MOBİLYADA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AMA NASIL? Ahmet Güleç / MOSFED Başkanı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

MOBİLYADA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AMA NASIL? Ahmet Güleç / MOSFED Başkanı

29-05-2024
MOBİLYADA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AMA NASIL? Ahmet Güleç / MOSFED Başkanı
"Sürdürülebilirlik" kavramına ilişkin tartışmalar 1970’li yıllara dayanıyor. 1987 yılında ilk kapsamlı tanımı yapılıyor ve durum şöyle özetleniyor: "Gelecek kuşakların kalkınma imkanlarının ellerinden alınmaksızın bugünkü neslin ihtiyaçlarının karşılanması."

2016 yılında BM tarafından uygulamaya konulan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) yürütülen tartışma ve çalışmalar için önemli bir eşik olurken, Covid 19 salgını bütün bu süreçler üzerinde hızlandırıcı bir etki yarattı. 2019 yılında Avrupa Birliği tarafından yürürlüğe konulan “Avrupa Yeşil Mutabakatı (AYM)” bugün sürdürülebilir kalkınmanın temel parametrelerini oluşturan yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm (ikiz dönüşüm) için hükümetlerin, şirketlerin, kurumların, önüne önemli görevler koyuyor. Ve bundan kaçış yok!

VAROŞSAL KRİZİN EŞİĞİNDE BİR DÜNYA

Şu bir gerçek ki; tarih sahnesine çıktığımız ilk andan bu yana önce yaşamak, sonra gelişmek ve ilerlemek için dünyanın nimetlerini kullandık ama bir yerde bilerek ya da bilmeyerek kontrolü kaybettik. Bunun sonucu olarak da dünya büyük bir varoluşsal krize girdi. Temelde bizim neden olduğumuz iklim değişikliğinin yarattığı çevresel, sosyal ve ekonomik tahribatlar ancak sürdürülebilir kalkınmada önemli bir model olan “döngüsel ekonomi”ye geçiş ile geri döndürülebilir.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak