Kastamonu Entegre ’2020 Trend Kataloğu’nu Sundu

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Kastamonu Entegre ’2020 Trend Kataloğu’nu Sundu

20-03-2020
Kastamonu Entegre ’2020 Trend Kataloğu’nu Sundu
Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, dekorasyon ve tasarım dünyasındaki eğilimleri, son yıllarda revaçta olan akım ve tarzları yansıtan ’Trend Kataloğu’nu sektöre sundu.Geniş desen yelpazesi ve malzeme kombinasyonlarıyla mobilya, dekorasyon ve iç mekân düzenlemeleri için çok çeşitli uygulama olanakları sunan Kastamonu Entegre ürünleri ve bu ürünlerin kullanıldığı çarpıcı tasarım örnekleri Trend Kataloğu’nda bir araya geldi.

   

Ağaç bazlı panel sektörünün yarım asırlık lideri Kastamonu Entegre, son yılların dekorasyon ve tasarım trendleri ile kendi zengin ürün yelpazesinin kullanıldığı çeşitli tasarım ve iç mekân düzenleme örneklerini bir araya getiren Trend Kataloğu’nu sektörün beğenisine sundu. Kastamonu EntegreTrend Kataloğu,özellikle terk edilmiş fabrikalar, depolar ve metruk binaların dekorasyonunda 1950’li yıllarda kendini ifade etmeye başlayan endüstriyel akımın, günümüz tasarım dünyasındaki modern yansımalarını odağına alıyor. Fabrika, hangar, depo, metruk bina gibi birçok eski mekânın reenkarnasyonu olarak tanımlanabilecek bu dekorasyon stilinin en temel karakteristiği ise atıl haldeki binaların, özellikle fabrikaların yeni bir ruh ve kimlikle dönüştürülmesi. 1950’li yıllarda ortaya çıkan bu “Dönü?üm Hareketi” 1960’lı yıllarda kendinden iyice söz ettirmeye başladı. Özellikle Andy Warhol’un 1962 yılında eski bir binayı dönüştürerek “Fabrika” adını verdiği stüdyosu; duvarları kaplayan alüminyum folyolar, aynalar ve gümü? rengi boyalarla bu akımın ilham kaynağı oldu.

Bugün, ev ve ofislerin yanı sıra kahve dükkânlarının, barların, restoranların ve butik otellerin iç mekân tasarımında sıklıkla uygulanan endüstriyel stilde; beton yüzeyler, sıvasız veya tuğla duvarlar, perdesiz camlar ya da stor perdeler karşımıza çıkıyor. Metal aksesuarlar ve aydınlatma elemanları bu alanların dönüştürülmesinde etkili unsurlar olarak öne çıkıyor. Değersiz görülebilecek makineler, antika ahşap mobilyalar, hurdalar, metal çerçeveli objeler bu akımın ana enstrümanlarını oluşturuyor. Pürüzlü dokular, koyu renkler, metal sarkıt lambalar, ferforje sehpalar, masif ahşap raflar, duvar aplikleri, flamanlı rüstik ampuller, yüksek tavanlar ve eskitilmiş ahşap zeminler son zamanlarda dekorasyonda sıkça karşımıza çıkan endüstriyel akımın dikkat çekici ruhunu yansıtıyor.

Kaliteyi zengin detaylarla buluşturan dekorlar

Kastamonu Entegre’nin ellinci kuruluş yıldönümüne özel hazırlanan 50. Yıl Serisi’ne ait kaliteyi zengin detaylarla buluşturan dekor seçenekleri de Trend Kataloğu’nda bir araya geliyor. Doğal ahşap dokusunun zengin detaylarını yansıtan görünümleriyle Sorrento, San Marino, Pesaro, Andorra, Valencia, San Pietro, Richmond ve Vincenzabu özel serinin en çarpıcı dekorları arasında yer alıyor. Ahşap görünümlü zarif örnekleriyle farklı zevklere yanıt veren ürünler, çağdaş mekânlar yaratmak üzere mutfaklar, ofis mobilyaları, raf ve duvar kaplamalarında tercih ediliyor. Kastamonu Entegre ürünleri günümüzün en dikkat çekici akımlarından biri olan endüstriyel tarzla son derece uyumlu bir birliktelik yakalıyor. 

 

Kastamonu Entegre Hakkında

Ağaç bazlı panel sektörünün yarım asırlık şirketi Kastamonu Entegre, Hayat Holding’in global ölçekte faaliyet gösteren iki büyük grubundan biridir. %100 yerli sermayeli şirket, 1971 yılında, ilk tesisi olan Kastamonu Yonga Levha Fabrikası’nda üretime başladı. Kastamonu Entegre, yurt içinde Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana’da üretim yapmaktadır. Yurt dışında ise Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Rusya ve İtalya olmak üzere toplamda 6 ülkede üretim tesisine sahiptir. ABD’de ise odun yongası tedarik ve lojistik süreçlerini yürüttüğü şirketi vardır.Yurt içi ve yurt dışı üretim tesis ve ofislerinde yaklaşık 6.300 kişiye istihdam sağlamaktadır. 

Kastamonu Entegre üretim tesisleri, toplamda 5,5 milyon m³/yıl ağaç bazlı panel üretim kapasitesine sahiptir. Yarım asırdır sektöre hizmet veren Kastamonu Entegre, üretim kapasitesiyle Türkiye’de sektör liderliğinin yanı sıra Avrupa’da 4’üncü, dünyada ise 7’inci sırada yer almaktadır. Sektörde ürettiği ürünlere göre bakıldığında ise MDF, yonga levha, laminat parke, kapı paneli üretiminde dünyanın ilk 4 üreticisi arasında bulunmaktadır. 1,3 milyar USD cirosu ve üretimdeki gücü, bilgisi ve tecrübesiyle, Amerika’dan Çin’e 100’ün üzerinde ülkeye yaptığı ihracatla her yıl açık ara sektör birincisidir. Yıllardır Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında ilk 50 içerisindedir. “İtalya’nın En Büyük Türk Yatırımcısı” unvanına sahiptir.

Kastamonu Entegre, müşteri talebine istinaden odun hammaddesini %100 sürdürülebilir ve yenilenebilir kaynaklardan elde ederek, FSC ve CARB2/EPA Belgeli ürün üretebilmektedir. Ayrıca tüm tesislerinde E1 kalitede üretim yapılmaktadır. “Floorpan” ve “Artfloor”, üretimde çevre dostu malzemelerin kullanıldığını, ürünlerin insan sağlığına zararlı maddeler içermediğini gösteren “Blue Angel (Mavi Melek)” sertifikasına sahip ilk Türk parke markalarıdır.  

 

 

 

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak