Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ihracatında Türkiye ortalaması aşıldı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ihracatında Türkiye ortalaması aşıldı

19-06-2012
Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ihracatında Türkiye ortalaması aşıldı
OAİB (Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri), Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ihracatında Türkiye ortalamasını yine aştı. Bu sektörde 2012 yılı Ocak-Mayıs dönemi Türkiye geneli ihracat kaydı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,1 oranında artarak 1,7 milyar dolar seviyesinde yapılırken, OAİB yüzde 20,8 oranında ihracat artışı ile 146,1 milyon dolar seviyesinde ihracat gerçekleştirdi.

OAİB Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Kahraman yakaladıkları bu artış ile Türkiye geneli ağaç mamulleri ve orman ürünleri ihracatından yüzde 8,5 oranında pay aldıklarını söyledi.

Kendi birliğinin alt sektörlerindeki ihracat rakamlarını da değerlendiren Başkan Kahraman şöyle konuştu:

Mobilya Sektörünün, 2012 yılı Ocak-Mayıs dönemi ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24,2 arttı. İlgili dönemde en fazla ihracat Irak, Libya ve Azerbaycana yapıldı. Iraka olan ihracatımız geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 33,2 artış gösterdi. Libyaya ihracatımız ise geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 907,9 oranında Azerbaycana olan ihracatımız da yüzde 34,4 arttı.

Ağaç ve Ahşap Eşya Sektöründe ise 2012 yılı Ocak-Mayıs dönemi ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 0,6 artarak 281 milyon dolar oldu. En fazla ağaç ve ahşap eşya ihracatı kaydı İran, Irak ve Türkmenistana gerçekleşti. İrana olan ihracatımız değer bazında yüzde 20,5 oranında düşerken, Iraka olan ihracatımız da yüzde 30,4 Türkmenistana olan ihracatımızda da yüzde9,6 oranında artış kaydedildi.

Kağıt ve Karton Sektörünün Türkiye geneli ihracat rakamlarına bakıldığında 2012 yılı Ocak-Mayıs dönemi ihracatında geçen yıla kıyasla yüzde 15,5 artış dikkat çekiyor. Söz konusu dönemde kâğıt ve karton ihracatı en fazla Irak, İngiltere ve Mısıra yapıldı. Yine bu sektörde, Iraka olan ihracatımız geçen yıla kıyasla yüzde 18,8, İngiltereye olan ihracatımız geçen yıla göre yüzde 38, Mısıra olan ihracatımızda yüzde 121 oranında arttı.

yazar

E-bülten için e-posta bırak