Uluslararası Çin Mobilya Fuarı CIFFin 33. Buluşmasında Ekin Yayın Grubuda Vardı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Uluslararası Çin Mobilya Fuarı CIFFin 33. Buluşmasında Ekin Yayın Grubuda Vardı

13-05-2014
Uluslararası Çin Mobilya Fuarı CIFFin 33. Buluşmasında Ekin Yayın Grubuda Vardı
Bu yıl 18 ? 22 Mart tarihleri arasında Çin?in Guangzhou kentinde kapılarını 33. Kez açan dünyanın en büyük mobilya etkinliklerinden CIFF fuarında ülkemizi temsilen Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), İstanbul İhracatçıları Birliği IIB ve en önemli Türk mobilya firmaları ile birlikte her yıl olduğu gibi EKİN Yayın Grubu da hazır bulundu.
DÜNYANIN EN BÜYÜK MOBİLYA FUARLARINDAN

Yılda iki kez Mart ve Eylül aylarında Çinin Guandong eyaletinin önemli üreim merkezlerinden olan Guangzhouda dünya mobilya, iç dekorasyon, ve tekstil pazarlarının önemli isimlerini biraraya getiren görkemli bir etkinlik düzenlenmekte. Eşzamanlı olarak kapılarını açan China International Home Furniture Fair (CIFF), China International Outdoor & Leisure Fair, Homedecor & Housewares China, International Trade Fair for Home Textiles 2014 fuarları Guangzhou İthalat & İhracat Fuar Kompleksinde 680.000 M2yi aşkın bir alan üzerinde yapılmakta.

Geçtğimiz Mart ayında Çinin yanısıra aralarında ABD, Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere, Belçika, Portekiz, Hindistan, Singapur, Tayland, Avusturalya, Japonya, Malezya ve Türkiye gibi dünya mobilya pazarlarının etkili ülkelerinden gelen 3.659 katılımcı ile kapılarını açan CIFF Guangzhou fuarı dünyanın pekçok ülkesinden gelen yaklaşık 140.000 ziyaretçi tarafından gezildi.

TÜRKİYEDEN 23 MOBİLYA FİRMASI KATILDI

Bu yıl yine MOSDER ve İİB tarafından milli katılım yapılarak aralarında 13 MOSDER üyesi (ABC MOBİLYA, ADA KOLTUK, ALLEGRO, CASA, ÇİLEK, DİLAY, İPEK, KİLİM, MNS, NDESIGN, NILLS, RENDI ve TELESET) ile birlikte toplam 23 mobilya firması ile geniş bir katılım gerçekleştiren Türk firmalarına protokoldeuluslalarası yayın derneklerinin ülkemizdeki tek üyesi konumunda olan ve aynı zamanda yöneticiliklerini de yapan EKİN Yayın Grubu ve dergileri FURNITURK ile MOBİLYA Dekorasyon da eşlik etti.

Bir değerlendirme yapan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç, Çin dünyanın 2. en büyük mobilya fuarına ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla böyle bir fuara milli katılım sağlamak, Türk mobilyacısı adına oldukça gurur verici. Geçen sene gerçekleştirilen fuardan sonra Türk mobilyacısı ilk kez Çine mobilya sattı ve bunun yanı sıra pek çok markamız Çinde bayii açtı. Çin dünyanın en çok üretim ve ihracat kapasitesine sahip ülkeleri arasında yer alıyor. Dolayısıyla Türk mobilyasının Çinde sergileniyor ve satılıyor olması bizim için oldukça önemli. Geçen seneki fuarın ardından, dünyaca kabul görmüş CSIL Raporunda, 2012 yılında Türkiyenin ihracat sıralamasında 21inci sıradan 15inci sıraya yükseldiğini görüyoruz. Bu sene hedefimizi daha çok arttırdık. Türk mobilyacısı olarak 13 tanesi MOSDER üyesi olmak üzere 23 firmayla Çine çıkartma yapıyoruz. Geçen sene 1600 m2 olan fuar alanımız bu yıl 1800 m2ye çıktı. Ve bu hedef doğrultusunda daha çok çalışıp daha çok büyüyoruz.

FUAR SIRASINDA 100 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE SATIŞ GERÇEKLEŞTİ

Dünyanın en büyük 2. mobilya fuarı olan CIFF Guangzhou, 28 Ocak-2 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleşen İSMOB 2014ten sonra dünya mobilya sektörünü bir kez daha bir araya getiriyor. Türk mobilya sektörünün yoğun ilgi gösterdiği fuara, bu yıl, Türkiyeden, 13ü MOSDER üyesi toplam 23 Türk mobilya firmasının katılımcı olarak yer alıyor.

Fuarla eş zamanlı olarak fuar alanı içinde ve dışında yoğun olarak billboard ve ilanlar ile fuara gelen yerli ve yabancı konuklara Türk mobilya markaları tanıtıldı. Türk mobilyacıları ve MOSDER üyeleri, bu önemli fuar organizasyonu ile dünyanın her köşesinden çok sayıda ülkeye ve profesyonel alıcılara ulaşmayı başardı. Türk mobilya konseptinin fuarda oldukça ilgi gördüğünü belirten Ahmet Güleç, fuar sırasında 100 milyon Doların üzerinde satış gerçekleştirdiklerini belirterek oldukça memnun kaldıklarını bir kez daha vurguladı.

BEŞ YIL ÖNCE 10 FİRMA İLE GELMİŞTİK

İİB Başkanı Abdullah Tever de, dünyaya açılmak için nokta atışları ile gerilla tipi temaslar yaptıklarını söyledi. Tever Çin üzerinden dünyaya açılmak istediğimiz için CIFF 2014 fuarına 5 yıldır katılıyoruz. Başta Çin olmak üzere buradan da dünya ülkelerine ihracat yapmak için geldik. Bu fuara Asya ve Afrika ülkelerinden yoğun ithalatçılar geliyor. Dolayısıyla uzak ülkelerdeki ithalatçılarla en doğru teması bu fuarda yapıyoruz. Üst üste yaptığımız katılımlar, fuara gelen yabancılarda Türk mobilyası algısı oluşturdu. Bu durum ihracatımızı olumlu etkiliyor. Bu yıl da CIFF 2014de Türk mobilyası fuarın yıldızları arasına girmeyi başardı dedi.

Çin Hükümetinin tüketimi teşvik için çeşitli kararlar aldığını kaydeden Tever, Son 15 yıldır büyük bir hızla gelişen Çinde tüketim toplumu olmaya başladı. Çinliler kendi mobilyalarından ziyade Avrupa mobilyalarını da tercih ediyor. Bu durumu fırsat bilerek Çine mağaza açan Türk mobilyacılar var. Çine 5 yıl önce 10 firma olarak geldik şu an 23 firma ile katılıyoruz. Fuara en büyük katılım gösteren 2. ülkeyiz diye konuştu. Tever, 2023te mobilya ihracatını 2.6 milyar dolar olarak hedefl ediklerini de söyledi. Tever, Türkiyenin dünya mobilya üretiminin yüzde 2.5lik kısmını gerçekleştirdiğini ve bu miktarın yaklaşık 9 milyar dolar değerinde olduğunu belirterek Türk mobilyasının kilogram fiyatı 4 dolar civarında. İtalyanların ise 6.5-7 dolar. Ar- Ge ve inovasyona ağırlık vererek aynı miktardaki üretimle ciroları katlamayı hedefl iyoruz dedi.

Mobilyada iç pazar hacminin yaklaşık 7 milyar doları, ihracatın ise 2 milyar doları bulduğunu belirten Tever, 2050 yılında dünya mobilya üretiminin 1 trilyon doları bulacağını vurgulayarak, Dünya mobilya üretiminin 370 milyar dolar ve gelişmiş ülkeler dünya mobilya üretiminin yüzde 52sini gerçekleştiriyor. Gelişmekte olan ve az gelişmiş olan ülkeler ise üretimin yüzde 48ini gerçekleştiriyor. Türkiyenin mobilya üretimi ise 5.63 milyar dolar ve bunun yüzde 28i ihraç ediliyor.

Fuar sırasında, ekibimizin de hazır bulunduğu çeşitli etkinlikler, panel ve konferanslar düzenlendi. Bunların arasında İtalyan araştırma kurumu CSIL temsilcileri, uluslararası yayınların yöneticileri ve uluslararası uzmanlar tarafından gerçekleştirilen Global Mobilya Pazarlında Gelecek Senaryosu, Dünyada Giderek Büyüyen Yatak Sektörü, Mobilya Tüketim Davranışlarındaki Değişim, vrupa Pazarlarından On-Line Mobilya Satışı gibi başlıklar bulunuyordu.
yazar

E-bülten için e-posta bırak