TOBB Medya Meclisi Üyeleri Bülent Arınç ile Görüştü

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

TOBB Medya Meclisi Üyeleri Bülent Arınç ile Görüştü

24-10-2011
TOBB Medya Meclisi Üyeleri Bülent Arınç ile Görüştü
SEYAD kurucu üyesi ve genel sekreteri olan yayın grubumuz imtiyaz sahibi Nesip Uzun’un da aralarında bulunduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde kurulan TOBB Medya Meclisi Heyeti, 21 Eylül 2011 tarihinde Ankara’da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile buluşarak sektörün sorunlarını anlattı.
Başbakanlık binasında, gerekleşen ve aralarında Seyad adına Gn. Sekreter Nesip Uzun'un da bulunduğu TOBB bünyesindeki Medya Meclisi heyetini kabul eden Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, gazetecilerin sorunlarını dinleyerek basına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.
Sektörel yayıncıların sorunlarından basın kartlarına, İnternet medyasından basın özgürlüğüne kadar gündemde olan pekçok başlığın ele alındığı toplantıda medya meclisi temsilcilerini dinleyen Bülent Arınç, konuşulan konulara ilişkin görüşlerini açıkladı.
Bu açıklamalar sırasında, basını ilgilendiren iki önemli müjdeyi de heyet temsilcileri ile paylaşan Bülent Arınç, hem basın kartları hem de internet medyası ile ilgili sevindirici haberler verdi. Özellikle internet medyası konusunda yeni düzenlemeler yapacakları müjdesini veren Başbakan Yardımcısı Arınç, sanal medyanın yıllardır beklediği yasasıyla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını ve geri sayımın başladığını belirtti. Söz konusu yasanın önümüzdeki Ekim ayında TBMM'nin gündemine geleceği müjdesini veren Arınç, tasarının yasalaşması ile birlikte İnternet Medyası çalışanlarının da artık birer "gazeteci" sayılacağını ifade etti.
Buna göre internet siteleri de Basın Yasasına tabi olacak ve çalışanlarını Basın Yasası üzerinden sigortalı yapabilecek. Bu durumda internet çalışanları sarı basın kartı sahibi olabileceğini vurgulayan Arınç, yeni yasa ile birlikte internet haber sitelerinin de Basın İlan Kurumu'nun ilanlarını kullanabileceğini ve bu sayede ek gelire sahip olacakları belirtti.
yazar

E-bülten için e-posta bırak