Vietnam Ağaç Ürünleri İhracatında Yüzde 15.2lik Bir Artış Kaydetti

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Vietnam Ağaç Ürünleri İhracatında Yüzde 15.2lik Bir Artış Kaydetti

08-01-2014
Vietnam Ağaç Ürünleri İhracatında Yüzde 15.2lik Bir Artış Kaydetti
Uluslararası Ahşap Ürünler Birliği Başkanı Cindy Squires 2013 yılı istatisiklerini açıkladı. Birliğin hazırladığı rapora göre, Vietnam Tarım ve Kırsal Gelişme Bakanlığı MARD tarafından kaleme alınn ve Vietnam Haber Ajansı tarafından yayınlanan 2013 yıl sonu raporunda, son 12 aylık dönem içerisinde toplamda 5.37 milyar dolarlık bir ahşap ürün ithalatı gerçekleştirilmiş. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre %12.2lik bir artışa karşılık gelmekte. Ülkenin ahşap ürünler ihraç ettiği pazarların başında ABD, Çin ve Güney Kore gelmekte.

MARD Ormancılık Bölüm Başkanı Ngguyen Ba Ngai ise bu net artışa rağmen, Vietnam ahşap endüstrisinin hala önemli sorunlar yaşamakta olduğunu, bunların başında ise endüstrinin ithal malzemeye olan bağımlılığının gelmekte olduğunu belirtiyor. Ngai, yerel hammaddelerin ahşap işleyen tesislerin talebini karşılamakta yetersiz kaldığını ve ülkenin dışarıdan ithalat yaptığını ve ithalat oranının da her geçen yıl artarak, 2013 itibariyle %12.1i bulduğunu ve bu durum da maliyetleri yükselttiğini altını çiziyor.
yazar

E-bülten için e-posta bırak