Yıldız Entegre, Rusyaya yatırım yapacak

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Yıldız Entegre, Rusyaya yatırım yapacak

20-06-2012
Yıldız Entegre, Rusyaya yatırım yapacak
Yüz yılı aşkın bir süredir orman ürünleri alanında iş yapan ve mdf, mdflam, sunta, suntalam, laminat parke, kapı gibi birçok türde imalat yapan Yıldız Entegre, şirketin 4. kuşak yöneticisi ve yöneüim kurulu üyesi Hakkı Yıldız, Rusyada yatırım yapmak için kolları sıvadıklarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre firma ayrıca, Manisa Akhisarda yonca levha, Mersinde ise mdf tesisini devreye almaya hazırlanıyor. Amerika North Caroline State Port limanında, toplamış oldukları odunları cips haline getirmek için de tesis alan Yıldız Entegre, Rusyaya yatırım kapsamında şu anda fizibilite çalışması yapıyor.

Firma yatırımlarına ara vermiyor

Firmalarının 1890 yılında faaliyetlerine başladığını, 1972 yılında ise kurumsallaşmaya gittiğini hatırlatan Yıldız Entegre Ağaç Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, Geçen zaman içinde tutkal fabrikası, mdf tesisi ve laminat parke üretimine geçtik. Ayrıca 2006da Variodor markasıyla mdf kapı ürettik. Yine 2008 yılında boyalı arkalık, boyalı parke tesisi, kâğıt emprenye tesisleri, 2009da da kapı paneli tesisi yatırımını tamamladık. 2010da ise üçüncü parke tesisi ve birinci boy kapak tesisi tamamlandı. 2011de Mersin Tarsus mdf fabrikası ve Manisa Akhisar sunta fabrikasının inşasına başladık. Bu dönemde Mudurnuda Masstaş fabrikasını satın aldık şeklinde bilgi verdi.

İki tesis daha devreye girecek

Mdf, mdflam, sunta, boyalı sunta, suntalam, mdf profil, laminat parke, mdf kapı ve süpürgelik, boyalı levha, mdf boy kapak, kapı paneli, emprenye edilmiş dekor kâğıdı, yonga levha, melamin kaplı yonga levha ve tutkal üretimi gerçekleştirdiklerini anlatan Yıldız, Ürünlerimizi Türkiyenin birçok bölgesine yayılan fabrikalarımızda gerçekleştiriyoruz. Kocaeli Kartepe Tesislerinde 400 bin metrekare alanda günlük 3 bin 500 metreküplük mdf üretimi yapıyoruz. Samsun Kutlukentte, 1992 yılında kurulan fabrikamız yıllık 40 bin tonluk tutkal üretimi yapıyor. Kocaeli Başiskelede 1998den beri her biri yıllık 40 bin ton üretim kapasitesine sahip beş formaldehit tesisi ve yıllık 50 bin ton üretim kapasitesine sahip iki formaldehit tesisimiz bulunuyor dedi.

Bolu Mudurnuda ise her gün bin metre küp üretim yapan yonga levha ve melamin kaplı yonga levha üretimlerinin bulunduğu bilgisini veren Yıldız, Manisa Akhisarda 270 bin metre karelik alan üzerinde 80 bin metre karelik kapalı alana sahip yonga levha fabrikamız yakında hizmete girecek. Mersinde ise bin 500 metreküplük mdf tesisimiz önümüzdeki aylarda devreye girecek açıklamasını yaptı.

Amerikada yeni yatırım

Geçen yılın firmaları için yeni yatırım projelerinin hayata geçtiği bir yıl olarak anıldığını anlatan Hakkı Yıldız, şöyle devam etti:
Sonuçlarını ileriki yıllarda göreceğimiz, önemli katkılar yapacak bu yatırımlar ile hedeflerimizi de büyütmüş olduk. 2011 yılı ciromuz 1.8 milyar TL olup, ihracat ciromuz 84 milyon TLyi buldu. Yıllık ortalama büyüme oranımız yüzde 30larda seviyesinde. 2012de yeni yatırımlarla bu oranı yüzde 40-45ler seviyesine yükselteceğimizi umut ediyoruz. 2011 yılında Manisa Akhisarda sunta tesisi yatırımımızı başlattık. Ayrıca günde 620 metreküplük yonga levha ve melamin kaplı yonga levha üretim kapasitesine sahip Masstaşı satın aldık.

Masstaş fabrikasının kapasitesini günlük bin 500 metreküpe çıkarmak için yeni bir hattın da siparişini verdiklerinin altını çizen Yıldız, yine günlük bin 500 metreküplük mdf üretim kapasitesine sahip fabrikanın inşaatına Tarsusta başladıklarını bildirdi. Bu yatırımlarını Amerikadaki yatırımlarıyla da pekiştirdiklerine dikkat çeken Yıldız, Amerikanın North Caroline State Port limanında, toplamış olduğumuz odunları cips haline getirmek için tesis satın aldık. Amerika ormanlarından kesilen odunların cips haline getirildikten sonra Yıldız Entegreye sevk edilmesi için odun cipsi gemileri satın aldık ifadesini kullandı.

yazar

E-bülten için e-posta bırak