Sivas’tan 75 ülkeye ihracat

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Sivas’tan 75 ülkeye ihracat

14-06-2016
Sivas’tan 75 ülkeye ihracat
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) 75 ülkeye yaptığı ihracatla KOBİ’lere örnek olan Sivas’ta 300 iş adamını buluşturdu. Toplantıda, Sivas’ın diğer iller için nasıl rol model olabileceği ve KOBİ’lerin küresel pazarlara açılması için atmaları gereken adımlar tartışıldı

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Ramazan ayında KOBİ’lerin nabzını tutmak için bölgesel iftarlar düzenliyor. Sivas’ta gerçekleşen TÜMSİAD 3. Bölge 2. İftar Programı’na; TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Genel Sekreter Osman Kapıcıoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra aralarında Ankara, Erzurum, Samsun, Trabzon ve Kayseri olmak üzere 11 ilden yaklaşık 300 iş adamı katıldı. Bölgenin 1 milyar dolar düzeyinde olan ticaret hacminin artırılmasına yönelik istişarelerin yapıldığı toplantıda, Sivas’ın 75 ülkeye ihracat yapan KOBİ’lerinin bölgedeki diğer şehirlere örnek olması gerektiği konuşuldu.

 

Sivas’ın rekabet gücü artıyor

 

Ekonomik ve tarihsel birikimi, yer altı kaynaklarının zenginliği ile Sivas’ın İç Anadolu Bölgesi’nin lokomotif şehirlerinden biri olduğuna vurgu yapan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Sivas’ın 180 milyon dolarlık ticaret hacminin bulunduğunu belirtti. Sivas’ın son 10 yılda dış ticaret hacmini 10 kat artırdığını ve yeni yatırımlarla şehrin her geçen gün yenilendiğini ifade eden Doğan, Türkiye’nin kalkınmasının Sivas gibi ürünlerini 75 ülkeye ihraç eden şehirlerle olacağını kaydetti. 

 

Küresel pazarlarda başarı için KOBİ’ler marka olmalı

 

Büyümek ve küresel pazarlara açılmak isteyen KOBİ’lerin de sorunlarına değinen Doğan, şunları söyledi: “Bölgenin kalkınmasında büyük görevleri olan KOBİ’lerin güçlenmesi için TÜMSİAD olarak bölgesel iş birliklerinin sağlanması, iş adamları arasında ittifakların artması adına elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Ancak teknolojik desteğe ve uluslararası pazarlarda kendilerine yer bulabilecekleri teşvik sistemlerinin geliştirilmesine de ihtiyaç var. Bu durum pek çok KOBİ’nin ortak sorunları arasında. Yerli teknoloji ve yerli üretim konusunda yapılacak teşvik çalışmaları KOBİ’lerin kurumsal alt yapılarının güçlendirilmesi ve markalaşması yolunda önemli adımlar atmasını sağlayacak. Kalkınmayı hedef alan stratejiler ve bölgeye uygun sürdürülebilir ticaret politikaları başarı ile uygulandığında KOBİ’ler küresel pazarlarda daha güçlü bir yer edinecektir.”

yazar

E-bülten için e-posta bırak