Malezya’nın en prestijli fuarı Kuala Lumpur’da gerçekleşiyor: MIFF 2013

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Malezya’nın en prestijli fuarı Kuala Lumpur’da gerçekleşiyor: MIFF 2013

15-05-2013
Malezya’nın en prestijli fuarı Kuala Lumpur’da gerçekleşiyor: MIFF 2013

MALEZYA’NIN ENPRESTİJLİ FUARI İÇİN KUALA LUMPUR’DAYDIK

MIFF 2013

Güney Doğu Asya’nın en tanınmış fuarlarından MalezyaUluslararası Mobilya Fuarı MIFF bu yıl kapılarını 5 – 9 Mart tarihleri arasındaaçtı ve Kuala Lumpur’un iki önemli fuar alanında eş zamanlı olarak içlerindeyayın grubumuzun da bulunduğu dünyanın dört bir yanınıdan gelen global mobilyapazarlarının uluslararası isimlerinin gerek Malezya, gerekse de bölgenin önemlimobilya pazarlarında faaliyet gösteren imalatçılarla biraraya gelmesini sağladı.

 

MIFF, bölgenin en eski fuarları arasında olmasa da, entanınmışları arasında başı çekmekte. Çeyrek asırdır bölgenin en popülerisimleri arasında bulunan Dato Tan Chin Huat yönetiminde 17 yıldır dünyanın enönemli oyuncularına başarıyla hitap eden ve geçtiğimiz yıl fuarın tüm hisseleriUBM Asia firması tarafından satın alınmasına karşın hala Dato Tan’ınyönetiminde oldukça ses getiren bir etkinlik olan MIFF, bu yıl da iki ayrıalanda, Putra World Trade Center PWTC ve MATRADE Exhibition & ConventionCenter MECC’da kapılarını açtı.

Her yıl düzenlenen etkinlikleri ile Malezya’nın başkentiKuala Lumpur’da yer yerinden oynamasını sağlayan basının büyük ilgi gösterdiğiMIFF, onur konuğu bakanları, üst düzey konukların katıldığı resepsiyonları,açılış seremonileri, Buyers’ Night’ları, Furniture Excellence Awards ve BestPresentation Awards gibi ses getiren tasarım yarışmaları, ödül törenleri, panelve seminerleri ile 2013 yılının da unutulmazları arasında girdi.

FUAR, DÖRTTE BİR ORANINDA BUYUDU

Bu yıl, 500 üyeye sahip ve Malezya’nın ihracatının %45’inigerçekleştiren MUAR Mobilya Derneği’nin de katkısını alan MIFF, bu sayede birönceki yıla oranla fuar alanını %25 oranında geliştirme imkanını buldu.Malezya’nın diğer mobilya fuarı EFE ile birlikte sektörün hemen tümihracatçılarını kapsayan MIFF’in özellikle uluslararası pazarlardakitanınmışlığı, sadece bu ülkenin değil, bölgenin en uluslararası fuarlarındanbiri olmasına ve her yıl binlerce kişinin Mart ayının heme başında KualaLumpur’da buluşmasını sağlıyor.

854 milyon ABD doları civarında bir satışın gerçekleştiğinintesbit edildiği MIFF, UBM’in Çin dışındaki en büyük fuarı olup toplam 80,000m2’lik bir alana yayılmakta. 6,054’ü yurtdışından olmak üzere 140 ülkeden gelentoplam 18,401 ziyaretçinin gezdiği MIFF 2013’e her iki alanda toplam 504 firmakatıldı. Avusturalya, ABD ve Japonya’nın ilgisini önemli ölçüde artırdığıkaydedilen MIFF 2013 fuarına Malezya’nın dışında Avusturalya, Çin, Tayvan,Endonezya, HongKong, Singapur, Güney Kore, ABD, Hindistan, İspanya ve Türkiyegibi ülkelerden katılımcı gelmişti.

YAYIN GRUBUMUZ BU YIL İLKLERE İMZA ATTI

EKİN Yayın Grubu olarak 8 yıldır hazır bulunduğumuz veyayınlarımızın tanıtımını gerçekleştirerek farklı pazarlardan derlediğimizbilgileri okurlarımızla paylaştığımız bu yılki fuar, bizler açısından ikiönemli farklılık taşımaktaydı. Birincisi organizasyonunu gerçekleştirdiğimizTürkiye’nin ilk ve tek global mobilya fuarı olan FURNistanbul’u Kuala Lumpurdadüzenlenen hemen her etkinlikte aktif ve etkili bir biçimde tanıtmamızdı.Basın, VIP ve fuar salonlarında gerçekleştirilen aktif tanıtımlar ile bölgeninhemen her ülkesinin mobilya dernek ve fuar yöneticilerine ulaşan ekibimiz, 2013yılı Asya kampanyamızı bu fuar ile başlatmış oldu.

MOBİLYA TASARIM ÖDÜLLERİ JÜRİSİNE SEÇİLDİK

Öte yandan uluslararası pazarların tanınan yayın grubuolarak her geçen gün uluslararası anlamdaki tanınırlığımızın artması,ekibimizin dünyanın her yerinde mobilya konusunda uluslararası otoritelerdenkabul edilmesi ve bu çerçevede Furniture Excellence Awards ve Best PresentationAwards gibi MIFF fuarının en prestijli etkinliklerinden olan yarışmalarına jüriolarak seçilmemiz ve bu yılın ödül kazananlarını seçen uluslararası kurulakabul edilmemiz oldu.

yazar

E-bülten için e-posta bırak