ŞERİTÇİOĞLUndan Yeni Nesil Bağlantı Sistemleri : P-SİSTEM ve İNVİS SİSTEM

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

ŞERİTÇİOĞLUndan Yeni Nesil Bağlantı Sistemleri : P-SİSTEM ve İNVİS SİSTEM

13-01-2016
ŞERİTÇİOĞLUndan Yeni Nesil Bağlantı Sistemleri : P-SİSTEM ve İNVİS SİSTEM
1) ?P-SİSTEM?(Mobilya Üreticileri İçin Geliştirilmiş, Yeni Bir Bağlantı Teknolojisi)

Kusursuz bağlantı sistemlerinin önde gelen üreticilerinden biri olan Lamello, P-Sistemi (profil yivli sistem) adı altında, işlenecek parça ile bağlantı elemanı arasında yaratıcı bir bağlantı kurulmasını sağlayan yeni bir malzeme geliştirdi. Bu sistemin olağanüstü yanı, tamamiyle yapıştırıcı veya vida olmaksızın işleyen bir kilitleme ve sabitleme sisteminden ibaret olmasıdır.
İşlenecek parça üzerinde, CNC makinesinin diskli bıçağı veya yeni bir birleştirme aleti olan ZETA P2" yardımıyla bir delik/yiv (P-groove) açılır. Ardından bağlantı elemanı bu yivin içine doğru yerleştirilir. Sağladığı en büyük avantaj ise aparatların alet kullanmaksızın sadece el ile saniyede yerleştirilmesidir.

CLAMEX P Sökülüp takılabilen mobilya bağlantı elemanı

Clamex P, P-Sistem esasına göre yapılmış, sökülüp-çıkarılabilen bir bağlantı aparatıdır. Birbirine geçebilen iki yarım parçadan oluşur. Alyan, hem birleştirme, hem de kenetleme parçalarını birlikte açar ve kapatır. 6 mmlik bu ufak delik, altıgen anahtar yardımıyla kolun hareket etmesini sağlar. Clamex-P kendine özgü, eşsiz bir özelliğe sahiptir.

Günümüzde, sökülüp-çıkarılabilen mobilyalar, büyük kapama başlıkları veya görünür bağlantı elemanları kullanmaksızın, modern tasarımın yüksek estetik gereksinimlerine, Clamex P ile karşılık veriyor. Clamex Pnin küçük kurulumu sayesinde, 22,5°-315° arası (gönye) açıyla yapılan yaratıcı uygulamalar da mümkün olabilmektedir.

Tek yapmanız gereken şey, bağlantı parçasını, el yardımıyla profil yivin (deliğin) içine kaydırmak olacaktır. Kullanımı kolay, teçhizatsız çalışan bu bağlantı sistemi, üretim, lojistik ve montajda yeni konseptlere de imkan sağlamaktadır. Örnek verecek olursak; işlenecek parçalar kolaylıkla istiflenebilir ve hafifçe taşınabilir, böylelikle iş sahasında harcanan süre, önemli ölçüde azalır. Nihai tüketiciler bile, Clamex P ile yapılan mobilyaların montajını, sadece alyan kullanarak, hızlı, doğru ve kolay bir şekilde kendileri yapabilirler.

Clamex-P, iç mimarlar, dekorasyoncular, tasarımcılar ve mobilya üreticilerine, tasarımda yeni bir özgürlük ve farklılaşma olanağı sunar.

TENSO P-14 Birbirine kenetlenebilen gizli bağlantı elemanı - (yapışması hızlı)

Lamellonun bu icadı, tasarım, üretim, ulaşım ve mobilyaların yerleştirilmesi gibi tüm süreçlerde benzeri görülmemiş bir kolaylık, hız ve sadelik sağlar. Tenso P-14,Çalışma alanları kategorisinde, 2014 Alman Tasarım Ödülünü; En iyinin en iyisi derecesiyle de Interzum Award Akıllı Malzeme ve Tasarım ödülünü kazanmıştır.

Tenso P-14ü eşsiz kılan avantajı, onun olağanüstü, yüksek kenetlenme gücüdür. Bu güç, yapıştırmalı montaj işlemi sırasında ortaya çıkar ve iki parça arasında sıkı bir bağlantı oluşturur. Yeni bir mobilya bağlantı elemanını takmak, yenilikçi, profil-yivli P-Sistemi esasına göre yapıldığı için, istisnasız bir şekilde zamanı etkin ve verimli kılar. Bu iki parçanın gizli montajı, mobilya üretiminde, yapıştırıcının kuruma süresini beklemeksizin estetiklik sağlar ve ayrıca tamamıyla yeni bağlantı süreçlerinin uygulanmasına imkan tanır.

DİVARİO P-18 Birbirine kenetlenebilen, kaydırarak yerleştirilen gizli bağlantı elemanı

1.En son çıkan P-Sistemi'nin bağlantı elemanı olan Divario P-18, en yüksek kalite standartlarını karşılayan, tamamıyla gizli bağlantılar sunar ve yeni fonksiyonuyla, P-Sistemi ürün ailesini tamamlar. Divariolu raflar ve ayırıcı duvarlar önceden montajlanmış yapılara geçirilir.

Ayrıca, Divario P-18, araya geçme işlemi esnasında tertemiz, sıkı bağlantılaroluşturarak parçaları birbirine kenetler. Kenetleme işlemi, bir uçtan bir uca tüm yerleştirme uzunluğu boyunca değil, sadece bazı noktalarda gerçekleşmek suretiyle, parçaların daha kolay birbirine geçmesini sağlar.

Birleşme yeri, çalışılan parçalar arasındaki güçlü bağlantısı sebebiyle, yüksek germe kuvvetini taşıyabilir. Kullanıcı, bu yeni montaj ile dengeden feragat etmeksizin, tasarımda çok daha büyük bir esneklik elde eder. Parçaları yerleştirmek için ne kenetleme cihazına ne de yapıştırıcıya gereksinim duyulur. Sonuç olarak, bağlantı, gerek üretim, depolama ve nakliye, gerekse montaj esnasında parçaların çok daha düşük maliyette birleştirilmesini sağlar.

Bağlantı aparatı, tamamen veya kısmi olarak çalışma alanı üzerine yerleştirilebilir. Ayrıca, bağlantılar nakliye esnasında takılıp çıkartılabilir. Bağlantı aparatı, tamamen veya kısmi olarak çalışma alanı üzerine yerleştirilebilir. Ayrıca, bağlantılar nakliye esnasında takılıp çıkartılabilir.

2) İNVİS MX2(Sökülüp Takılabilen Gizli, Manyetik Bağlantı Elemanı)

Lamello bu ürün ile sizlere tasarımlarınızda estetik ve şıklık sağlamaktadır. Güçlü bir şekilde parçayı birleştirmesi, saniyeler içinde sökülebilmesi ve tamamiyle gizli olması sayesinde ürünlerinizde hiçbir açıklık olmayacaktır. Ayrıca bu ürün sayesinde bağlantı yerlerinde hiçbir tıpaya ihtiyaç yoktur. Ortalarda görünür vida bulunmamaktadır.
yazar

E-bülten için e-posta bırak