Yıldız Entegre, bu yıl 2 milyar dolarlık ciro hedefliyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Yıldız Entegre, bu yıl 2 milyar dolarlık ciro hedefliyor

18-09-2012
Yıldız Entegre, bu yıl 2 milyar dolarlık ciro hedefliyor
Orman ürünleri, tutkal, gübre, kimya, enerji, sigorta, inşaat, liman işletmeciliği ve deniz taşımacılığı sektörlerinde faaliyet gösteren Yıldızlar Yatırım Holdinge ait bir kuruluş olan Yıldız Entegre, bu yılın ikinci yarısında Mersin Mdf, Akhisar Sunta ve Mudurnu Sunta tesislerinin yapımını tamamladı. Firma, tesislerin tam kapasiteyle devreye girmesiyle bu yılın sonunda 2 milyar dolar ciro ve yüzde 20 ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyor.

Son iki yılda Mersin Mdf, Akhisar Sunta ve Mudurnu Sunta olmak üzere üç büyük tesis yatırımı yaptıklarını ve temmuz ayı itibarıyla her üç tesis yatırımının da tamamlandığını aktaran Yıldız Entegre Yatırım ve Proje Geliştirme Müdürü İlkay Ünal, Bu yatırımlarımızdan Akhisar Sunta tesisimiz ve Mersin Mdf tesisimiz yaklaşık 120şer milyon euro, Mudurnu Sunta tesisimiz ise 80 milyon euroya mal oldu. Toplamda 300 milyon euro yatırım yaptık dedi.

Ünal, Yıldız Entegrenin Kartepe Mdf, Mersin Mdf, Akhisar Sunta ve Mudurnu Sunta tesisleri ile bu yıl yıllık 2 milyon 871 bin metreküp levha üretim kapasitesine ulaştığını belirterek, firmanın Avrupanın en büyükleri arasına adını yazdırdığını dile getirdi. Firmalarının artan üretim kapasitesini ve istihdamını karşılamak üzere iki odun cipsi gemisi satın aldığını aktaran Ünal, şirkete ait Kocaeli Körfezde bulunan limanda yapılan tevsi çalışmaları ile lojistik olarak da tam anlamda entegre bir tesis haline geldiklerini dile getirdi. Yaptıkları üç yatırımla beraber mevcut istihdamlarını mavi ve beyaz yakalıların tamamı düşünüldüğünde 2 bin 500 kişiye çıkaracaklarını dile getiren Ünal, sadece Akhisar Sunta tesisinde direkt istihdam olarak 300, endirekt istihdam olarak bin kişi kapasiteye çıkma planlarını hayata geçirdiklerini kaydetti.

Katma değerli ürün çeşitliliğini artıracak

Yeni tesislerinde yardımcı tesis olarak pek çok projenin devam ettiğini ve hali hazırda da planlandığını söyleyen Ünal, Katma değerli ürün çeşitliliğini artırmak ve ayrıca yurtdışı yatırımlarımız içinde çalışmalarımızı global pazardaki yerimizi alabilmek için hızla sürdürüyoruz diye konuştu.

Firma olarak sürekli yatırım politikasını benimsediklerini vurgulayan Ünal, kuruldukları ilk günden bu yana sürekli yatırım, kârlı ve sürdürülebilir büyümeyi kendilerine ilke edindiklerini söyledi. Ünal, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da yatırımlarına aynı hız, kararlılık ve azimle devam edeceklerini dile getirdi. Türkiyenin içinde bulunduğu güven ve istikrar ortamının, kalifiye iş gücünün ve eğitim seviyesinin her geçen gün artarak devam ettiğini aktaran Ünal, böylece yatırımcı olarak firmalarının yarına çok daha umutla baktığını dile getirdi. Firmalarının geçen yıl yüzde 10 ihracat rakamına ulaştığını söyleyen Ünal, şöyle konuştu:

Yıldız Entegre olarak 2011 yılında Kurumlar Vergisi sıralamasında tüm sektörlerde 68inci olduk. Aynı zamanda iş dünyasının en saygın dergilerinden Fortuneun geçtiğimiz günlerde açıkladığı 2011 yılına ait en büyük 500 şirket listesinde 59uncu sırada yer aldık. Akhisarın emin adımlarla ve hızla bir şekilde ilerleme kaydettiğini belirten Ünal, Ege Bölgesinde gelişmekte olan stratejik konumu itibarıyla Manisanın hammadde kaynaklarına yakın olduğunu dile getirdi. Ünal, ilin İstanbul-İzmir geçiş güzergahı üzerinde olmasının yanı sıra Kuzey Ege Çandarlı Limanına yakın olduğunu söyledi.

yazar

E-bülten için e-posta bırak