Türk Mobilya Sektörünün Buluştuğu Etkinlikler:İMOB ve OFFICEXPO 2013

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Türk Mobilya Sektörünün Buluştuğu Etkinlikler:İMOB ve OFFICEXPO 2013

16-03-2013
Türk Mobilya Sektörünün Buluştuğu Etkinlikler:İMOB ve OFFICEXPO 2013

EKİN YAYIN GRUBU ve ATLANTİS FUARCILIK olarak bu, yıl mobilya sektörünün tüm önemli etkinliklerinde yer alarak, yayınlarını dağıtımını ve fuarlarının tanıtımını gerçekleştiriyor. 2013’ün ilk iki ayının başdöndürücü temposu içerisinde IMOB ve OFFICEXPo fuarları da vardı.

 

Bu yıl da eş zamanlı olarak düzenlenen ofis mobilyaları fuarı OFFICEXPO ve ev mobilyaları fuarı IMOB’da tasarım, üretim ve ticaret dünyası bir araya geldi. . 29 Ocak -2 Şubat tarihleri arasında  toplamda 100.000’e yakın mobilya profesyonelini ağırlayan fuarlar ziyaretçi sayısında bir önceki fuara kıyasla %10 artış ile başarılı biçimde sonlandı.

T.C. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından açılışı gerçekleştirilen etkinliklerde sektörün öncü temsilcileri ve STK Başkanları da hazır bulundu. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Güleç, İMOB 2013 için şu açıklamalarda bulundu:“ İMOB 2013 fuarımızın bu yıl ziyaretçi sayısı bir önceki yıla oranla büyük artış kaydetti. 2013 yılı ihracat hedefimizin %20’sinin, yani yaklaşık olarak 480 milyon dolarlık kısmının İMOB sırasında gerçekleştiğini öngörüyoruz. Türk mobilyacısı her geçen gün alanında uzmanlaşarak daha iyisini üretmekte ve Türk sitilini ortaya koymaktadır. Tasarıma odaklı mobilya anlayışımız bizi 2023 hedeflerimize daha çok yaklaştıracak. Türk mobilyasını dünyada çok iyi yerlere getireceğimizden eminiz. Buna güvenerek, Türk mobilya sanayisi olarak, daha önce 6 milyar dolar olarak açıkladığımız 2023 ihracat hedefimizi 10 milyar dolara çıkardık. İnandığımız yolda hep beraber emin adımlarla ilerleyeceğiz” dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Bakan Çağlayan, 2008 yılındaki küresel krize değindi. Çağlayan, "2008 yılında küresel kriz tüm dünyayı sarsmıştı. O tarihlerde sayın Başbakanımız krizin Türkiye'yi teğet geçeceğini söylemişti. O zamanlar Türkiye'nin büyümesine engel olmak isteyenler, siyasi bazı mülahazalarla Türkiye'ye muhalefet etmek isteyen bazı kuruluşlar, Türkiye'nin krizi çok derin yaşayacağını söylemişti. Fakat Türkiye'ye krizi vız gelip tırıs geçti. Türkiye siyasi iradesiyle, sektörüyle bir başarıya imza attı. Krizi başarıya çevirmiş olan tek ülke olma özelliğini gösterdi. Türkiye bu başarıyı siyasi istikrar, ekonomik istikrar ve özel sektörün de duyarlı olması, tüm dünyaya ürünlerimizi ihracata açarak, marifetiyle gerçekleştirdik. Bu ülkenin altında yatan en temel özelliği Türk özel sektörüdür." ifadelerini kullandı.

Düzenlendiği her yıl sektörün gündemine yön veren fuarlar Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ve OMSIAD’ın işbirliği ile düzenlendi. Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) ve Mobilya Sanayicileri İthalat ve İhracatçıları Derneği (MOBDER)  üyelerinin toplu katılımı ile 5 gün süresince, ofis mobilyaları da dahil olmak üzere 11 salonda toplamda 312 katılımcısı ve 100.000’e yakın ziyaretçiyi biraraya getirdi.

Yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da ilgi gören fuarları Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizatörlüğünde resmi alım heyetleri ziyaret etti. Ayrıca yurt içinden pek çok sanayi odası, ticaret odası ve marangoz odaları da fuara toplu ziyaretler gerçekleştirdi. Fuarı ziyaret eden iller arasında en yoğun toplu ziyaretler Ankara, İzmir, Kayseri, İnegöl ve Adana’dan gerçekleşti.

Tasarım ödülleri 7. Kez sahiplerini

buldu!

 

İMOB 2013 kapsamında geleneksel hale gelen ve bu yıl 7. kez düzenlenen İMOB Mobilya Tasarım Yarışması fuara heyecan kattı. Yetenek ve hayal gücünün birleştiği pek çok tasarım; Mimar Sinan Üniversitesi İç Mimarlık Bölüm Başkanı Saadet Aytis, İç Mimar ve Mobilya Tasarımcısı Sefer Çağlar, İç Mimar, Mobilya Tasarımcısı Lütfi Büyüktopbaş’tan oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Heyecanlı bir çekişmeye sahne olan Tasarım Yarışması’nın ödül töreni Ceyda Düvenci’nin sunumuyla gerçekleşti. Başvurular arasından yapılan değerlendirmeler sonucunda birincilik ödülleri, Oturma Grubu Kategorisi’nde Vanessa’nın, Yatak Odası kategorisinde Doğtaş’ın Genç Odası kategorisinde Özde Mobilyanın, Yemek Odası kategorisinde Teleset’in, Aksesuar Kategorisi’nde Alfemo’nun olurken, en İyi Stand Ödülü ise Casa’nın oldu.

yazar

E-bülten için e-posta bırak