Nurus, Amerikalı Bernhardt Design ile ortaklık kurdu

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Nurus, Amerikalı Bernhardt Design ile ortaklık kurdu

30-06-2014
Nurus, Amerikalı Bernhardt Design ile ortaklık kurdu
Global bir marka olmak için önemli bir adım atan mobilyanın dev isimlerinen Nurus, Bernhardt Design ile ortaklık kuruyor. "Bernhardt Design by Nurus" markasıyla üretilecek ürünler dünyanın dört bir tarafında satışa sunulacak.

30 ülkede 40 showrooomla faaliyet gösteren Türkiye'nin önde gelen mobilya üreticilerinden Nurus, ABD'nin önemli mobilya tasarım markalarından Bernhardt Design ile ortaklık kuruyor. Tasarımdan üretime bütün ürünler "Bernhardt Design by Nurus" markasıyla Avrupa ve Ortadoğu pazarında satışa sunulacak. Nurus Yönetim Kurulu Üyesi Güran Gökyay, "Bu işbirliğinin 3 ana kapsamı var. Var olan ürünleri lisans altında farklı lokasyonlarda üretmek. İkincisi uzak pazarlar için lisanslamanın yapılması ve son olarak da beraber ürün geliştirme" diye konuştu.

Görüşmeler 2 yıl sürdü

Ortaklığa giden iki firma ilk ürün olarak bir toplantı masası tasarımı oluşturacak ve üretecek. Gökyay, "Yaklaşık 2 yıldır karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyoruz. Nurus ve Bernharda Design olarak 1 Temmuz'da resmi olara imzaları atacağız" şeklinde konuştu. 45 bin bitmiş ürüne sahip olduklarını aktaran Güran Gökyay, "Türkiye'de çok sayıda bayimiz yok. Biz daha çok servise önem veriyoruz" dedi. 2008 yılından beri Avrupa'da mobilya sektörüne yatırım olmadığına dikkat çeken Gökyay, "30 ülkede 40 showroomda faaliyet gösteriyoruz. Hollanda ve Belçika'da kuvvetliyiz. Kuzey Amerika'ya gitmek istiyoruz. Bunun için de lisanlama çok önemli" şeklinde konuştu. Gökyay, "Amerikalı Bernhardt Design ile yaptığımız bu stratejik iş ortaklığı Nurus'un Avrupa ve Orta doğu pazarlarındaki başarısının ve gücünün bir göstergesidir. Ülkemizden global marka yaratma hedefi çerçevesinde önemli bir adım attığımızı düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde benzer iş ortaklıklarımız devam edecektir" dedi.

"Konumumuz güçlenecek"

"Bernhardt Design'ın felsefesi tasarımda bütünlük, işçilikte kalite ve geleceğe bakış üzerine kuruludur" diyen Bernhardt Design Stratejik Projeler ve Uluslararası Geliştirme Direktörü Coleman Gutshall ise sözlerini şöyle sürdürdü: "Nurus'un piyasadaki liderliği, tasarım odaklı büyüme stratejisi ve Türkiye'nin üretim ekonomisine yönelik ciddi yatırımları nedeniyle çok uyumlu bir ortaklığa imza atmış bulunuyoruz. Nurus ile işbirliğinin, Bernhardt Design'ın Türkiye'de, Ortadoğu'da ve dünyadaki konumunu önemli ölçüde iyileştireceğini düşünüyoruz." Özel anlaşma çerçevesinde belirlenen koleksiyon içerisinde Charles Pollock, Arik Levy, Noé Duchaufour-Lawrence, Yves Béhar gibi ürünler mevcut.
yazar

E-bülten için e-posta bırak