Sanayi Bakanı Işık: "Dolar 2,10 'un altına inmemeli"

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Sanayi Bakanı Işık: "Dolar 2,10 'un altına inmemeli"

20-06-2014
Sanayi Bakanı Işık:
Sanayi Bakanı Fikri Işık, TCMB'den bir faiz indirimi beklediğini söyledi ve Merkez Bankası'nın dolar/TL'nin 2.10 seviyesinin altına inmesine de izin vermemesi gerektiğini vurguladı.

Işık, TL'nin aşırı değerlenmesine izin verilmemesi gerektiğini belirterek, "Merkez Bankası eğer TL'nin aşırı değerlenmesine izin verirse, bunun çok açık ki bizim ihracatımıza bazı olumsuz etkileri olacak. İthalatı da kolaylaştıran dolayısıyla cari açığı destek veren bir yönü olacak. Zaten enflasyon maliyeti oluştu. Bundan sonra enflasyonun düşmesi için TL'nin değer kazanması gerekmiyor" dedi.

TCMB'nin enstrümanlarını TL'nin 2.10'un altına çok fazla sarkmayacak şekilde ayarlaması gerektiğini kaydeden Işık, "Faizleri yavaş yavaş veya gerekli olduğu şekilde aşağı indirirsek o zaman döviz kurunu belli bir yerde tutarız. Türkiye ihracat ve üretim bazlı büyümesine devam eder" dedi.

yazar

E-bülten için e-posta bırak