TÜSİAD, Afrika'daki Yatırım Fırsatlarına Dikkat Çekti

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

TÜSİAD, Afrika'daki Yatırım Fırsatlarına Dikkat Çekti

15-06-2012
TÜSİAD, Afrika'daki Yatırım Fırsatlarına Dikkat Çekti
Afrika'da iş ve yatırım olanaklarını ele alan bir seminer düzenleyen TÜSİAD International'ın stratejik iş geliştirme birimi, İstanbulda Ceylan Intercontinental Otelinde düzenlediği Afrikada İş ve Yatırım Olanakları başlıklı seminerde bölgenin yatırımlar için ne kadar uygun olduğunu anlattı.

Açılış konuşması TÜSİAD International Başkanı Osman F. Boyner tarafından gerçekleştiriilen toplantıda, Afrika ülkelerinde uzun yıllar yaşanan siyasi istikrarsızlıkların, bölgesel sorunların ve bunun beraberinde gelen fakirlik ile mücadele ettikten sonra, son yıllarda göreli olarak istikrarlı bir kıta olarak karşımıza çıktığına işaret edilerek, yıllardır ötelenen iktisadi faaliyetlerin ve taleplerin hızla canlanmakta olduğunu ve önümüzdeki dönemde de bu trendin artarak devam etmesinin beklendiğinin altı çizildi.

Osman F. Boyner, konuşma mMevcut küresel ekonomik sistemde, Afrikalı ülkelerin, sahip oldukları hızlı ekonomik büyüme oranları, büyüme potansiyelleri ve demografik yapıları ile yabancı yatırımcılara büyük fırsatlar sunduğunu vurgulayarak, Afrika'nın küresel ekonomik iyileşme sürecinde kritik bir rol oynadığına dikkat çekti.

Afrikadaki yatırım fırsatları, kamu ihaleleri, başvurulabilecek uluslararası veya bölgesel finans mekanizmaları hakkında bilgi vermeyi amaçlayan seminer iki oturumdan oluştu. Seminerin ilk oturumunda iş ve yatırım fırsatları ve Afrikada iş yapmak için finans mekanizmaları ele alındı. Oturum TÜSİAD International Başkan Yardımcısı Dr. Markus C. Slevogt başkanlığında gerçekleşti. Oturuma, Afrika Kalkınma Bankası Altyapı Finansmanı ve Kamu-Özel Sektör Ortaklığı Bölümü Müdürü Neşide Taş Anvaripour, COMESA RIA (Doğu ve Güney Afrika Ortak Pazarı - Bölgesel Yatırım Ajansı ) Araştırma Analisti Mohamed Aref ve FlandersYatırım ve Ticaret Kuruluşu Uluslararası Kurumlar Proje Müdürü Johan Malin konuşmacı olarak katıldı. Oturumda ayrıca Dünya Bankası Grubunun bir kuruluşu olan Çok Taraflı Yatırım Garanti Ajansı (MIGA) Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölge Ofisi Müdürü Olivier Lambert, ve yine Dünya Bankası Grubunda yer alan Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu & Kuzey Afrika Bölgesi Finansal Piyasalar ve Girişim Sermayesi Fonları Direktörü K. Aftab Ahmed birer sunum gerçekleştirdi.

Türkiyenin Afrika yaklaşımının ele alındığı ikinci oturumun başkanlığı ise, TÜSİAD International Yürütme Kurulu Üyesi Tarık Sarıoğlu tarafından yapıldı. Oturumda, Yeni Atanan T.C. Nairobi Büyükelçisi Hüseyin Avni Aksoy ve T.C. Ekonomi Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Afrikadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Müge Varol Ilıcak Türkiyenin konu ile ilgili perspektifini aktardı. Türk İş Dünyasının Afrika Yaklaşımı ise, Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Şirzat Subaşı, Kamerun Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Osman Merzeci ve DEİK Türk-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı, Türk-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı Tamer Taşkın tarafından gerçekleşen birer sunum ile ele alındı.
yazar

E-bülten için e-posta bırak