Türk mobilyacıları Rusya ve çevre ülkeleri hedefliyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Türk mobilyacıları Rusya ve çevre ülkeleri hedefliyor

13-09-2011
Türk mobilyacıları Rusya ve çevre ülkeleri hedefliyor
2010 yılında yüzde 20 artışla 1 milyar 400 milyon dolarlık ihracat kaydeden ve bunu 2011’de 1.5 milyon dolar’a çıkartan Türk mobilya sektörü, global ölçekte iddiasını sürdürüyor. Mobilya sektörünün öncü 37 markasını tek çatıda toplayan MOSDER yöneticilerinden oluşan grup, mobilya ihracatını artırmak üzere ön bilgi almak için Rusya’da incelemelerde bulunurken, İhracatçılar Birliği yönetim kurulu da Tataristan ve Başkürdistan’a gitti.
MOBİLYACILAR RUSYA'DA İKİLİ GÖRÜŞMELERDE BULUNDU
MOSDER Başkanı Ramazan Davulcuoğlu ve beraberindeki yöneticiler Rusya'da Almanya, Amerika, İtalya, Türkiye, Tataristan Cumhuriyeti, Ukrayna, Kazakistan, Sırbistan ve Çin'den gelen mobilya profesyonelleriyle buluştu.

Rusya'nın mobilya üretim yapısı ve gümrük prosedürleri hakkında detaylı incelemelerin yapıldığı gezi, Rus ve Türk mobilya profesyonelleri arasında ikili ilişkilerin geliştirilmesini sağladı. MOSDER Yönetim Kurulu Üyeleri Bekir Boydak, Nuri Öztaşkın ve Ahmet Güleç de toplantıya katıldı. Rusya'da düzenlenen "All Russian Furniture Summit "isimli mobilya konferansına katılan MOSDER Başkanı ve yöneticiler , "Türk Mobilyası" vizyonunu katılımcılarla paylaştı. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ramazan Davulcuoğlu'nun yaptığı "Türk mobilyası" konulu tanıtım sunumu katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Toplantıda, Türkiye mobilya sektörünün tasarım, kalite ve Ar-Ge serüveni ele alındı. "Türk Mobilyası"nın 170 ülkeye ihraç edildiği vurgulanarak, tasarımı ve kalitesiyle farklılaştığı vurgulandı. Toplantı, Rusya mobilya sektörünü inceleme fırsatı sunarken, dünyada mobilya ile ünlenmiş ülkelerin temsilcileri ile ikili ilişkilerin gelişmesine destek oldu.

MOBILYA SEKTÖRÜ KAZAKİSTAN VE BAŞKÜRDİSTAN'A DA AÇILACAK
Rusya pazarında kimi zaman gümrük engelleriyle karşılaşabilen ve bu nedenle bugüne kadar hedeflerinin altında kalan Türk mobilya endüstrisinin temsilcileri, bunu kırabilmek adına Tataristan Cumhuriyeti (Kazan) ve Başkurdistan Cumhuriyeti'nde (Ufa) de kimi açılımlarda bulundu.. Sektör olarak 100'ü aşkın ülkeye senede 1,5 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını belirten İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tever, " Hem Ufa hem de Kazan'a ziyaretlerde bulunduk. Rusya ile yeteri kadar ilerletemediğimiz ticareti, bölgenin iki güçlü ülkesi ile yapacağız." dedi.

İlk olarak Ufa Sanayi ve Ticaret odası Başkan Vekili Pavel Barvin ile bir araya gelen heyet, mobilya firmalarının fabrikalarını da ziyaret etti. Kazan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ravil Zaripov ve Bakan Yardımcısı Oleg Vlasov tarafından da kabul edilen ihracatçılar, yatırım imkânlarını masaya yatırdı. Heyet mobilya mağazaları ve showroomlarında fiyat araştırması ile tüketici tercihlerini raporladıktan sonra ticaret odalarının temsilcileri ile buluştu.

2012'de Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nı da bu ülkelerden birinde tertip edeceklerini belirten Başkan Yardımcısı Celal Özkan, ise bu bölgelerde üretim yapmak isteyen Türk girişimcileri için Başkurdistan ve Tataristan hükümeti ile görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, ilgili makamlardan ülkeler arası ticaretin geliştirilmesi için gümrük ve yatırım konusu başta olmak üzere diğer tüm konularda Türkiye`ye yardımcı olacakları sözünü de aldıklarını belirtti.
yazar

E-bülten için e-posta bırak