Teverpan MDF Levha Sanayi inovasyona 1 milyon Euro yatırım yaptı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Teverpan MDF Levha Sanayi inovasyona 1 milyon Euro yatırım yaptı

23-02-2013
Teverpan MDF Levha Sanayi inovasyona 1 milyon Euro yatırım yaptı
Yurtiçinde ağaç ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında ilk 5 içerisinde yer alan Teverpan MDF Levha Sanayi, inovasyona 1 milyon euro yatırım yaptı.

Yurtiçinde ağaç ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında ilk 5 içerisinde yer alan Teverpan MDF Levha Sanayi, inovasyona 1 milyon euro yatırım yaptı. Kapı paneli konusunda yapılan inovasyon yatırımı sonucu yenilenen tesis, yakında faaliyete geçecek.

Çerkezköy ve Veliköy'deki iki fabrikada yüksek yoğunlukta lif levha (HDF) ile kapı yüzey paneli (Amerikan Kapı Paneli) üreten ve kendi markasını piyasaya süren Teverpan'ın üstün teknolojisiyle dünyanın en modern tesislerinden biri olduğunu ifade eden Teverpan Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tever, firmalarının özellikle son 3 yılda büyük ilerleme kaydettiğini, gerek yeni yatırımlar, gerekse mevcut üretim proseslerinde yürütmüş oldukları inovasyon çalışmaları sonucunda üretim kapasitesini yüzde 30 oranında artırdıklarını vurguladı. Ahmet Tever, "Firma olarak son 3 yılda yaptığımız çalışmaların neticesinde 2011 yılı firma ciromuz 2010'a göre yüzde 35 oranında arttı. 2012'de büyümeye devam ettik. Bu yılın sonunda büyümenin neticesini somut verilerle görmeyi bekliyoruz. Ayrıca pazarlamadaki başarılı satış stratejilerimiz yurt dışında kendini gösterdi. İhracat oranımız önceki yıllara göre giderek artmakta. Şu anda 58 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Ağırlıklı ihracatı Güney Amerika, İtalya, Nijerya, Mısır, Fas, Hindistan, İran ve Türk Cumhuriyetlerine gerçekleştiriyoruz. Olumsuz gelişmeler öncesinde Suriye'ye de yoğun ihracatımız vardı. Umuyoruz ki komşumuzdaki problemler ivedilikle çözüme kavuşur" dedi.

Çerkezköy OSB'de bulunan fabrikalarında 170, Veliköy fabrikalarında ise 270 elemanın istihdam edildiğinin bilgisini veren Tever, yeni yatırımlarla 40 kişiyi daha istihdam edeceklerini belirtti. Veliköy fabrikalarının birbirinden bağımsız on ayrı fabrika gibi çalıştığını söyleyen Tever, şunları kaydetti:

"Veliköy Teverpan'da kapı paneli ve aynı zamanda MDF üretiyoruz. Üretilen mamullerimiz özel tasarım dekorla kaplanıyor. Dekoratif malzemeler yurtdışından ithal ediliyor. Burada ayrıca bir tutkal tesisi kurduk. Bu sene en önemli beklentimiz yatırımını yapmış ve montajları başlamış olan yeni üretim tesislerinin planlandığı sürede tamamlanması. Kapı paneli hususunda yaptığımız inovasyon yatırımı tamamlandı. 1 milyon Euro' nun üzerinde bir bütçe ayırarak gerçekleştirdiğimiz bu yatırım sonucu, tesisimiz yeni haliyle birkaç hafta içerisinde faaliyete başlayacak. Yurtiçi ormancılık sektöründe yapılan yeni düzenlemeler ve üretimlerin artırılması sektör firmalarına öncelik verilmesi ile önümüzdeki yıllarda yurt dışına ihtiyaç kalmadan sektörümüzde faaliyet gösteren tüm firmalar yurt içinden hammadde teminini gerçekleştirebilecektir. Ormancılık sektörünün son yıllarda yapmış olduğu yatırımlar hem sektörümüz hem de ülkemiz açısından memnuniyet vericidir."
yazar

E-bülten için e-posta bırak