TİM Genel Kurulu Yapıldı, İhracat Şampiyonları Ödüllerini Aldı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

TİM Genel Kurulu Yapıldı, İhracat Şampiyonları Ödüllerini Aldı

09-06-2014
TİM Genel Kurulu Yapıldı, İhracat Şampiyonları Ödüllerini Aldı
Türkiye İhracatçılar Meclisi 21'inci Olağan Genel Kurulu ve 2013 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda bakanın katılımıyla 7 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarının ardından, 60 ihracatçı birliğine bağlı yaklaşık 428 delege, 26 ihracatçı sektör temsilcisi tarafından oluşturulan TİM Sektörler Konseyi için oy kullandı. TİM Sektörler Konseyi'ne seçilen 26 başkan arasından tek aday olan Mehmet Büyükekşi delegelerin tamamının oyuyla tekrar başkan seçildi. Konsey, ilk toplantısında 12 kişilik yönetim kurulunu seçecek.

Genel Kurul'da konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Türkiye'nin dinamik ihracatçıları olarak 2010-2013 dönemini kapsayan 4 yılda, ekonomimize tam 553 milyar dolar döviz kazandırdık dedi. Önümüzdeki 4 yıllık dönemde en az 800 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedeflediklerini söyleyen Büyükekşi şöyle devam etti:

"İhracat, bu seneki sanayi üretimi artışının da taşıyıcı kolonu oldu. İnşallah Türkiye'nin büyümesine de olumlu katkı vererek, büyümenin itici gücü olacak. Bugün başetmemiz gereken üç temel yapısal sorunun çözümü de ihracattır. Yüksek cari açığımız var, çözümü ihracattır. Yatırımlarda dış kaynaklara bağımlıyız, çözümü ihracattır. Büyüme eşittir dış açık sarmalından kurtulmanın yegane yolu, yüksek katma-değerli ihracattır.

Yüksek katma-değer için Ar-Ge'ye, İnovasyona, Tasarıma ve Markalaşmaya daha fazla kaynak ayırmak gerekiyor. Bu da sanayicinin ve ihracatçının karlılık düzeyinin artmasıyla mümkün

İhracat şampiyonları ödüllerine Koç grubu damga vurdu.

TİM Genel Kurulu'nda, 2013 yılında 1 milyar dolar üzerinde ihracat gerçekleştiren 11 firmaya ödüllerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi. Listeye 4 firma ile giren Koç Grubu, 2013 ihracat şampiyonları listesine damgasını vurdu.
yazar

E-bülten için e-posta bırak