ZOW ISTANBUL FUARI 17 - 20 Ocak 2013 Tarihleri Arasında Gerçekleşti Arasında Gerçekleşti

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

ZOW ISTANBUL FUARI 17 - 20 Ocak 2013 Tarihleri Arasında Gerçekleşti Arasında Gerçekleşti

16-03-2013
ZOW ISTANBUL FUARI 17 - 20 Ocak 2013 Tarihleri Arasında Gerçekleşti Arasında Gerçekleşti

ZOW İstanbul Türkiye’deki 4. fuarının açılışını İstanbul CNR Fuar Alanında gerçekleştirdi.  Yayın grubumuzun da katıldığı fuar yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçileri ağırladı.

 

5. Uluslararası Mobilya Endüstrisi, İç Tasarım Aksesuar ve Ekipmanları Fuarı 17-20 Ocak 2013 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo'da gerçekleştirildi.  

Dünyanın farklı coğrafyalarından 16.000'i aşkın ziyaretçiyi ve 66'sı uluslararası olmak üzere toplam 246 marka ve katılımcıyı ağırlayan ZOW,  sektörün etkili iş platformlarından biri oldu.

Fuar öncesinde katılımcılar ile yakın çalışmaların yapılması, fuar katılımcıları için hedef pazarlar olarak ortaya çıkan, Rusya, Kafkasya, Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Afrika coğrafyalarında yürütülen özel ziyaretçi alım heyeti çalışmalar sonucunu fuarın açık kaldığı 4 gün boyunca gösterdi.

ZOW Istanbul yöneticileri, gerçekleştirdikleri tarih değişikliği ve sonrasında

geliştirdiği ve katılımcılarıyla ortak yürüttüğü pazarlama planlaması ile birlikte, bu yakın iş birliğinin doğurduğu olumlu sonuçlardan memnunlar.

Sunta ve MDF, kimyasal ürünler, mobilya sistem ve aksesuarları, kumaş ve deri, kurulum gereçleri, teknik ekipman, iç tasarım, makine ve ekipmanları, ham ve işlenmiş maddeler, yarı işlenmiş ürünler, ve yüzeylerle ilgili ürün gruplarının ve ilgili hizmetlerin sergilendiği fuar bu yıl yapı sektörü temsilcileri tarafından da ilgiyle izlendi.

Bu ilgide özellikle güncel trendlerin takip edilmesi ve tasarım odaklı seminerlerle desteklenen bir içerik oluşturulmasının etkisi vardı. Bu yıl, bir önceki fuara göre gerek özel sektörden gerekse de kamu kurum ve kuruluşlarında görevli önemli sayıda mimar, içmimar ve proje yöneticisi sayısında önemli bir artış gözlendi.

 

ULUSAL MOTİFLER’DEN PİRİ REİS’E,

EL YAPIMI OYMA TASARIMLARDAN

MOSDER TASARIM YARIŞMASI BİRİNCİLERİNE KADAR PEK ÇOK

RENKLİ KONSEPT SERGİLENDİ

Bilindiği gibi ahşap ürünlerinde ve el yapımı oyma- kakma tasarımlarda Türkiye, dünyada bir marka konumunda. Asırlardır özenilerek yapılan ve nesilden nesile öğretilen bu sanat, bu yılki ZOW fuarında meraklılarını oldukça mutlu etti. Ahşap oyma sandalyeler, yatak başları ve hatta Marilyn Monroe’nun da severek kullandığı soyunma paravanları bu konuda Türkiye’nin neden bir marka haline geldiğinin kanıtı niteliğindeydi.

Örneğin, uluslararası her fuarda dünya kültürüne malolmuş ulusal bir motifi kullanma kararı alan AGT bu sene Piri Reis’le fuara katılmıştı. UNESCO Piri Reis yılı sebebiyle konseptini “Yeni Bir Dünya Çizmek” üzerine kurgulayan AGT, 500 yıl önce özgür ruhlu kaşiflerin yeni dünyalar oluşturmasına atıfta buldu. Geçmişine sahip çıkmak bazlı yaptığı bu çalışmayla takdir gören AGT’nin ZOW fuarındaki standı yoğun ilgisiyle kaşılaştı.

Bu yılki fuarda ziyaretçiler tarafından özellikle ilgi gören ürünler arasında MOSDER’in düzenlediği “Ev Mobilyası Tasarım Yarışması” birincileri de vardı. İlk kez ZOW 2013 fuarında sergilenen ürünlerin en dikkat çeken özellikleri hayatı kolaylaştırıcı, pratik öneriler sunmaları ve kullanılabilir olmalarıydı. 

Ayrıca, fuarda sergilenen ürünler arasında “Muhteşem Yüzyıl” ve “Osmanlı Kıyam” gibi dizilerin etkisiyle hazırlanan “Medeniyetler Serisi” tasarımları da dikkat çekti.

yazar

E-bülten için e-posta bırak