ROMA PLASTİK Intermob 2015 Sektöre Yön Veren Yeni Ürünlerini Tanıtacak

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

ROMA PLASTİK Intermob 2015 Sektöre Yön Veren Yeni Ürünlerini Tanıtacak

02-10-2015
ROMA PLASTİK Intermob 2015 Sektöre Yön Veren Yeni Ürünlerini Tanıtacak
Lazer Kenarbantları

Roma Plastik, kenarbandı alanında dünyada Ar-Ge?ye en ciddi yatırım yapan, yenilikçi firmaların başında gelmektedir. Türkiye?deki ilk ve tek Lazer Bant (Seamless Edgebant) üreticisidir. Lazer kenarbandı yeni bir teknolojidir. ve en önemli avantajı; kenarbandı uygulamalarında tutkal kullanımı ihtiyacını ortadan kaldırmasıdır. Üretimin daha az maliyetli ve daha hızlı yapılmasını sağlamaktır. Gelişmiş ülkelerde bu teknolojiye talep artarak devam etmektedir, Türkiye?de ise bu ürüne talep yeni yeni oluşmakta olsada, firma yöneticileri lazer kenarbandına olan talebin ciddi şekilde artacağını öngörüyorlar.

Mobilyalarda Parlak Çözümler

Tasarım, teknik ve estetik anlamda mobilyalarında mükemmelliği arayanların tercihi olacağını ifade ettikleri ayna görünümlü, pürüzsüz, yeni nesil high gloss kenarbantları ilk kez Intermob da görücüye çıkacak olup, son görünümleri için büyük öneme sahip olan parlaklık seviyelerinin ise, doğru strüktür ile bir araya geldiğinde doğal görünümün yanı sıra doğal bir dokunma hissi de sağlamakta olduğu ifade ediliyor. Aynı şekilde, kapsamlı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda geliştirilen yeni nesil high gloss ve super matt kenarbantlarının da bu yıl mobilya tasarımlarında sıklıkla görüleceği düşünülmekte.

Nudoso, Doğanın parmak izleri

Doğaya yani gerçek ahşapa en yakın deneyime ulaşmak, mobilya tasarımlarında her zaman var olan bir tutku. Panel mobilya yüzey dekorunun ahşap görüntüsünde olması, kullanılan kenarbandı ile uyumu ölçüsünde başarılı olmaktadır. Roma Plastik, Nudoso Koleksiyonunu ile kenarbandında doğala bir adım daha yaklaşmamızı sağlayan budak desenini mükemmelliyetçi ve titiz tasarımcıların kullanımına sunmakta olduğunu söylüyor.

Multiplex

İlk kez Mayıs ayında Interzumda tasarımcıların beğenisine sunulan Multiplex kenarbantları bu kez yerli tasarımcı ve üreticilerle buluşuyor. Güçlü ve modası geçmeyen Kontraplak deseninden ilham alınarak yeniden yorumlanan Multiplex kenarbantları siyah-beyaz versiyonu ile mobilyalarda kontrast yaratmayı sevenlerin gözdesi olması beklenmekte.

Acrimarc

Roma Plastik tarafından ilk kez 2011 yılında akrilik koleksiyonuna eklenen Acrimarc kenarbantları, 70lerde neredeyse her yerde görülen krom çılgınlığını hatırlatan nostaljik bir etki yaratmaktadır. Bu akımın günümüzün sade ve modern tasarım anlayışına uygun şekilde uyarlanması sonucunda ortaya çıkan siyah-beyaz Acrimarc mobilyalarda şık bir kontrast yarattığı vurgulanmakta.

Teknik Çözümler

Firma yöneticileri, estetik kaygıların yanı sıra modern çağın teknik ihtiyaçlarına çözüm olabilecek farklı ürünlere de yer verdiklerini belirtirken, ROMA Plastik antistatik ve iletken kenarbantlarının elektriğin risk oluşturduğu hassas elektronik çalışma ortamları için özel olarak üretildiğine de ifade ediyorlar. Bu çerçevede, iletken ve antistatik kenarbantları, ofis mobilyalarında veya yer döşemelerinde kullanılarak, ortamda yoğunlaşan elektriğin deşarj edilmesi / topraklanmasını sağlıyor ve elektrik yüklenmesi sonucu elektronik cihazlarda oluşabilecek zararların önlenmesine yardımcı oluyorlar.
yazar

E-bülten için e-posta bırak