SALONİ Mobilya 'know how' ihraç ederek, İran firması Delta ile üretimde işbirliğine gidiyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

SALONİ Mobilya 'know how' ihraç ederek, İran firması Delta ile üretimde işbirliğine gidiyor

06-01-2014
SALONİ Mobilya 'know how' ihraç ederek, İran firması Delta ile üretimde işbirliğine gidiyor
İç pazarda A ve B segmenti müşteri kitlesine üretim yapan Saloni Mobilya, İran'da yıllık üretim kapasitesi 10 milyon dolar olan Delta Furniture Co. firması ile üretimde işbirliğine gidiyor. Delta Furniture Co; anlaşma kapsamında, Saloni markası ile aynı paraleldeki modelleri kullanarak üretim ve satış yapacak, her ay cirolarının belli bir kısmını lisans bedeli olarak Saloni Mobilya'ya ödeyecek.

Saloni Mobilya Genel Müdürü Haluk Özbek, Türkiye'de 7 kurumsal mağaza ve 60 satış noktası ile faaliyette bulunduklarını belirterek, 45 ülkeye de ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Özbek, İranlı üretici firma Delta Furniture Co ile gerçekleştirdikleri know-how anlaşmasıyla birlikte yurtdışına isim ve lisans satmaya başladıklarını ifade etti.

Delta Furniture Co. ile 11 yıldır ticaret yaptıklarını kaydeden Özbek, "İran'da Saloni ismini yaşatacak olmamız ve lisans bedelleriyle know how ihracatı yapabilecek olmamız ülkemiz ve mobilya sanayimiz adına önemli bir gelişme. Hatta ürün ihraç etmekten daha da kazançlı diyebilirim. Zira İran hükümetinin son yıllarda uyguladığı aşırı yüksek gümrük bedelleri, maalesef Türkiye'nin İran'a mobilya ihracatını bitirme noktasına getirdi" diye konuştu. Özbek, İran halkının Saloni markalı ürünlere yoğun ilgi gösterdiklerini de sözlerine ekledi.
yazar

E-bülten için e-posta bırak