"Mobllya Sektörü İçin Verilen 12 Taksit Sözü Tutulmadı"

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

"Mobllya Sektörü İçin Verilen 12 Taksit Sözü Tutulmadı"

26-02-2014
BDDKnın mobilya sektörüne getirdiği 9 taksit sınırının sektörde ciddi zararlara sebep olduğunu belirten Alfemo Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu, insanların ödeme yaparken daha az zorlanması için mobilya sektörü için geçerli olan 9 taksit sınırının 12ye çıkarılmasını istediklerini ifade etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre kredi kartlarında genel taksit sayısı 9 ayla sınırlandırıldı. 1 Şubat 2014te yürürlüğe giren değişikliğe göre elektronik, iletişim, kuyumculukta taksit sayısı 6 ayı, beyaz eşya ve mobilyada 9 ayı aşamayacak. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Alfemo Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu, kredi kartına taksit sınırlandırılması getirilmesinin mobilya sektörünü ciddi anlamda etkilediğini söyledi. Bu uygulamanın insanların daha az mal almasına sebep olduğunu kaydeden Davulcuoğlu, Taksitler 9 aya inince insanlar mobilya almaktan korkmaya başladı. Yaklaşan yaz mevsimi ile evlilik sezonu başlayacak insanların ödeme yaparken daha az zorlanması için mobilya sektöründe 9 olan taksit sınırının 12ye çıkarılmasını istiyoruz. Yüzde 100 yerli sermaye ile faaliyet gösteren sektöre bunun zararı olmayacağı gibi faydası olacaktır. Aksine bu durum iç tüketim ve iç sanayii de geliştirecektir. diye konuştu.

Alfemo Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu, mobilyanın ihracata dayalı bir sektör olduğunu belirterek yüzde 100e yakınını yerli kaynaklardan almasına rağmen katma değeri yüksek bir sektör olduğuna dikkat çekti. Türkiyenin cari açıktan sonraki en büyük sorununun kişi başına yatırım anlamında istihdam olduğunu ifade eden Davulcuoğlu, Bu istihdamı halletmek için mobilya sektörü gibi istihdam deposu sektörlere ciddi destek verilmesi gerekiyor. Çok daha az yatırımla daha fazla istihdam sağlayabilen bir sektörüz. Bu konuda bir gelişme yaşanması sektörün ve istihdamın büyümesi anlamında ciddi bir katkı sağlar. dedi.

Davulcuoğlu, sektörde kayıt dışılığın önüne geçilmesinin, KDV oranlarının makul seviyeye indirilmesi ile mümkün olacağını belirtti. Navlun maliyetlerinin ihracattaki en büyük engel olduğunu belirten Davulcuoğlu, navlunla ilgili gelişmelerin ihracatta dışarıda ülkeyi daha çok kuvvetli hale getireceğini kaydederek, sektörün 2023te 10 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirmesinin güç olduğunu söyledi.
yazar

E-bülten için e-posta bırak