Woodtech 2023 Fuarı’nda 50 yıllık sektör prestijiyle Nuri Baylar sahalardaydı.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Woodtech 2023 Fuarı’nda 50 yıllık sektör prestijiyle Nuri Baylar sahalardaydı.

21-11-2023
Woodtech 2023 Fuarı’nda 50 yıllık sektör prestijiyle Nuri Baylar sahalardaydı.
Türkiye’de ithal makineler denince akla gelen ilk isimdir Nuri Baylar. Dünya çapında bugün sektörde 1. Ligde oynayan hemen tüm ahşap işleme makineleri markalarında onun imzası var diyebiliriz. Sadece bu uluslararası markaları Türk üreticisiyle buluşturmak değildi onun misyonu, bu elli yılda Türkiye genelinde kurduğu servis ağıyla da bu yabancı makinelerin sorunsuz çalışmalarını, günlerce yurtdışından mühendis ve servisin gelmesinin de önüne geçti. Yüksek kapasiteli üretim yapan firmalar için düzenli hizmet almak , üretimin aksamaması demektir.

 

   

 

Duruşu ve sektörel disiplini, karşındakinde etki bırakan davranışlarıyla, yanında yetişen satıcısından, mühendisine kadar hemen her kademedeki çalışanında bu izleri bırakarak onların bir kısmının kendi işinde bu profesyonellik ve vizyonla çalışmalarında da öncülük yapmıştır. Sektörde bir Nuri Baylar ekolü oluştu, Onun yanında çalışmış olmanın ayrıcalığı kendi kulvarında önemli bir referans oluyordu. En uzun koşusu da Biesse ile oldu, onu Türkiye’nin en yüksek cirolu şirketlerinden biri haline getirdi.  Türkiye biesse’nin direk çalışmasıyla, kendi diğer şirketlerine yöneldi ve  diğer firması olan Baytek Baylar üzerinde yoğunlaştı. 

 2023 yılı Woodtech  fuarında Nuri Baylar’ı bu kez Baylar Atölye ve Nanxing işbirliğiyle Tüyap fuarında ellerinde notları, kah müşterileriyle, kah eski dostlarıyla sohbette bulduk. Artık makine satmaktan çok bu  işi yeni heyecanlarla götüren oğlu Baran Baylar’a bırakmış görünüyordu. Baran görünüşüyle babasının prototifi gibi. Bu fuarda büyük bir azimle çalışarak sorumluluklarının da bilincinde olarak bu konuma layık olduğunu kanıtlamaya çalışıyor, müşterilerle tek tek ilgileniyordu.  Kişisel çabalarıyla da pek çok makineyi  üreticiyle buluşturmuştu. 

 Nuri Baylar sanki bir düğün alayına gelmiş gibi mutlu ve coşkulu  gözleriyle artık müşteriden çok dostluk ilişkilerine dönüşmüş simaları arıyor, onlarla sohbet ediyor ve Türk mobilya sektör tarihini yazdığı kitabından hediye ediyor. Bunu yaparken de ‘’ben ülkeme karşı teorik ve pratik olarak görevimi yaptım. Artık sıra gençlerde, Türkiye’nin ikinci  nesil jenerasyonunda’’ diyor.  Her geleni dikkatle dinliyor ve yüzünde eksilmeyen gülümsemesi, parlayan mavi gözleriyle, bir Nuri Baylar klasiği olarak konuşmaya mutlaka anlamlı son noktayı koyuyor. 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak