Yayın Grubumuzun da davetli olduğu 2012 Avrupa Parke Kongresi İstanbul’da Yapıldı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Yayın Grubumuzun da davetli olduğu 2012 Avrupa Parke Kongresi İstanbul’da Yapıldı

31-07-2012
Yayın Grubumuzun da davetli olduğu 2012 Avrupa Parke Kongresi İstanbul’da Yapıldı
2012'de 56. yılını kutlamakta olan Avrupa Parke Endüstrileri Federasyonu FEP üyeleri, yıllık kongrelerini de içeren 2 günlük bir program için Türkiye'ye geldi. Her yıl bir başka ülkede toplanan ve kongre çalışmalarının yanısıra parke pazarlarına yönelik bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı ve çeşitli sunumların yapıldığı etkinlikte bu yıl EKİN Yayın Grubu da davetliydi. FEP’in İstanbul Marmara Taksim Otel’de gerçekleşen kongresinde aynı zamanda ilk kez bir FEB ödülü de sahibini buldu.
İstanbul bu yıl ahşap sektörü ile ilgili uluslararası bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Avrupa pazarının önemli örgütlerinden olan Avrupa Parke Endüstrileri Federasyonu FEP 7 - 8 Mayıs 2012 tarihleri arasında 56. Kongresini ilk kez Türkiye'de gerçekleştirdi.

22 ÜLKENİN KURUM VE KURULUŞLARI AYNI ÇATI ALTINDA
FEP bilindiği ulusal parke örgütleri, parke üreticileri ve tedarikçilerini tek bir çatı altında birleştiren uluslararası bir Federasyon olup, Dendro Parke, Şerifoğlu Parke gibi Türk firmaları da bu federasyonun üyeleri arasında bulunmaktadır.

Temel amacı, diğer zemin ürünleri karşısında ahşap pakenin tanıtımı ve güçlendirilmesi bulunan FEP, Avrupa parke üreticilerinin çıkarlarını korumak amacıyla 56 yıl önce kurulmuş olup bugün 75 üyesi bulunuyor.

Ağırlıklı olarak Avrupa kökenli kurumların üye olmasına karşın istisnaların da bulunduğu FEB'e üye veren ülkeler arasında Avusturya, Belçika, Hrvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, İtalya, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Hollanda, Turkiye ve İngiltere'nin yanısıra Kanada da var.

YOĞUN BİR GÜNDEM
İstanbul'daki kongre, yoğun bir gündeme sahipti. The Marmara Oteli'nde 7 Mayıs'ta verilen kokteyle, Avrupa parke imalatçılarının yanı sıra, tedarikçi firmalar da davetliydi. Çeşitli ülkelerden gelen FEP üyeleri ve aralarında Yayın Grubumuzun da bulunduğu davetliler toplu resim çektirdikten sonra akşam yemeğine geçtiler.

FEP 2012 ödüllerinin dağıtıldığı yemekte biraraya gelen sektör temsilcileri, parke endüstrisi ve uluslararası pazarlar konusunda uzun süre sohbet ettiler.

Yemekte bir konuşma yapan FEP Başkanı Lars Gunnar Andersen, bu toplantının gerçekleşmesinde katkıları buunan Dendro Parke'ye teşekkür ederek, İstanbul'da toplanıyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ardından FEP tarafından düzenlenen ilk ödül töreni gerçekleşti ve bu ödülün bu yılki sahibi Avusturya'nın Holzforschung HFA firması oldu.

PARKE PAZARLARINA İLİŞKİN SUNUMLAR
Toplantının ikinci günü oldukça yoğun bir gündeme sahne oldu. 2011 yılı faaliyet raporunun okunmasıyla başlayan, bütçe ve yeni yönetimin belirlenmesiyle devam eden kongrede daha sonra Georg Lange'nin FEP Teknik Komite'nin çalışmaları ve QVEB Yöneticisi Bruno Couture'nin 2011'de ABD ve Kanada döşeme pazarı üzerine yaptığı sunumları izlendi.

Toplantının ikinci oturumu da dünya parke piyasaları gündemi ile ilgili konuşmalarla devam etti. Bu oturumda intersteiger AG'nin WOODTECH Bölüm Başkanı Franz Haas'ın ince kesim teknolojisi ve yüksek verimlilik başlıklı sunumunu AB mevzuatı ve iş hukuku üzerine uzmanlaşmış hukuk bürosu Contrast'ın yönetici ortağı Filip Tuytschaever'in rekabet kurallarına uymak için neler yapılması gerektiği üzerine detaylı bilgiler verdiği konuşması ve düşünce kuruluşu BBDO'nun yöneticisi Fons Van Dijk'in kriz zamanlarında nasıl ayakta kalınacağı konusundaki önerileri takip etti.

Sektörün diğer temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği öğleden sonraki oturumların sonuncusu Türkiye, Türk parkesi ve Türkiye'nin ulusal - uluslararası pazar ilişkilerine ayrılmıştı. Bu oturumda Odalar Birliği AB ve Dış İlişkiler Yöneticisi Elif Özman, YEM Genel Müdürü Barış Onay ve Şerifoğlu Parke yönetim kurulu üyesi Mehmet Şerifoğlu birer konuşma yaptılar. Elif Özman, sunumunda Türkiye ekonomisinin güçlü, rekabetçi yönlerine dikkat çekerken, Dr. Barış Onay da çeşitli grafikler üzerinden Türkiye ekonomisinin genel bir fotoğrafını çekti. Son konuşmacı olan Mehmet Şerifoğlu ise Türkiye parke sektörünün güncel eğilimlerinden bahsederken, ileriye dönük fırsatlar üzerinde durdu. FEP'in İstanbul kongresi, ikinci akşam verilen yemekle sona ererken, kongreye katılanlar için ayrıca bir de şehir turu düzenlendi.

Kongre sırasında yayın grubumuzun derlediği sektöre ilişkin raporlar, uluslararası pazarlar ve 2011 Avrupa parke endüstrisi başlıklı raporu dergimizin bir sonraki sayılarında yayınlayacağız.
yazar

E-bülten için e-posta bırak