SICAM 2022 randevumuz için Pordenone’deydik.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

SICAM 2022 randevumuz için Pordenone’deydik.

16-11-2022
SICAM 2022 randevumuz için Pordenone’deydik.
Bu yıl 12. Gerçekleşen ve her yıl düzenli olarak katıldığımız Sicam fuarında yerimizi aldık. Aynı zamanda Sicam’ın Türkiye basın partneri de olan Ekin yayın grubu- Mobilya dergisi bu yıl yine 5. Salon 8 nolu standındaydı.

 

     Türk mobilya ve yan sanayisini uluslararası platformda hedef alıcılarla buluşturmak onların marka değerlerini yükseltmek amacıyla uluslararası fuarlara katılan yayın grubumuz, 18-21  Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleşen Exposicam

fuarında İngilizce olarak hazırlanan FURNITURK dergisini dağıttı. 4 gün süren fuarda gerek katılımcı firmalara gerekse de dünyanın farklı ülkelerinden ve İtalya genelinde gelen ziyaretçilere binlerce dergi dağıttık, önemli sektör dataları toplayarak güçlü bir uluslararası etkinliğe tanıklık ettik. Fuar boyunca canlı yayınlarımızla sosyal medyadan yayın yaptık.  Türkiye’nin en önemli sektör fuarı olan İntermob fuarıyla yakın tarihlerde gerçekleşmesine rağmen yine yirmiye yakın Türk firması fuarda yer aldı. Katılımcılar bu yıl özellikle farklı ülkelerden gelen yoğun ziyaretçi kitlesinden memnun ayrıldılar. Fuarı düzenleyen Sicamexpo yöneticileri de bu yılki fuarın tüm bilgilerini bizlerle paylaşarak önceki yıllara göre gerek katılımcı sayısı, eklenen salon ve ziyaretçi eğilimlerinin üst düzeyde olduğunu belirttiler.

          Fuarın açılış günü basına yönelik gerçekleşen basın toplantısında konuşan  Sicam Ceo’su Carlo Giobby, ‘’ Sicam’ın kendine özgü konseptinin katılımcıları memnun ettiğini,  bu yıl gerçekleşen rekor katılımın da bunu kanıtladığını belirterek, bunun kendileri için bir rekor fuarcılık sektörü için ise önemli bir başarı olduğunu söyledi. Katılımcılarının hemen yüzde doksanının bir sonraki yıl da fuara katıldığını, bu yıl bir salon daha açmalarına rağmen gelen talebe yetişemediklerini söyledi. Bunun sadece konseptle de bağlı olmadığını esas derinliğin  fuarın ticari başarısı olduğunu söyledi.’’

 SICAM 2022'ye %31'i yurt dışından ve %69'u İtalya'dan olmak üzere toplam 590 katılımcı katılıyor. Katılımcılar otuz iki farklı ülkeden geliyorlar ve uluslararası mobilya bileşenleri ve aksesuarları endüstrisinin bugün üreticilere sunduğu en iyiyi temsil ediyorlar. İtalyan şirketlerinin yanı sıra Almanya, Türkiye, İspanya, Avusturya, Polonya, Yunanistan ve İsviçre'den de önemli sayıda katılımcı yer alıyor.

Fuarda, mobilya endüstrisi için en geniş üst düzey ürün yelpazesi yer alıyor. Önümüzdeki bahar büyük uluslararası ticaret fuarlarında sergilenecek olan mobilya üretiminde ifadesini bulan trendleri belirleyen her sektörde birçok yenilik var. SICAM 2022'de özellikle dikkate değer olan, dekoratif, seramik ve taş malzeme sektörlerinde son derece prestijli isimlerin katıldığı donanım sektöründeki çok uluslu büyük şirketlerin geri dönüşüdür.

 Pordenone'nin 10 salonundaki yaklaşık 17.000 metrekare net sergi alanı tamamen stantlarla doldu. Bu yıl, yeni bir yapı ile genişletilen 8. Salon'da ve fuarda en fazla sayıda üreticiye yer sağlamak amacıyla yerleşim planında kısmi revizyona uğrayan Salon 10'da stant alanı daha da artırıldı. ayrıca her yerde tek tip bir ziyaretçi sirkülasyonu oluşturan bir koridor düzeni sayesinde tüm salonlardaki atmosfer mükemmel bir şekilde devam etti.  

 Dört gün boyunca fuarda bulunan profesyoneller, varlıklarını artırmak ve tipik olarak bar veya restoranda ve stantlarda randevular arasında dinlenirken birçok buluşma fırsatını kolaylaştırmak için mevcut olağan hizmetleri buldular. Bu yılki edisyonu daha da etkili kılan dokunuşlar arasında yeni bir catering konsepti vardı. SICAM Bistrot şimdi, iş toplantılarının devam edebileceği sessiz bir ortamda sunulan hafif yemekler ve en önemlisi, fuarın dinamiklerine ve hızına giderek daha fazla duyarlı bir hizmet sağlamak için daha uzun açılış saatleri ile hızlı servis edilen bir öğle yemeği sunuldu.

 Beklentileri karşılamak için , geçen yıla kıyasla daha da başarılı bir SICAM fuarı için. 120 farklı ülkeden 6.000'den fazla şirketten çevrimiçi ön kayıtlar alındı ve şu anda  ziyaretçilerin %35'ini denizaşırı segment oluşturuyor. Güney Amerika (Peru), Türkiye ve İran'dan organize alıcı grupları geldi; çevrimiçi ön kayıtlar ayrıca Hindistan ve Orta Asya ülkelerinden, özellikle de eski Kafkas Sovyet cumhuriyetlerinden ilginç ziyaretler oldu.

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak