Yaşama dair notlar ve yiten bir hayatın bıraktığı izler

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Yaşama dair notlar ve yiten bir hayatın bıraktığı izler

27-11-2012
Yaşama dair notlar ve yiten bir hayatın bıraktığı izler
Kıyısından tutunmayla başlar hayatın direnci, sonra ağır, ağır içine çeker insanı. Yürüdükçe puslu karanlık metaforlarında hergüne, ay'a, yıl'a sığdırıverirsin koca yılların ağırlığını. Sevinçler, kırıklıklarla, nice heyecanları kucaklarsın daracık çocuksu ömrünle.

Nedirki hayat dediğin Anlamını yitirmiş bir rıhtımda, gemiler geçer boğazı seyredersin kayıklarda yaşlı balıkçılar gevezelik ederken oltadaki kıpırtıyla canlanıverirler ansızın. Sallanıverir hayat, bir o yana, bir bu yana. Bir yanımız deniz kokar öte yanı toprak kokusu. Bir mevsim olur karışır toprak kokusu yağmura... Deli olur insan.

Sen hangi kokuların mevsiminde ölmek istersin adam Ben yağmurla toprağı severim. İçine biraz da çam kokusu sinen cinsinden olursa hergüne ölüm kokar hayatın izleri....

Sevgili Hakan... Seni mevsimdışı zamanlarda esen bir rüzgarda ya da aşka çağıran yağmurlarda değil, gecenin karanlığında ansızın beklenmeyen zamanların serseri fırtınalarında kaybetmek ne kadar zor... Annenin zamansız ağıtlarını, sevgili Yalın'ın haykırışlarını duymadım.... Çünkü öylesine sessiz gittin ki, sevenlerin günler sonra öğreniverdiler. Geriye unutulmayan gülüşün kaldı ellerimizde. Şimdi avuçlarımızda tuttuğumuz o masun gülücüklerinle sana mezarında rahat uyu dostum diyorum. Sana ayırdığım bu satırlarda seni seven binlerce dostunun paylaştığı ortak duygularla, keşke böyle bitmeseydi diyorum.

ARTI ORMAN ÜRÜNLERİ'ni Sevgili Abdullah'la kurduğunuz günden bu yana örnek işbirliği ve dostlukla yürüttüğünüz iş hayatınızı şirketten çok aile ortamı tadındaki ticari başarınızı dostluklarla bugünlere getirdiniz. Geride kalan ailen ve dostların seni unutmayacaklar. Huzur içinde uyu sevgili dostum.

Sevgili dostlar, bu sayfada ilk kez böyle duygusal ve bireysel bir konuya yer veriyorum. Özellikle ahşap ürünleri sektöründe herkesin tanıdığı ve sevdiği değerli bir insanın cenazesine gidememem nedeniyle bu sayıda duygularımı ifade eden bir taziye yazdım hoşgörünüze sığınarak. Koca bir yılı geride bırakıyoruz, ama kırılgan bir yıl yaşadık... Dilerim 2013 daha umut veren bir yıl olur. Hepinize huzur, sağlık ve bol kazançlı bir yıl diliyorum.

Saygılarımla
Nesip Uzun


yazar

E-bülten için e-posta bırak