YAYIN ve PROJELERİMİZİN TANITIMI İÇİN LİBYA MOBTEX 2013 FUARINDAYDIK

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

YAYIN ve PROJELERİMİZİN TANITIMI İÇİN LİBYA MOBTEX 2013 FUARINDAYDIK

10-07-2013
YAYIN ve PROJELERİMİZİN TANITIMI İÇİN LİBYA MOBTEX 2013 FUARINDAYDIK

 

EKİN Yayın Grubu ve ATLANTİS fuarcılık, gerek yayınlarının,gerekse dergilerinin tanıtımı için 22 - 25 Nisan tarihleri arasında Libya’nınbaşkenti Trablus’da Türkiye katılımı SENEXPO tarafından gerçekleştirilen MOBTEXfuarına katılarak Kuzey Afrika pazarlarının önemli alıcılarıyla biraraya geldi.

 

Ağır suren ve ülkenin yerle bir olmasına neden olan  iç savaştan sonra  yeniden yapılanma sürecini yaşayan Libya’dailk kez gerçekleşen mobilya fuarına %90 ı Türk firmaları olmak üzere yoğun birkatılımla

gerçekleşti.

22-25 Nisan 2013 tarihleri arasında Libya Trablusgarbkentinde yapılan ve  Senexpo fuarcılıktarafından  MOBTEX   adıyla gerçekleştirilen  fuara seksen’e yakın firma katıldı.

Ülkenin hemen her alanda yenilendiği ve savaşın yaralarınınsarıldığı Libya’da bu yılki fuar oldukça etkili oldu.

Fuar boyunca defalarca Türk konsolosluk ve ticaretmüşavirlerinin de uğradığı fuarın açılışını Libya Sanayi bakanı ve Türkiyebaşkonsolusu birlikte yaptılar.

Fuara Mısır Cezayir Fas Tunus gibi ülkelerden alicilargeldi.  Özellikle İnşaat ve mobilyasektörünün yeniden yapılanmaya olan katkıları nedeniyle bu fuar daha bir önemkazandı. 

Fuara Mobilya yan sanayi malzemeleri yanında bitmiş mobilyaalanında pek çok firma da katıldı. Bu haliyle esasında birkaç Mısır ve Libyafirmasını ayırırsak Türk firmalarının Libya çıkartması da diyebiliriz. Bufuarda Ekin Yayıncılık ve Atlantis fuarcılık gerek fuar çalışmaları gerekse deyayınlamış olduğu Furniturk ihracat dergileri kanalıyla etkin bir tanıtımçalışması gerçekleştirdi. Yıllardır bölgede sektörel yayın olarak iyi tanınanyayın grubumuz ülkenin yaşadığı acılı süreçten sonra tekrar  bölge okuruyla buluştu.

Atlantis fuarcılık tarafından ise etkin bir Furnistanbultanıtımı yapıldı, Arapça olarak hazırlanmış binlerce Furnistanbul broşürü fuarboyunca dağıtıldı ve Libya Türk Ticaret müşavirleriyle temaslar kurularakbolgeden etkili tanıtım ve çalışma koşulları İstanbul fuarına gelecek alıcılariçin temaslar kuruldu. Broşür ve tanıtım kataloglarımız verildi. Burası aynızamanda komşu ülkelerle bağlantıların oluşturulduğu bir merkeze dönüştürüldü.

Fuara katılan Türk firmaları arasında Agt, Beta kimyaTeleset Mobilya, Egeli polisaj, Gizir Ahşap, Işık Ahşap, Karadeniz Pres ,Metplas can , Özmetal, Soyuğurlu, Uludağ Makine, YILDIRIM Kardeşler, YıldızSunta,

Panelkon, Bürosit, ve pek çok tekstil firması

bulunmaktaydı.

yazar

E-bülten için e-posta bırak