektör temsilcileri ile doluydu.

Ciff fuarının basın konukları olarak IAFP (uluslararası Mobilya yayıncıları birliği)adına Ekin yayın grubu olarak davetli olduğumuz fuarda fuar boyunca devasa hollerde yenilikleri izleme imkanı bulduk. Ofisten oturma grubuna, aydınlatmadan klasik mobilyalara, aksesuardan dekorasyona kadar hemen her mobilya grubunun  Çin’den ve dünyanın değişik ülkelerinden yüzlerce katılımcı ile yer aldığı bu devasa fuarı dört günde bitirmek gerçekten çok zor. Fuar bu yıl eşzamanlı olarak 7,1 ve   8,1 Salonlarını ahşap işleme makineleri ve yardımcı malzeme üreticilerine  açmış. Fuarın 5.1-5.2 ve 6.1-6.2 salonları Outdoor, dış mobilyalar ile bahçe mobilyalarına ayrılmış. 7.2 ve 8.2 salonlarında ofis mobilyaları ve otel mobilyaları var. 

Fuarın ikinci günü gerçekleşen ve farklı ülkelerden tasarımcıların buluştuğu etkinlikte de Çin mobilya sektöründe yeni trendler, tasarım ağırlıklı olarak gelişen ve kendi konseptini yaratan bu haliyle de uluslat-rarasılaşan sektör anlayışlarını basınla paylaştılar. Çinli markalar artık dünya genelinde önemli uluslararası tasarımcılarla çalışarak üst düzey mobilyalar üretiyorlar. Katma değerli ürünlerin pazara sunulduğu Çin mobilya sektöründe bu gün 42. si gerçekleşen fuarı bir tarafta Ulusal Fuar  ve Kongre Merkezi (Şangay), "NECC" Hongqiao ile öte yandan CFTE (Çin) tarafından ortaklaşa gerçekleştiriyorlar. .

     Bu yılki Ciff Shanghai fuarı  gerçekten Çin mobilya sektörü için önemli bir yıl oldu.  İki mobilya sektörü devleri arasında kurulan stratejik ittifaktan dolayı büyümesinin ve hatta Çin'in genel olarak büyümesinin temel bir aşaması. Bu birleşme ile daha ileri bir boyuta taşınmış oldu. 

   Dış Ticaret Guangzhou Fuarı Genel Şirketi ve Kırmızı Yıldız Macalline.

Red Star Macalline, Bu iki gurup Çin mobilya dağıtım ve ihracat  sektöründe tartışmasız liderdir. Red Star Macalline istatistikleri etkileyici: 4 trilyon RMB değerine sahip bir ev mobilyaları pazarı tarafından destekleniyor, Çin'in dört bir yanına dağılmış 260 alışveriş merkezini yönetiyor ve 15 milyon metrekareden daha geniş bir toplam yüzey alanı ve yıllık satış hacmi sağlıyor. Toplam hacmi ise 78 milyar RMB.

Dünyanın en büyük mobilya fuarı olan CIFF'in kayıtları ve rakamları ve her durumda Asya'da en etkili olanı, yıllık toplam 1.15 milyon metrekarelik alanı kaplıyor. Bu iki sektör lideri arasındaki işbirliği de herhangi bir açıklama gerektirmez ve kesinlikle daha önce hiç kaydedilmemiş olan ve her durumda tahmin edilmesi zor olan sonuçlar üretecektir.

Bu yılki fuar “Küresel Ev Yaşamı Örneği” konusunu ele aldı, fuar kalite, hizmet açısından gerçek bir sıçrama oldu; 400.000 metrekarelik bir toplam alanı kapsayan tüm NECC alanları kullanıldı. Çin'in her yerinden 29 il ve 182 şehirden gelen yeni üst düzey katılımcılar, tasarımcılar ve büyük perakendecilerin katılımı, tüketici talepleri ile ilgili gerçek tasarım eğilimlerinin belirlenmesine yardımcı oldular. 

 

CIFF 2018 ‘de bu yılın teması:

atölyeler. Bu yılın teması “Anlamlı ürünler fark yaratır. ”; Büyüleyici bir konu, hiçbir zaman yeterince araştırılmadı, küreselleşmeyle yıllarca son derece alakalı.

Çin'de 2017'den bu yana, Amerikan Tasarım Mobilyaları Derneği (ASFD) ve High Point Market tarafından ve CIFF tarafından tanıtılan Pinnacle Ödülleri Asya-Pasifik,  bölgesinde tek uluslararası mobilya ve ev-mobilya ödülü. Pinnacle Ödülleri'nin bir parçası olan Pinnacle Awards Asia-Pacific ve CIFF, Çin'de ve Asya'da kaliteyi ve tasarımı geliştirmek için birlikte çalışıyor.

CIFF Şangay'da Pinnacle Ödülleri Asya-Pasifik 2018 töreni de dahil olmak üzere birçok yarışma düzenlendi ve 16 yarışma kategorisinin kazananları açıklandı ve uluslararası çapta ünlü tasarımcılar tarafından seçilen eserlere ödül verildi.

Bir diğer önemli ilk de, Red Star Macalline ve İnovasyon Tasarım Birliği tarafından ortaklaşa oluşturulan bir tasarım olan Design Dream Show'un gerçekleştirilmesiydi.  

İki farklı olay, ama her ikisi de Çin tasarımının gelişimini sembolize ediyor, uygulamalar hızla değişen bir dünyayı yansıtıyor; Bu etkinliklerin bu gün CIFF Şangay'da yapılıyor olmaları, bu inanılmaz fuarın tasarım, kültür ve medya alanlarında yarattığı etkiyi göstermektedir.

CIFF tarafından gerçekleştirilen bu  tasarım etkinlikleriyle iki yaratıcı kentin Şanghay ve Milano'yu , kültürel ve yaratıcı kaynaklardan tam olarak yararlanmayı amaçlayan bir organizasyon içinde buluşturdu. 

Bu yıl CIFF Şangay'ın bir sonraki fuarı ile aynı zamanda, WMF Çin Uluslararası Mobilya Makineleri ve Ağaç İşleme Makineleri Fuarı'nın (Shanghai) ilk baskısı yapıldı. Bu fuar, CIFF ve WMF arasındaki yeni ortaklığın bir sonucudur ve bu nedenle, tüm ana üretim teknolojileri ve ahşap taban panelleri ve birinci aşama ahşap işleme ekipmanı dahil olmak üzere tüm işleme makineleri de dahil olmak üzere sektörün tüm üretim zincirini kapsadı.

Çok sayıda katılımcının katıldığı bu yılki WMF fuarında bunların en önemlileri şunlardır: Homag, SCM Group, Weinig, Biesse, Jinan Restar, Nanxing, Foma Grubu, SWPM, Yalian, Siempelkamp, Wemhoener, LMT, Ruiwudi, Leke, Huajian, Yuantian, Lianrou, Hengkang , Fuyi ve Xinqunli.idi. 

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak