Nikarguanın ahşap ve mobilya ihracatı hızla artıyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Nikarguanın ahşap ve mobilya ihracatı hızla artıyor

28-08-2012
Nikarguanın ahşap ve mobilya ihracatı hızla artıyor
Otoriteler, Nikaraguanın ahşap ve mobilya ihracatında 2012 yılı itibariyle kayda değer bir artış gerçekleştirerek 20 milyon ABD dolarına ulaştığını belirtiyorlar. . Rakamlar, ülkenin mobilya ve ahşap sektöründe son 5 yıl içerisindeki gelişmenin %100ü aştığını belirtiyorlar.

Yapılan açıkalamada, 2011 yılı verileri 17 milyon dolar civarında seyrederken, 2012nin ilk 6 ayı itibariyle %14lük bir artışın yakalanmış olmasını, ülkenin ABD ve Çin ile olan ticaretindeki yükselişe bağlayan bakanlık yetkilileri ise, Nikaragua ahşap ve mobilya üreticilerinin ihracatının % 31 kadarının ABDye yaptığı belirtilirken, Çinin ise %51lik bir orana ulaştığı da kaydediyorlar..

Nikaraguanın topraklarının dörtte bir ormanlarla kaplı olup, kullanılabilir orman arazilerinin 3.254 hektar civarında olduğunu belirten yetkililer, Kuzey Atlantik Anonim Bölgesi(RANN) içerisinde, Nikaraguanın en kaliteli ahşap kaynaklarına sahipolan ülke olduğunun da altını çiziyorlar.

Nikaragua İhracat Merkezi CETREX tarafından yapılan açıklamaya göre, sadece ahşap ve mobilya endüstrisinde değil, diğer sektörlerde de önemli gelişmeler kaydeden ülkenin toplam ihracatı da 2011 yılına göre, 2012nin ilk altı ayında %15 civarında bir artış göstermiş olup, uluslararsı analistler bunu bir ülkenin gelişiminde önemli rol oynayan ekonomik istikrar ve hükümet, özel sektör ve işçi sendikaları arasında kurulan uyumlu diyaloğa bağlıyorlar.

yazar

E-bülten için e-posta bırak