Ortadoğu Ahşap Teknolojisi ve Mobilya Yan Sanayi Fuarları
15-05-2012
Diyarbakır’ın Merkez Yenişehir ilçesi Elazığ yolunda bulunan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl gerçekleştirilen Ortadoğu Ahşap İşlemeleri Makineleri, Ortadoğu Mobilya Yan Sanayi ve Ortadoğu Üretim Makineleri ve Yan Sanayileri fuarlarınıda EKİN Yayın Grubu da hazır bulundu.
Fuarın açılış töreninde konuşan TÜYAP Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü Diyarbakır'ın fuarcılık alanında ülkemizin en önemli merkezlerinden biri haline geldiğini belirtti. Diyarbakır'da gerçekleştirilen fuara 135 firma ve firma temsilcisinin katıldığını kaydeden Ersözlü, 2011'de gerçekleştirilen fuarı 21bin kişinin gezdiğini, bu yıl ki fuara ise 25 bin kişiyi beklediklerini anlattı.Açılış öncesi bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bu yılın ilk fuarının, daha fazla katılımcı daha fazla teknik içeren, teknoloji içeren ve daha fazla katılımcı beklenen bir fuar olmasını umduklarını söyledi.
Vali Toprak, "Diyarbakır kadim kent olmanın geçmişten bugüne getirdiği ve bugünden de geleceğe götüreceği birikimlerini bu güzel faaliyetlerle bu güzel çatılar içerisinde çevremizden çevre illerden ülkelerden tüm katılımcılar ile birlikte heyecanını alın teri ile ürettiği güzellikleri burada sergileyecek ve yeni metodları yeni teknikleri de burada görüp tanıyacak, bunları alacak ve götürecek kendisi kendi imalathanesinde bunları kullanarak üretim faaliyetini de gerçekleştirecektir" dedi. Ekonomik gelişme ve kalkınmanın en önemli hedeflerinden birinin insanları mutlu etmek olduğunu aktaran Vali Toprak şunları söyledi: "Üretilen ürünlerin de kabul edilebilir düzeyde kaliteli üretilmesi ve kendine göre pazarları ve müşterileri de bulması gerekiyor.
Bu organizasyonlar belirlenen hedefe önemli bir alt yapı sağlıyor. İnsanların fuar kongre gibi işler olsun turizm ticaret olsun hangi amaçla gelirse gelsin Diyarbakır gibi kadim bir kente gelmiş olmanın güzelliğini fuarın gezip görülmesi dışında da yaşaması gerekiyor. Diyarbakır düne göre bugün çok daha iyi bir şekilde kendini anlatıyor tanımlıyor ve marka olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor. Bu gibi faaliyetler bunlar bir barış projesidir. Aslında insanlar mutlu etmek için ekonomik değer oluşturmak üretim yapmak bunları pazarlamak ve bir gelir elde etmek hedefse insanların güzelliği tatmin olması sosyal yaşam düzeyinin yükselmesi ve gelecekten yana endişesinin olmaması bu gibi faaliyetlere bağlıdır. İnsanları mutlu edecek çok alan vardır ama biz ekonomik gelişmeyi üretmeyi teknolojiyi kullanmayı ve bu beyanda istihdamı arttırmayı hedef seçmiş isek insanı mutlu edecek bizi dışarıya açacak en temel ölçeklerden biri ortaya çıkıyor."
Vali Toprak'ın ardından konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Diyadin Gezer ise, bu dönemde 12 tane fuar düzenleyeceklerini, bunu 2015 yılında ayda 2 taneye çıkarmak istediklerini söyledi. 1998 yılından itibaren her yıl artarak ziyaretçilerinin geldiğini ifade eden Gezer, bu tür etkinliklerin yapılan yerlerde ticaretin geliştirilmesi için önemli olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından fuarların açılışı yapıldı. Vali toprak ve beraberindekiler fuar alanını gezerek yetkililerden bilgi aldı.