Ndesign, Kastamonu'da 'Country' Tipi Ahşap Mobilya Üretimine Başlıyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Ndesign, Kastamonu'da 'Country' Tipi Ahşap Mobilya Üretimine Başlıyor

07-02-2014
Ndesign, Kastamonu'da 'Country' Tipi Ahşap Mobilya Üretimine Başlıyor
Ağaç işçiliği ve ağaç oymacılığı alanında Türkiye'nin önemli üretim noktalarından biri olan Kastamonu, country tarzı mobilyanın üretim üssü olacak. Ahşap yoğunluklu country tarzı mobilya üretimi için Kastamonu'da üretim yapmaya hazırlanan Ndesign, 'Country' tipi mobilya üretimi için bir yer kiraladı. Ndesign Genel Koordinatörü Betül Güleç, "Ndesign Country koleksiyonu oluşturuyoruz. O bölgeyi hareketlendirecek bir proje hayata geçirmeyi planlıyoruz. Country tarzını oradaki ustaların birikimi, bizim de tasarım anlayışımızla birleştirerek dünyaya sunmak istiyoruz" dedi.

İl Özel İdaresi'nin 3 bin metrekarelik eski bir fabrikasını ihaleyle 10 yıllığına kiraladıklarını kaydeden Güleç, ağırlıklı ihracata yönelik üretim yapılacağını ve burada ilk etapta 50 kişinin istihdam edileceğini söyledi. Kastamonu'da artık işlevini yitirmiş olan yapılarda bulunan eski ahşapları da yeniden işleyerek ekonomiye kazandıracaklarına dikkat çeken Betül Güleç, "Yapıların dışında en az 100 yıldır kullanılan natürel ahşabı yeniden işleyerek ekonomiye kazandıracağız. 100 yıldır evlerin yapımında kullanılmış olan ağaçlar böylece en az 100 yıl daha evlerin içinde kullanılacak" diye konuştu. Geçen yıl sınırsız esneklikte üretim, satış ve ürün modelini içeren "Infinite Furniture" konseptini oluşturduklarını hatırlatan Betül Güleç, kişiye özgü seri üretim yapan bir modele geçtiklerini vurguladı. Bu sayede tüketicilerin ekstra herhangi bir bedel ödemeden beğendikleri ürünlerin kumaş, renk, desen, ölçü hatta iplik rengini seçebildiğine değinen Güleç, seri üretim kabiliyetlerini kullanarak ürünleri 21 günde teslim etiklerini aktardı.

Ndesign olarak Türkiye genelinde 25 showroom ve 200 korner mağazada tüketiciyle buluştuklarını belirten Betül Güleç, bu yıl konsept mağazacılık fikrini yurtdışına taşıyacaklarını söyledi. 40 bin metrekarelik alanda 400 çalışanla günlük 50 takım koltuk, 12 takım da doğal ahşaptan yemek ve yatak odası üretim kapasitesiyle çalıştıklarını dile getiren Betül Güleç, bu yıl en az yüzde 20 büyüme hedeflediklerine işaret etti.

yazar

E-bülten için e-posta bırak