YAYIN GRUBUMUZ İTALYA SICAM 2014 FUARINDA YİNE ÜLKEMİZİ VE SEKTÖRÜMÜZÜ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

YAYIN GRUBUMUZ İTALYA SICAM 2014 FUARINDA YİNE ÜLKEMİZİ VE SEKTÖRÜMÜZÜ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ

13-11-2014
YAYIN GRUBUMUZ İTALYA SICAM 2014 FUARINDA YİNE ÜLKEMİZİ VE SEKTÖRÜMÜZÜ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ
Her yıl Ekim ayının ortasında yayın grubumuzun da düzenli olarak katıldığı bir etkinlik gerçekleşir İtalya?da. Uluslararası mobilya aksesuar sektörü ve belişenlerini biraraya getiren SICAM fuarı bu yıl da, İtalya?nın mobilya üretim bölgesi olan Friuli, Venezia, Guila bölgesinin kalbindeki Pordenone kentinde yine Avrupa?nın en önemli markalarının yanısıra biz de dahil olmak üzere 10 civarında Türk firmasına da ev sahipliği yaptı.
Sadece İtalyanın değil, Avrupanın mobilya yan sanayi ve aksesuar seköründeki en başarılı fuarlarından SICAM, kendine has stili, özgün konsepti, uluslararası katılımcıları ve ziyaretçileri ile birlikte tam bir sektörel şenlik konumunda geçiyor.

Avrupanın çeşitli bölgeleri, Eski Sovyet Ülkeleri, Balkanlar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden gelen ziyaretçileri dünya markaları ile buluşturan bu butik fuar, kendine özgü konsepti ile ahşap malzemelerden panellere, yarı mamul ürünlerden aksesuara, kimyasallardan döşemeliğe, ankastre ürünlerden aydınlatmaya kadar mobilya ve dekorasyon sektörünün tüm bileşenlerini biraraya getiriyor.

Interzum Köln fuarının iki yılda bir yapılması nedeniyle, çift yıllarda Avrupanın kendi alanlarındaki en önemli aksesuar, kenar bandı, yapıştırıcı, dekor kağıt, ahşap kaplama vb. malzemeler, kulplar, ray mekanizmaları, mutfak ekipmanları, kiler sistemleri vb. gibi ürünleri ziyaretçilerine sunarak aynı zamanda sıkıntılı günler geçiren İtalyan mobilya endüstrisine de hareket getirmekte.

EKİN Yayın Grubunun 8 yıldır kendi standı ile katıldığı ve dağıttığı FURNITURK ve Mobilya dergileri ile Türk ahşap ve mobilya endüstrisini uluslararası pazarlarda tanıtmanın yanısıra pek çok uluslararası görüşme de gerçekleştirdiği fuar, bu yıl TÜYAP Intermob fuarı ile de çakışmaması nedeniyle Türkiyeden biraz daha fazla ilgi gördü.

Katılımcıları arasında EKİN YAYIN GRUBUnun yanısıra SAMET, STAR AKSESUAR, TECE, BOYUT PLASTİK, ASD, GENTAŞ, ROMA PLASTİK, ASİL KROM EVYE, ZOW Türkiye gibi Türk firmalarının bulunduğu, yabancı markaların Türkiyedeki temsilciliğini yapanların tanıdık isimlerin İtalyan ve Alman standlarında hazır bulunduğu ve sektörün pek çok firmasının yöneticisinin de ziyaretçi olarak yer aldığı fuar bu yıl da standartını koruyarak hem katılımcısını hem de ziyaretçisini memnun ttiğini söylemek mümkün.

Birebir görüştügğümüz, mikrofonlarımızı uzattığımız ya da ayaküstü sohbetler yaptığımız fuarın katılımcısı firmalar, her ne kadar pek çok sektörde rekabetin giderek zorlaştığı, pazarların daralmakta olduğu bugünlerde, SICAMın kendileri açısından oldukça pozitif bir profil çizmeğe devam ettiğinin bilgisini veriyorlar.

Her ne kadar, gerek özelde İtalyanın, gerekse de genelde Avrupa pazarlarının içerisinde bulunduğu kimi sıkıntılar nedeniyle katılımcı ve ziyaretçi sayısında %10lar civarında bir azalma gözükse de bunun fuarın verimliliğine ve başarısına olumsuz olarak yansımadığını hatta kimi zaman daha da işlerine geldiğini belirten katılımcılardan bir tanesi SICAM için şu ilginç değerlendirmede bulundu : SICAM öylesine doğru bir etkinlik ki, bizler en az ziyaretçiler kadar öteki katılımcılar ile de ticaret yapma şansını bulduyoruz burada !

Fuarın organizatörü Carlo Giobbinin tüm basın toplantılarında altını çizerek defalarca vurguladığı üzere, uluslararası vizyona sahip olan tüm sektör firmalarının yararlanması gerektiği bu fuarın başarısının nedenleri arasında pek çok unsuru saymak mümkün. Bunların arasında fuarda özellikle farklı kesimlerden gelen oldukça ilgili ve tamamen üst düzey profesyonel ziyaretçi kitlesine sunduğu en yeni ürünlerin bulunması, katılımcıların Avrupa pazarlarının üst düzey profilli firmalarından oluşması, gerek fuarın düzenlendiği bölgenin gerekse de İtalyanın uluslararası ticaretin kavşak noktasında yer alıyor olması, sağladıkları pratik stand, cathering ve altyapı hizmetlerinin kalitesi gibi unsurları saymak mümkün.

İşte kendine has özelliklerinin yanısıra yukarıda sayılan tüm bu avantajlar, aslında fuarcılığa pek de uygun olmayan Pordenone gibi bir kasabada, dünyanın pek çok kentinde olmayan canlı bir etkinliğin yer almasını ve bu yıl olduğu gibi tüm olumsuz faktörlere karşın başarısından pek de fazla birşey kaybetmemesini sağlıyor.

SICAM fuarının bizim açımızdan önemi, daha fuarın adı ZOW iken başlayan katılımımızın son 8 yıldır düzenli ve istikrarlı bir biçimde sürerek Türk firmalarının ürün ve hizmetlerini fuarın özgün atmosferi içerisinde yer alan standımız aracılğıyla dağıttığımız dergilerle uluslararası profesyonellere ulaşmasındaki başarıdır.

Bu yıl da çok sayıda FURNITURK ve MOBİLYA DEKORASYON Dergisi dağıttığımız fuarda aynı zamanda katılımcı ve ziyartçilerle söyleşiler gerçekleştirdik, çeşitli etkinliklere katıldık, FSM gibi uluslararası derneklerin toplantılarının yöneticiliğini yaptık, kısacası 4 günlük etkinlik boyunca uluslararası bir sektörel yayın olarak ülkemizi tek başımıza temsil etmeyi sürdürdük.
yazar

E-bülten için e-posta bırak