CNR İMOB-Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, 21-26 Ocak 2020 tarihleri arasındaCNR EXPO İstanbul Fuar Merkezi’nde 16’ıncı kez düzenlendi.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

CNR İMOB-Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, 21-26 Ocak 2020 tarihleri arasındaCNR EXPO İstanbul Fuar Merkezi’nde 16’ıncı kez düzenlendi.

20-03-2020
CNR İMOB-Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, 21-26 Ocak 2020 tarihleri arasındaCNR EXPO İstanbul Fuar Merkezi’nde 16’ıncı kez düzenlendi.
Bu yıl ... gerçekleşen ve Türk mobilya sektörü’nün en önemli fuarı olan CNR-İMOB ile Tüm mobilya derneklerinin çatı örgütü Mosfed (Türkiye Mobilya dernekleri Federasyonu) işbirliğiyle gerçekleşen, 2020 fuarı yüzlerce katılımcı ve dünyanın pek çok farklı ülkelerinden gelen binlerce uluslararası ziyaretçi ile buluştu. Türk Mobilya sektörünün ihracatına çok önemli bir katkı sunan fuar bu yıl başta Ortadoğu, Afrika ülkeleri olmak üzere balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ile deniz ötesi kıtalardan önemli bir ziyaretçi tarafından ziyaret edildi.

100 bin metrekare üzerindeki alanda 750'den fazla katılımcıyı, dünyanın dört bir yanından gelen alıcılarla buluşturan  fuar,  en zarif ev mobilyalarından, iç mekan tasarımlarına ve global mobilya trendlerine kadar bir çok ürüne ev sahipliği yaptı.  Her yıl olduğu gibi bu yıl da mobilya sektörünün önemli oyuncularına geniş kapsamlı bir ticaret pazarı sunmaya hazırlanan CNR IMOB Fuarı,  İtalya, Almanya, Avusturya, İsviçre, Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt, Katar ve BAE dahil olmak üzere 130 ülkeden tedarik heyetleri, ziyaretçiler ve VIP heyetlerini ağırladı.

Profesyonel alıcılara sadece ürün değil bir yaşam tarzı da sunan CNR IMOB Fuarı’nda bu yıl,  Suudi Arabistan, Katar ve Kazakistan gibi farklı ülkelerden pek çok şirket “Kontrat Mobilya” başlığı altında projelerini sunuldu  Ticari tesisler, oteller, hastaneler ve konut projeleri için tasarlanan ve üretilen mobilyaları kapsayan “Kontrat Mobilyaları” Türk mobilya sektörüne ayrı bakış açısı kazandırdı.   Geçen yıl olduğu bu yıl da B2B görüşmelerine sahne olan fuar, bu kez 30 ülkeden 1000 kişilik alım heyetini ağırladı. Sektör profesyonellerinin adeta akın ettiği fuarda, B2B iş görüşmeleri dâhil, yaklaşık 1 milyar doların üzerinde bir ticaret hacmi yakalandığı belirtiliyor. 

      Firmaların en yeni ürün ve koleksiyonlarını sergiledikleri fuarda  birbirinden güzel ürün görücüye çıktı.   Hemen her alım grubuna yönelik farklı konseptlerin ürünlerin yer aldığı fuarda Modern, Klasik, Avand Garde,  Ofis, Minimal, Modüler, ve panel mobilya ürünleri sergilendi.  Panel ve desen sektörünün en son renk ve desenlerinin mobilyada uygulandığı fuarda Dijital baskı ve üç büyutlu desenleri de görmek şansını yakaladık. Firmalar kombine bir çalışma ile günün trend desenlerini mobilyanın değişik unsurlarında başarı ile uygulamışlar. Yatak odası, salon takımları, mutfak kapakları, masalarda, sehpa ve mekan uygulamalarında konsep çalışmaları aksesuar ürünleriyle birleşmiş, Türkiye’nin nadide mobilya bağlantı ve aksesuar firmaları önemli bir işbirliğiyle bu inovatik çalışmalara yön vermiş.  Gerek standların tasarımı ve görselliği gerekse de ürünlerin kalitesi bu yıl fuara damga vurmuş. Katılımcılar oldukça memnun ve Türkiyenin yaşadığı içsel ve uluslararası konjektürel ve ekonomik durgunluğun mobilya sektörü üzerindeki negatif etkisi açısından da pozitif etkisiyle doping yaptı diyebiliriz. Açılışta konuşan Mobilya Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç,  Bu fuarda hedeflenen ihracat rakkamlarını yakalayacaklarını belirterek Mobilya sektörünün yine açık vermeyen Türkiye’nin en önemli istihdam sektörlerinden biri olduğunu söyledi. 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak