TECNA 2024 İtalya Rimini kentinde gerçekleşti.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

TECNA 2024 İtalya Rimini kentinde gerçekleşti.

11-10-2024
TECNA 2024 İtalya Rimini kentinde gerçekleşti.
IEG VE ACIMAC TECNA’NIN BAŞARILI BİR EDİSYONUNU DUYURDUFuar, 100’den fazla ülkeden ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşti ve enerji tasarrufu teknolojileri, tematik parkurlar ve önde gelen alıcılarla iş toplantıları içeren dünya lideri bir etkinlik olarak statüsünü yeniden teyit etti. Decortech Konferansı da büyük ilgi gördü.

  IEG (İtalyan Sergi Grubu) ve Acimac (İtalyan Seramik Makine ve Ekipman Üreticileri Derneği) tarafından düzenlenen ve Rimini Expo Center'da düzenlenen, yakın zamanda sona eren Uluslararası Yüzey Teknolojileri ve Malzemeleri Fuarı 28. Tecna büyük bir başarıya da imza attı.

Tecna, sektördeki en yüksek yenilik derecesine sahip uluslararası ticaret fuarı statüsünü bir kez daha teyit ederken, önceki edisyona benzer düzeyde ziyaretçi katılımı kaydetti. Fuarın başarısı, İspanya, Türkiye, Hindistan, Brezilya, Cezayir, Mısır, Meksika, Polonya, İran, Endonezya, Arjantin, Rusya, Fas ve Vietnam gibi 100'den fazla ülkeden yüksek kaliteli operatörleri ve alıcıları ağırlayan 350 katılımcı markanın memnuniyetine yansıdı. En son yeniliklerini ve İtalyan üretim uzmanlığının en iyisini içeren gelecekteki projeleri görüşmek üzere. Afrika kıtası da güçlü bir şekilde temsil edildi ve Gana, Uganda, Etiyopya, Nijerya, Güney Afrika, Tanzanya, Kenya, Mozambik, Sudan, Ruanda, Angola ve Kamerun gibi ülkelerden gelen operatörler vardı.

Katılımcı şirketlerin Ar-Ge departmanları yapay zeka, dijitalleştirme, enerji tasarrufu ve sürdürülebilirlik gibi temel alanlara odaklandı ve sektörün geleceği için ileriye dönük çözümler sundu. Alternatif enerji kaynaklarıyla çalışan fırınlar, optimize edilmiş emisyonlara sahip daha gelişmiş, otomatik üretim hatları ve dijital dekorasyon uygulamaları, ziyaretçilerin dikkatini çeken çözümlerdi.
Sergilenen teknolojilere uluslararası oyuncuların gösterdiği yoğun ilgi, en iyi yatırım fırsatlarını keşfetmek için İtalyan Ticaret Ajansı ITA ile işbirliği içinde düzenlenen 1.600 iş toplantısıyla da kanıtlandı. Bu toplantılara 36 ülkeden 150 üst düzey alıcı katıldı.

Dört günlük fuar etkinliğinde  ayrıca açılış konferansı ve TecnAwards da dahil olmak üzere dolu dolu bir etkinlik programı yer aldı. Açılış konferansı, sektördeki İtalyan şirketlerinin ihracatını etkileyen jeopolitik dinamiklere ilişkin değerli içgörüler sağladı ve uzmanlar Paolo Magri ve Marco Taisch tarafından analizler ve olası uluslararası senaryolar sunuldu. TecnAwards'ın ikinci edisyonu, önde gelen küresel seramik oyuncularını, son iki yılda ulusal ve uluslararası müşteriler tarafından yapılan en iyi yatırımlar için İtalyan makine üreticileri tarafından verilen ödülleri toplamak üzere Rimini'ye getirdi.

İkinci edisyonunda olan Decortech Konferansı, yüzeyler için en yüksek estetik kalite seviyelerine ulaşabilen teknolojilerin önde gelen üreticilerine ev sahipliği yaptı; bu, bitmiş ürünlerin rekabet gücünü artıran bir katma değerdir. Decortech Arena'da, sponsor şirketler mimari ve tasarım için yüzey dekorasyonu ve sonlandırmadaki en son yeniliklere dair kapsamlı bir genel bakış sunarak katılımcılar arasında önemli bir ilgi gördü.

Son olarak, İnovasyon Arenası, hammadde yönetimi, servisleştirme, siber güvenlik ve Endüstri 5.0 gibi stratejik konulara adanmış çok sayıda teknik konferansa ev sahipliği yaptı. İnovasyon Bölgesi ayrıca, Lorenzo Cagnoni Ödülü'nün en yenilikçi üç iş fikrine verildiği yeni başlayanlar için bir merkez görevi gördü.

Tecna ayrıca Emilia-Romagna bölgesinden çok sayıda teknik enstitüyü içeren eğitim girişimleri aracılığıyla sektörün geleceğine odaklandı. Bu enstitülerden öğrenciler, bu gelişen İtalyan sektörünün sunduğu fırsatları keşfetmek için Cuma günü özel bir etkinlik günü için sergi merkezine davet edildi. Etkinliğe 350'den fazla öğrenci katıldı.

Tecna'nın bir sonraki edisyonu Eylül 2026'da gerçekleştirilecektir.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak