TÜRK AHŞAP ENDÜSTRİSİ 2014 YILI ve TÜYAP FUARI SORUŞTURMASI

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

TÜRK AHŞAP ENDÜSTRİSİ 2014 YILI ve TÜYAP FUARI SORUŞTURMASI

24-09-2014
TÜRK AHŞAP ENDÜSTRİSİ 2014 YILI ve TÜYAP FUARI SORUŞTURMASI
Sektörün nabzını tutabilmek, 2014 yılının gidişatının bir fotoğrafını çekmek ve firmaların Tüyap Intermob ve Ağaçişleme fuarlarında sergileyecekleri ürünler hakkında bir fikir verebilmek adına dergimiz firmalara sorular göndermiş ve yanıtlamalarını istemiştir. Firmalardan gelen yanıtları aşağıdaki dosyada bulabilirsiniz
KAYPLAS (Yusuf Özkan)

Firmanız açısından 2014 yılı nasıl geçiyor, hedefleriniz nelerdir

2014 yılı hem sektörümüz için hemde firmamız açısından olumlu geçmektedir. 2016 yılı için kendimize koyduğumuz hedefleri de bu gidişata göre yüzde seksen gerçekleştireceğimize inanıyorum. Ama bunun yanında üretim sektöründeki süreklilik kendi içinde de bazı zorluklar ve sıkıntılar getirmektedir. Bizler de bu iki denklemi dengeli bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Hedefimiz seviyeli ve dengeli bir şekilde diğer firmalara karsı rekabet şansımızı artıracak yeni ve katma değerli ürünlerle sektörümüzün, zaten mobilya plastiklerini Türkiyede ilk yapan firma olarak, kalite, fiat, termin ve yeni ürünlerle en iyisi olmak.

Tüyap fuarında sergileyeceğiniz yeni ürün ve hizmetleriniz nelerdir 


Ar-ge, ür-ge ve tasarım alanlarına ciddi yatırımlar yapmış olan firmamız, her sene olduğu gibi bu seneki fuarda da yeni ürün ve tasarımlarla fuardaki yerini alacaktır. Firmamız kendi tasarımlarını oluşturduğu gibi aynı zamanda müşterilerimizin yeni modellerine ve isteklerine göre firmalara özel tasarım ve ar-ge çalışması da yapmaktadır.

TEM MOBİLYA (Esra Hakverdi)

Firmanız açısından 2014 yılı nasıl geçiyor, hedefleriniz nelerdir

Tem Mobilya; System Furniture Accessories olarak 2014 yılı bizim için beklentilerimiz doğrultusunda iyi geçmekte. Yılın ikinci yarısının ilk yarısından da daha iyi geçeceği beklentisi içerisindeyiz. 2014 yılında hem yurt dışında; hem de yurt içinde müşteri sayımızı arttırdığımız bir yıl oldu. Mevcut müşterilerimizde de iş potansiyelimizi arttırarak devam etmekteyiz.

Tüyap fuarında sergileyeceğiniz yeni ürün ve hizmetleriniz nelerdir 


Umuyoruz ki; Intermob fuarında yeni irtibatlarımız; hedeflediğimiz yeni pazarlardan ziyaretçilerimiz olacaktır. Bizim için getirilerinin verimli olacağı bir fuar olmasını temenni ediyoruz. Yeni katalog çalışmamızı birkaç ay önce bitirdik. Intermob fuarı ile yeni kataloğumuzun tanıtımını yapacağız. Müşterilerimizin beğenisini kazanacak bir çalışma olmasını umuyoruz.

Her zaman yeni ürün tasarımlarına büyük önem vermekteyiz ve bu fuarda da mobilya kulpları konusunda birçok yeniliğimizi müşterilerimizle buluşturacağız. Tüm sektör için verimli bir fuar olmasını yürekten diliyoruz.

ÜSTÜNKARLI (Bakhytgül Yermekbayeva)

Firmanız açısından 2014 yılı nasıl geçiyor, hedefleriniz nelerdir

2014 yılı ilk 6 aylık değerlendirmemiz, beklentilerimizden çok uzak olduğu doğrultusundadır. Özellikle ilk 4 ay gerçekten çok zayıf geçmiştir. 2013 yılından beklenen Rusya siparişleri genel olarak 2015 e ötelenmiş bulunmaktadır. Ukrayna Rusya arasındaki çatışma durumu Rusya bölgesindeki yatırımcıyı olumsuz yönde etkilemektedir.

Yurt dışı pazarlarda hareketlilik uzak doğu , Afrika da görülmektedir. Yurt içi pazarında ise kısa dönemli yatırımcı terettütleri oluşmasına rağmen beklentilerimizi karşılayan bir satış grafiğini mayıs haziran aylarından itibaren görmeye başladık. Avupa pazarı özellikle batı Avrupa olarak halen çok zayıf ilerliyor. Bu sene doğu Avrupa özelliklede Romanya satışları büyük oranda da 2013 yılında ertelenen yatırımların 2014 ikinci yarısına sarkması dolayısı ile beklentilerimizin de üzerindegelişmektedir.

Tüyap fuarında sergileyeceğiniz yeni ürün ve hizmetleriniz nelerdir 


Yatay Tomruk Arabası

Tüm dünyada uzun yıllardır kullanılan, 17 derece açılı çalışan tomruk arabasını piyasaya sunmaktayız. Bu çeşit bir çalışma ile, daha etkili ve kolay kesim yapılmakta, tomruk döndürme işlemleri hızlı ve kolay uygulanabilmektedir.

Yan Alma Makinesi

800 mm kesim genişliğine sahip Yan Alma makinemizde, işletmenin ihtiyacı olan her çeşit ürün kolaylıkla elde edilebilir, istenildiği zaman çoklu dilme olarak da görev yapabilmektedir.

Tandem Tip Tomruk Bıçkısı

Yaklaşık 7 sene önce piyasaya sunduğumuz bu model, tüm palet üreticilerinin ihtiyaçlarını maksimum düzeyde karşılamış, kereste üreticileri için de kapasitelerini arttırıcı bir alternatif olmuştur.

Opticut Baş Kesme Makinesi

Özellikle kayın kereste üreticilerinin boylama ihtiyacını karşılayan bu makine, temsilcisi olduğumuz MOST firmasının ürünüdür. İnsan gücünün minimum gereksinime indirilmesi ile tüm sert ağaç üreticilerinin boylama sorunu ortadan kaldıracaktır.

Canter

Tomruğun kesilmeden önce dış kabuklu yüzeyinin, tomruğa paralel yerleştirilen bıçaklar ile cips denilen ürüne dönüşmesi sağlanmaktadır. Bu sistemde markol makinesine ihtiyaç kalmadığından, işçilik ve ekipman anlamında da yaklaşık % 30 lara varan verimlilik artışları gözlenmektedir.

SANDER KABİN AKSESUAR LTD. (Celal Öksüz)

Firmanız açısından 2014 yılı nasıl geçiyor,hedefleriniz nelerdir

2014 yılında yepyeni bir ürün çıkardık. Bu konuda uzun soluklu bir çalışma yaptık. Çalışmalarımız neticesinde Proxline adını verdiğimiz yeni ürünümüzü üretim aşamasına getirdik. Günümüz piyasalarında pek çok ürün için ucuzluk, dayanıklılık ve görsellik belirleyici olmaktadır. Biz de bu üç ana unsuru yol olarak izledik. Başlangıç olarak ülkemiz pazarında bu ürün gamına yönelik pazar payının en az %20sini hedeflemekteyiz. Proxline serisi aksesuarlarımız ülkemiz piyasasında firmamızın, dünya pazarlarında ise hem firmamızın hem de ülkemizin onur kaynağı olmaya adaydır.

Tüyap fuarında sergileyeceğiniz yeni ürün vehizmetleriniz nelerdir 


SANDER AKSESUAR olarak üretimini yaptığımız ürünler ıslak hacimlerde kullanılan compact laminat kabin bağlantı aksesuarlarıdır. Üretmiş olduğumuz aksesuarların kalıp aşamasından ambalaj aşamasına kadar imalatı farikamızda yapılmaktadır. Bünyemizde altı farklı sistemde üretim yapmaktayız. Bu ürünlerin Multisilver, Orionline, Proxline grupları Alüminyum, Stelline ise 304 Kalite Paslanmaz Çelik ve biri ise ABS plastik ürünlerden mamuldür. Tüyap Intermob fuarında bu ürünlerin tamamını sergileyeceğiz.

MESAN (Ali Osman Mertöz)

Firmanız açısından 2014 yılı nasıl geçiyor, hedefleriniz nelerdir

Dünyada ve ülkemiz etrafında olan adı konulmamış bir çatışma ve savaş ortamı var. Bu olumsuz ortamdan en çok etkilenen ülke maalesef ki Türkiyedir. Birçok olumsuzluklara rağmen ilk sekiz ayki ciromuzun %18 artmış olması bizim için bir başarıdır diye bakıyoruz. Portföyümüze katılan özellikle Kuzey Avrupalı bazı müşterilerimizin siparişleri bu dönemde bize çok destek oldu.2015 yılının 2014 yılından daha iyi geçeceğini düşünüyorum. Yeni ve rekabetçi ürünlerimiz ve yeni müşterilerimiz bize çok olumlu katkılar sunacaktır. Ayrıca MESANın genç, dinamik ve eğitimli insan kaynağı, tecrübesi ve teknolojik birikimi bizim önemli bir lokomotifimizdir.

Tüyap fuarında sergileyeceğiniz yeni ürün ve hizmetleriniz nelerdir 


2014 Yılında birçok yeni ürün ürettik, 2015 yılında ise üreteceğimiz ürünlerin planlamasını ve ar-ge çalışmalarınıda yapıyoruz. Bu sene 11 LT dolap içi çöp kovası, Polikarbon cam raf pimi, Dolap askı elemanı, Arkalık birleştirme sacı, Yeni sürme kapı sistemleri vs. gibi ürünlerimizi çıkarmış bulunuyoruz, Tüm bunları diğer ürünlerimizle birlikte Intermob 2014 fuarında değerli müşterilerimiz ile paylaşacağız.

BAYLAR MAKİNE (Nuri Baylar)

Firmanız açısından 2014 yılı nasıl geçiyor, hedefleriniz nelerdir

Türkiyemizde Mobilya Endüstrisinde devamlı bir gelişme yaşanmaktadır. Bu gelişmeler, çok önemli ekonomik krizlerin dışında kesintisiz devam edecektir. Üreticilerimiz yatırım yapmayı her zaman çok istemişlerdir. Ancak küçük ve orta ölçekli sanayicilerimizde geçmişe dayalı sermaye birikimleri olmadığı için çok uzun zaman sermaye desteksiz olarak yatırımlarını genişletememişlerdir.

Son zamanlarda, Leasinglerde K.D.V. oranının %1 +1e düşmesi ve Türkiyemizin pek çok yerinde işlemde olan %40 ve %50lere yakın hibe yardımları organizasyonları, yatırımların artmasına yardımcı olmuştur. Ayrıca Türkiyemizdeki inşaat endüstrilerindeki gelişmeler, yurtiçi taleplerini arttırmış, ihracat ve yurt dışı taahhüt alımları da yurtdışı pazarlarını genişletmiştir. Bu doğrultuda 2013 yılına nazaran 2014 yılı satışlarımızda, ortalama % 20 civarında bir artış olmuştur.

Ülkemizde 2014 yılında yapılacak genel seçimlerin huzur içinde yapılması ve komşu ülkelerle ve ülkelerde istikrarın sağlanması halinde, önümüzdeki yılların da başarılı geçeceğine inanıyoruz.

Tüyap fuarında sergileyeceğiniz yeni ürün ve hizmetleriniz nelerdir 


Bu sene Tüyap fuarındaki standımız 1800 m2 olacaktır. Her sene olduğu gibi, bu yıl da Biesse CNC İşlem, CNC Delik, CNC Düz Tablalı makinelerimiz ile, Selco Ebatlama ve Viet zımpara makinelerimizi çalışır halde sergileyeceğiz.

Uzakdoğudan LMC Profil Frezelerimiz, Nanxing Çoklu Delik ve Bantlama makinelerimizi de sergileyeceğiz.

Devamlı sergilediğimiz yukarıdaki makinelerimizin yanında, yenilik olarak; Biesse Stream Kenar bantlama makinemiz tam servolu olup, AIRFORCE (Sıcak hava püskürtmeli) Lazer Bant yapıştırmalı olarak çalıştırılacaktır. Biesse, Ebatlama ön hazırlığı yapan Bilgisayarlı HİZMET ve TASNİF makinemiz Türkiye fuarlarında ilk defa sergilenecektir. Mutlaka görülmesini tavsiye ederiz.

Emme Elle Pasta Polish makinemiz tam komple hat olarak çalışır halde sergilenecektir. Türkiye de kaliteli boya-lake yapan firmalar için çok faydalı bir sunuş olacaktır. Bu makine ile cila kalitesinde çok büyük bir gelişme olacaktır. MAKOR Kenar Zımpara ve Kenar Boyama makinelerimiz, Profesyonel olarak ilk defa sergilenecektir. Bu makinemiz ile çok zor olan Kenar boyamanın ne kadar kolay ve kaliteli yapılabileceği gösterilecektir.

ANDERSON PRİNT (BASKI) DESEN Makinesi, MDF, Suntalam Boyalı Yüzey, PVC Kaplı Kapaklar ve Cam gibi yüzeylere hem Düz hem 3 Boyutlu desen baskı yapabilen bu makinemiz mobilya ve mutfak Endüstrilerimize büyük yenilik katacaktır. Bu makinemiz, Primer, Beyaz, Renk ve Vernik uygulamasını aynı anda yapabilen tek makinedir. Tüyap fuar standımızda, bu tüm makinelerimizi çalıştırarak sergileyeceğiz.

PELİTARSLAN / VEZİRKÖPRÜ / TURANLAR GROUP (Mehmet Karahasanoğlu)

Firmanız açısından 2014 yılı nasıl geçiyor, hedefleriniz nelerdir

Firmamız 2010 yılında parke sektörüne giriş yapmıştır. Her 2 yılda bir yapılan geniş yatırımlarla kapasitesini ve ürün çeşitliliğini arttırmaktadır. 2014 senesinde yeni yatırımlar yaparak 3.press hattını ve 3. heman hattı ile kapasitesini 25.000.000 m ye çıkarmıştır. Hedefimiz pazarın ihtiyacı olan değişik ürün gruplarının zeminlerde kullanılabilir hale gelmesidir.

Tüyap fuarında sergileyeceğiniz yeni ürün ve hizmetleriniz nelerdir 


Tüyap fuarında; 8 mm 32 class AC4 derzli ürün grubumuzun tanıtımı ile önde olacağız. Ayrıca ıslak hacimlerde kullanılabilen ve sessiz parke talebi olanların da ihtiyacını karşılayacak yeni ürünlerimiz için tüm ilgilileri fuara davet ediyoruz..

MİKRON ELMAS (Erdem Akyol)

Firmanız açısından 2014 yılı nasıl geçiyor, hedefleriniz nelerdir

Mikron Elmas olarak 1992den bu yana Türkiye pazarına üretim yapmaktayız. 2014 senesi için bir arge projesi gerçekleştirerek yeni nesil Hibrid bağlayıcılı diamand taşları Türkiyede üretmeyi planlamaktayız. Bu sayede hem yurtiçinde ithal ürün ikamesi yaratmak, hem de yurtdışında fiyat avantajımızı kullanarak pazar payımızı arttırmak istemekteyiz.

Tüyap fuarında sergileyeceğiniz yeni ürün ve hizmetleriniz nelerdir 


Firmamız elmas ve CBN bileme diskleri üretimi yapmaktadır. Fuarlarda FEPA standartlarına uygun çeşitli ebatlardaki elmas ve CBN bileme disklerimizder oluşan ürün gamımızı sergilemekteyiz.

ARTPAN (Cem Gürler)

Firmanız açısından 2014 yılı nasıl geçiyor,hedefleriniz nelerdir

2014 yılı, satış ciroları anlamında beklentilerimizin gerisinde olmakla birlikte AR- GE çalışmalarının yoğunlaşması, ihracat satış kanallarımızın gelişmesi, İstanbul operasyonumuzun daha verimli hale getirilmesi ve Istanbul başta olmak üzere Marmara ve Trakya bölgelerinden geri dönüşlerin pozitif görünümde olması, pazarın kendini regule etmesi ve öncelikle kendisine, tedarikçilerine ve dolayısıyla da piyasaya zarar veren işletmelerin elimine edilmesi anlamında verimli geçtiğini söyleyebiliriz. Ayrıca konut arz ve stok fazlası nedeniyle yavaşlayan inşaat sektörü ve faizlerin yüksek seviyesi nedeniyle konut satışlarının istenen seviyelerde olmaması inşaat sektörünün durağan geçmesine neden olmakta ve elbette ki bu da inşaat sektörüne bağlı olan sektörler gibi ahşap dekorasyon sektörümüzü ve kapı sektörünü de olumsuz yönde etkilemektedir. Ancak yılın geri kalan kısmında projelerin tekrar hareketleneceğini, geçmişteki açıkları kompanse etmek suretiyle 2014 yılında hedeflediğimiz seviyelerde olmasa da 15 % gibi büyüme gerçekleştirebileceğimizi ön görüyoruz. Ayrıca yıl başından itibaren yeniden yapılandırmakta olduğumuz ihracat faaliyetlerimizi özellikle ikinci yarıdan itibaren hızlandırmak ve 2 yıl içerisinde ihracat yüzdemizi 30 % lar seviyesine çıkarmak hedefini devam ettiriyoruz.

Tüyap fuarında sergileyeceğiniz yeni ürün vehizmetleriniz nelerdir 


Tüyap Intermob fuarına 6.defa katılarak her zamanki yerimizde sektör profesyonellerine ve iş ortaklarımız olarak gördüğümüz üretici bayilerimize Mart ayındaki Tüyap Kapı Fuarında ilk defa sergilediğimiz ve yüzey kalınlığı, çift çıtalı olması, arkalarının düz olması nedeniyle çok farklı dolgu malzemelerinin kullanımına imkan sağlaması, özellikle A plus müşterilere ve projelere sunulabilmesi yanı sıra yüksek üretim standartları gerektiren otel ve hastane projelerine çözüm niteliğinde olması gibi özellikleri ile piyasada muadillerinden ayrışmakta olan yeni modellerimizin tanıtımına ağırlık vereceğiz. Ayrıca orta ve orta altı segmente hitap edecek ve ekonomik çözümler sunabilecek yeni ürün grubumuzun da ilk lansmanını yaparak değerli sektör profesyonellerimizin ve üretici bayilerimizin tepkilerini alabileceğimiz önemli bir platform olarak fuarı sabırsızlıkla bekliyoruz..

ÜNALSAN (Ferda Kurt)

Firmanız açısından 2014 yılı nasıl geçiyor, hedefleriniz nelerdir

2014 piyasalar açısından sıkıntılı bir seyir izliyor. Malum iç ve dış siyasi olaylar Türkiye dinamiklerini derinden etkiliyor. Firma olarak bu süreci çok yakından takip ederek adımlarımızı göstergeler doğrultusunda temkinli atıyoruz. Yılların birikmiş tecrübesini; yıllardır güvenini kazandığımız ve güvenimizi kazanmış firmalara aktarıyoruz. Katlanarak büyüyen müşteri portföyümüz, bu süreçte emin adımlarla yürümemizde önemli rol oynuyor. Bünyemize kattığımız yeni makine ve teçhizatlar bize güven, hız kattığı kadar ekonomi sağlıyor. Yenilen yüzümüz ve bakış açımızla 2023 Türkiyesine yakışır bir Ünalsanı oluşturmak öncelikli hedefimiz. Bu doğrultuda bir diğer öncelikli hedefimiz , kurumsallaşma yolunda emin adımlarla yürümek ve bu süreci en kısa süre tamamlamaktır.

Tüyap fuarında sergileyeceğiniz yeni ürün ve hizmetleriniznelerdir

2014 İstanbul Tüyap fuarında bünyemize kattığımız yeni makine ve techizatların kabiliyetlerinin bir kısmını göstermeyi planlıyoruz. 2015 de yenilenmiş yüzüyle farklı bir Ünalsanı ülkemize ve tüm dünyaya göstermeyi planlıyoruz.

ALBATUR (Kadir Batur Teoman)

Firmanız açısından 2014 yılı nasıl geçiyor, hedefleriniz nelerdir

2014 Yılı yer yatırımlarıyla geçiyor. Firmamıza ait 3800 M2 kapalı alanımıza ilave olarak 1400 M2 satış depomuzu faaliyete geçirdik. Toplam kapalı alanımız 5200 m2 ulaştı. Yeni fabrika yatırımı için ayrıca çalışmalarımıza devam ediyoruz. Albatur adına 2014 yılı piyasalar açısından hareketli diyebiliriz. Bölgelere göre satış hareketliliği değişken. Bunun dışında sektörümüz vadeyle büyüyor. Bu durum , sanıyorum tüm sektörün ortak sıkıntısı. Çalışmaya üretmeye ve başarılı olmaya Ülke olarak ihtiyacımız var. İşimizi büyütmeye geliştirmeye yeni ürünlerle müşterilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz.

Tüyap fuarında sergileyeceğiniz yeni ürün ve hizmetleriniz nelerdir

Fuar alanımızı geçen seneye oranla daha da büyüttük. Müşterilerimizle daha rahat görüşebilmek için , ürünlerimizi ve firmamızı daha yakından tanıtabilmek adına bu Albatur için gerekliydi. Ağırlıklı olarak sürgü sistem yenilikleriyle fuarda standımızda olacağız. Tüm dost ve müşterilerimizi 12.Holl 1226 Nolu standımıza bekliyoruz.

TETAŞ (Sezgin Yurdabak)

Firmanız açısından 2014 yılı nasıl geçiyor, hedefleriniz nelerdir

2014 ülkede siyasi, politik, ekonomik ve aynı zamanda komşu ülkelerde yaşanan problemleri yoğun yaşadığımız bir yıl da olsa, uzak doğu üreticilerin bile, direk yerel pazarımıza girmesi fiyat rekabeti açısından piyasamızı olumsuz etkiliyor da olsa, T-Folyo olarak 2014 yılında iç piyasa ve ihracat satışlarımız yükseldi. Hedeflerimiz doğrultusunda, emin adımlarla büyüyerek devamediyoruz.

Önümüzdeki yılın inşaat sektörü açısından biraz sıkıntılı olacağını ve bunun sektörümüzü olumsuz etkileyeceğini düşünüyoruz. Bu yüzden daha temkinli adımlar atmaya çalışıyor, güncel ürünlerimizi, doğru miktarda stokluyor ve rutin siparişlerimiz ile müşteri taleplerini karşılayabilecek bir stok stratejisi oluşturuyoruz. Merkez, Anadoludaki 5 şubemiz ve 10 kişilik mobilya satış ve teknik personelimiz ile hergün pazardayız ve her zaman önceliğimiz, güçlü kadromuzla müşterilerimizin taleplerini karşılamak için en iyi hizmeti vermektir.

Tüyap fuarında sergileyeceğiniz yeni ürün vehizmetleriniz nelerdir

Fuarda yeni folyo PVC ve PET-G renklerimizi ve farklı teknik özelliklerdeki tutkallarımızı sergileyip, değerli müşterilerimizi ağırlayacağız. Her yıl olduğu gibi, forklift ve istifleme araçlarımızı da fuarda sergiliyoruz. Bu yıl ek olarak 9. salonda, mobilya tekstil / döşeme grubunda kullanımı yaygınlaşan Cutter, Kesicili plotter vb. makinelerimizi de sergileyeceğiz.

AYPOL (Özgür Mercimek)

Firmanız açısından 2014 yılı nasıl geçiyor, hedefleriniz nelerdir

2014 yılında da daha önceki yıllarda olduğu gibi kalite standartlarımızdan taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Türkiyede olduğu gibi, dış piyasada da iyi noklalara ulaşarak Polchem kalitesini tüm dünyaya göstermek en büyük hedefimiz..

Tüyap fuarında sergileyeceğiniz yeni ürün ve hizmetleriniz nelerdir 
Tüyap Intermob fuarındaki yeni yerimizde, özellikle su bazlı ürünler ve tinting sistemlerin ilgi çekeceğini düşünüyoruz.

BERKFA (Gökhan Alparslan)

Firmanız açısından 2014 yılı nasıl geçiyor, hedefleriniz nelerdir

2013 yılının başında şirket yapısı ve yayılım politikamız ile ilgili aldığımız stratejik kararların meyvelerini bu yıl toplamaya başladık. Aldığımız doğru kararlar ile birlikte başarılı bir organik büyüme yaşayan şirketimiz iç pazar ve ihracat müşterilerine sunduğu hizmetle marka değerini arttırmıştır. Tüm bu süreç 2013 yılına oranla bu yıl %20 daha fazla istihdam alanı oluşturmuştur.Merkez ofisimiz ile bir araya getirdiğimiz imalat birimimiz, ihracat kapasitemizin artmasına ve iç pazar, perakende müşterilerimizin taleplerine anında çözüm sunabilmemize olanak sağladı.Geçen sene ithalatını gerçekleştirdiğimiz el yapımı dekoratif doğal ürünlerimizi Corpan markası ile pazara kazandırdık. Müşterilerimizin büyük beğenisini kazanan dekoratif doğal ürünlerimiz ile ilgili bu sene İntermob fuarında Berkfa ve Corpan olarak yine yenilikler ile müşterilerimizin karşısına çıkacağız.

Türkiyede bir ilk olan ve beyaz renk ile başlayan parlak melamin tedarik sürecimize her geçen gün yeni renkler ilave ettik. Düşüşte olduğu düşünülen melamin satışlarında parlak desen seçeneklerimiz ile birlikte yeniden canlılık kazandırdık.

FURNİÇİN MÜMESSİLLİK İÇ VE DIŞ TİCARET Ahmet Koray Atamer

Firmanız açısından 2014 yılı nasıl geçiyor, hedefleriniz nelerdir

2014 yılında piyasalardaki ortadoğu ve Rusyadaki tedirginliğin etkisiyle beklentimizin altında satışlar yapmamıza rağmen sektörde yenilikçi teknolojilerle donatılmış ürünlerimiz sayesinde satışlarımızdan memnunuz.

Tüyap fuarında sergileyeceğiniz yeni ürün ve hizmetleriniz nelerdir 


Fuarda Türkiyede henüz üretimi yapılmayan Otomatik Dizgili Yay Makineleri ve aynı şekilde Türkiyede henüz üretimi yapılmayan, iki makinenin bir makinede toplandığı Serbest İğne teknolojili cok iğneli full kapitone makinelerimizi sergileyecegiz.

AK METAL (Faruk Ünver)

Firmanız açısından 2014 yılı nasıl geçiyor, hedefleriniz nelerdir

Ürün gamımızı arttırmak için ilave makina parkurumuzu genişleterek 17 mm teleskopik ray, 35 mm teleskopik ray, 43 mm teleskopik ray, 45 mm frenli teleskopik ray üretimine başladık. Hedefimiz kısa vadede yukarıda belirttiğimiz ürünlerin en hızlı ve AKMETAL kalitesinde partnerlerimizin (müşterilerimizin) reyonlarında yer alarak kalıcı bir marka olmak. Orta vadede ise öncelikli hedefimiz Tandem ray Ar-Gesini sonuçlandırarak ürün gamımızın içine sokmak olacaktır.

Tüyap fuarında sergileyeceğiniz yeni ürün ve hizmetleriniz nelerdir 


Sırası ile: 17 mm teleskopik ray, 35 mm teleskopik ray, 43 mm teleskopik ray ve frenli (45 mm) teleskopik ray...

BATU DİZAYN(Kerem Gönülkırmaz)

Firmanız açısından 2014 yılı nasıl geçiyor, hedefleriniz nelerdir

Geçtiğimiz yıl yaptığımız LED aydınlatma yatırımıyla Ledex markasıyla kaliteli aydınlatma ürünlerini ekonomik fiyatlara sunan Batudesign, bu yıl da yabancı bir ortaklıkla hazır çekmece üretimine başlamıştır. Yüksek kalite standartlarına sahip 3 ve 4 taraflı v-cut kesimli katlanabilir hazır çekmeceler ile çekmece profillerini ileri teknolojiye sahip üretim tesislerinde üreterek ekonomik fiyatlarla sektörün beğenisine sunuyoruz.

Tüyap fuarında sergileyeceğiniz yeni ürün ve hizmetleriniz nelerdir 


Bu yıl tüyap fuarında yeni olarak, 3 ve 4 taraflı v-cut kesimli katlanabilir hazır çekmeceler ve çekmece profilleri, dolap içlerinde ekonomik ve şık çözümler sağlayan ECOBOX serisi aksesuarlar ile aydınlatma alanında SMART modül, TWIN gömme aydınlatma gibi bir çok yeni ürün sektörle buluşacaktır.
yazar

E-bülten için e-posta bırak