Zenginlerin sayısındaki artış hızlanırken birinciliği alan ABD yi Çin takip etti

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Zenginlerin sayısındaki artış hızlanırken birinciliği alan ABD yi Çin takip etti

12-06-2014
Zenginlerin sayısındaki artış hızlanırken birinciliği alan ABD yi Çin takip etti
BCG tarafından hazırlanan rapora göre 2013te Dünya ekonomisi servetlerdeki dalgalanma ile milyonlarca yeni milyoner kazandı. Yayınlanan raporda, 2013te 16 milyon hane halkı milyoner statüsüne girerken 2012den bu yana artışın yüzde 13.7 olduğu ifade ediliyor. Zengin sayısındaki artış en çok ABDde olurken, ABDyi Çin takip etti.

Çinliler'in portföyleri, ülkedeki servetin geçtiğimiz yıl yüzde 49 artarak 22 trilyon dolara tırmanmasıyla büyüdü. Raporun yazarları, bu aşırı artışı, tröstler gibi özelleşmiş finansal ürünlerle ilişkilendirdi.

Boston Consulting Group'un Salı günü yayınladığı Küresel Servet 2014 raporuna göre Çin'deki milyoner sayısı 2013 itibariyle bir önceki yıldan yüzde 82 artış kaydederek 2,378,000'e çıktı. Çin'deki milyoner sayısı 2013 rakamlarıyla, 1,240,000 milyonere sahip olan Japonya'yı da ikiye katladı.

ABD'de 2013 yılı itibariyle milyoner sayısı 7,135,000 kişiye yükseldi.

BCG verilerine göre 2.4 milyon hanehalkı 900 bin ile 1 milyon dolarlık servete sahip oldu. Süper zenginler listesindeki kişilerin toplam serveti 152 trilyon dolara çıkarken 2012den bu yana bakıldığında yüzde 15lik artış kaydedildi. Küresel bazda ise servet yüzde 9 artış kaydetti.

Yüzde 31 artışla 37 trilyon dolara tırmanan Asya-Pasifik bölgesinin (Japonya hariç) öncülüğünde yüzde 15 yükselerek 152 trilyon dolara ulaştı. Onu Doğu Avrupa, Kuzey Amerika ve Orta Doğu takip etti. Afrika ve Latin Amerika listede yer alan diğer ekonomiler oldu.

Çin özel servetler bazında 2013ye hızlı büyüme kaydederken BCG raporuna göre Asya Pasifik ülkeleri 2018de listenin ilk sırasında yer alacak.

Brent Beardsleynin BCG için hazırladığı raporda gelişmiş ekonomilerin mevcut varlıklarını en iyi şekilde yükselttiğini dile getirdi. Gelişmekte olan ekonomilerin ise önemli ölçüde cazip hale geldiğini kaydeden Bearsdsley, yeni servetlerin oluşması için ortamın rahat olduğuna dikkat çekti. Servet yapılarına bakıldığında varlıklar ve hisseler arasında da rekabetin kızıştığını kaydeden Bearsdsley, dünyanın en zengin bölgesi olan Kuzey Amerika'da servet, hisse senedi piyasasındaki güçlü getirilerin desteğiyle yüzde 16 artarak 50.3 trilyon dolara tırmandığını açıkladı.

İrlanda, İspanya ve Portekiz gibi ülkelerde toparlanma işaretlerinin belirginleştiği kaydedilen raporda ABD ve Avrupa bazlı servetlerin gelişmeye devam edeceğini kaydedildi.
yazar

E-bülten için e-posta bırak