SAMET MOSKOVA SHOWROOMU AÇILDI

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

SAMET MOSKOVA SHOWROOMU AÇILDI

07-07-2014
SAMET MOSKOVA SHOWROOMU AÇILDI
Türk mobilya aksesuar sektörünün öncü firması ve dünya pazarlarının tanınmış markalarından SAMET, son dönem gerçekleştirdiği atılımlarına bir yenisini daha ekleyerek İtalya ve Almanya?dan sonra Avrupa?daki üçüncü showroom?unu Moskova?da açtı.
Acılışta bir konuşma yapan SAMET A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Saldıray Kızıltan, Rusyanın çok büyük bir pazar olrak hep hayallerii süslediğini ve firmalarının bu pazarda gelişmesini çok istediğini dile getirerek Bugün bu hayalimin gerçekleştirilmiş olmasını görmekten çok mutlu olduğunu ifade etti. SAMETin uluslararası pazarlarda oldukça iddialı olduğunu da belirten Kızıltan, önümüzdeki dönemde Amerikada da bir showroom açmayı planladıklarının bilgisini de verdi.Çin ve ABD'den sonra en büyük pazar olan Rusya ve komşu ülkelerinde de daha aktif olacaklarını belirten Kızıltan, global pazarda 6.sırada yer aldıklarını ve satışlarının yüzde 30'unun ihracattan sağlandığını hatırlatarak, halihazırda beş kıtada toplam 110 ülkeye ihracat gerçekleştirdikleri bilgisini de verdi.Global pazarda ilk 3'e oynamayı hedeflediklerini ifade eden Kızıltan şu ifadeleri kullandı: Bugün Türkiye, yabancı bir markanın lider olmadığı tek G20 ülkesi. SAMET olarak yenilikçi yaklaşımımızın bunda payı olmasından dolayı gururluyuz."Türkiye'de mobilya aksesuar sektörünün hacim olarak diğer ülkelere kıyasla küçük olduğunu belirten Kızıltan yeni yatırımları ile ilgili şu bilgileri verdi:"Pazar büyüklüğü, 200 milyon Euro. SAMET olarak Türkiye pazarında yüzde 65'lik bir paya sahibiz. Büyümemizi sürdürürken yeni fabrika yatırımlarımızla üretim kapasitemizi artırdık. Çerkezköy'de yer alan üretim tesisimize komşu 11.500 m2'si kapalı alan olmak üzere 21 bin m2'lik alanı da satın alarak, mevcut yatırımlarımızı ikiye katladık. Bu yatırımlarla birlikte, en son üretim teknolojileri kullanılan modern yüksek kapasiteli üretim tesislerimiz toplam 80 bin 500 m2'lik alana ulaşmış oldu.Açılışta bir konuşma yapn eski bakanlardan Bülent Akarcalı da, 1984de Türk Sovyet parlamenter dosluk grubunu kurduklarını ve en büyük hayalinin Ankara ile Moskovanın iki kardeş şehir ve ülkeler arasındaki ilişkilerin de geliştiğini görmek olduğunu belirterek, bugün SAMETin geldiği noktada hem kendisinin hem de Saldıray Beyin hayallerinin gerçekleştiğini görmekten mutlu olduğunu ifade etti.
yazar

E-bülten için e-posta bırak