MALEZYA ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI, KÜRESEL TİCARETİN 30. YILINI KUTLUYOR

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

MALEZYA ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI, KÜRESEL TİCARETİN 30. YILINI KUTLUYOR

15-02-2024
MALEZYA ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI, KÜRESEL TİCARETİN 30. YILINI KUTLUYOR
Güneydoğu Asya’nın en büyük ve en küresel mobilya fuarı olan Malezya Uluslararası Mobilya Fuarı (MIFF), 2024 fuarı öncesinde 30. yıldönümünü kutlamak için 8 Aralık’ta muhteşem bir gala yemeği düzenledi. Toplantı, Malezya mobilya endüstrisi için bir zirveye işaret eden yıllık fuarın kaydettiği dikkate değer kilometre taşlarını paylaşmak üzere 500 seçkin konuğu, sadık katılımcıları ve iş ortaklarını bir araya getirdi.

 

 Bu olayı Onur Konuğu olarak kutlayan Başbakan Yardımcısı ve Plantasyon ve Emtia Bakanı Yang Amat Berhormat Dato' Sri Fadillah Yusof oldu. Oscar temalı ışıltılı gece, 1-4 Mart tarihleri arasında yapılması planlanan gelecek yılın gösterisine giden kutlamaları başlattı.

 1995 yılında kurulan MIFF, yıllar içinde yerel mobilya sektörünün genişletilmesinde önemli bir rol oynadı. Küresel çapta en iyi 10 mobilya ticareti etkinliği olarak kabul edilen bu etkinlik, Malezya ahşap mobilyaları ve Güneydoğu Asya'daki ofis mobilyaları için en büyük ihracat platformudur.

 MIFF, lansmanından bu yana toplam 18,4 milyar ABD doları tutarında satış elde etti ve 141 ülke ve bölgeden 182.000 alıcıyı ağırladı. 2023 yılında, 1,21 milyar ABD doları tutarında rekor bir yerinde satış ve 673 katılımcı ile muhteşem bir yıl elde etti.

 Ödüllü fuar, mevcut MIFF Başkanı Datuk Dr Tan Chin Huat tarafından 152 yerli katılımcıyla kuruldu. Yabancı katılımcılar 1999'da ilk kez sahneye çıktılar ve MIFF'in uluslararası alıcılara olan ilgisi sayesinde sayıları katlanarak artıyor. Gösteriyi başından beri destekledikleri için Malezya mobilya endüstrisini ve yerel yetkilileri öven Datuk Dr Tan, MIFF'in, ülkenin küresel bir üretici olarak konumunu güçlendirmek için Malezya mobilya ihracatında amiral gemisi olmaya devam edeceğini söyledi.

“MIFF 1995 yılında küçük bir gösteri olarak başladı. Başarılı olması için çok çalıştık. Bugün MIFF, dünyanın en büyük 10 mobilya fuarından biri ve Güneydoğu Asya'nın en büyüğüdür. Bunun için şunu samimiyetle söyleyebilirim ki, Malezya mobilya sektörünün desteği olmadan MIFF bugünkü duruma gelmeyecektir.” dedi Datuk Dr Tan.

 Ayrıca MIFF'e verdiği güçlü destek için Malezya hükümetine ve kurumlarına ve ayrıca MIFF'in stratejik ortağı Muar Mobilya Derneği'ne son 10 yıldaki verimli ittifakından dolayı şükranlarını sundu.

Art arda 10 ila 30 yıl boyunca (1995-2024) katılan şirketlerin de aralarında bulunduğu 117 sadık katılımcıya, sarsılmaz desteklerinden dolayı ödüller takdim edildi.

             Bunlar arasında 25 yılı aşkın süredir sergilenen 17 şirket yer alıyor: Boston Ofis Mobilyaları, C. K. Ban Soon Lee Industries, Chuanheng Mobilya Ürünleri, Kinheng Mobilya, Latitude Tree Mobilya, LB Mobilya, Merryfair Sandalye Sistemi, Pipesway Mobilya, Poh Huat Mobilya Endüstrileri, Seng Yip Mobilya, Seni Daya Woods Industries, Shantawood, Kazanan Ofis Ağı, YB Ağaç İşleri Endüstrisi, Malezya Orman Araştırma Enstitüsü, Malezya Kereste Konseyi ve Malezya Kereste Endüstrisi Kurulu.

 MIFF 2024, çağdaş tasarımlı ev mobilyaları, ofis ve konaklama mobilyaları, aksesuarlar, dekorlar, bileşenler ve çeşitli ürünleri sergilemek için 17 salonla Malezya Uluslararası Ticaret ve Sergi Merkezi (MITEC) ve Dünya Ticaret Merkezi Kuala Lumpur'da (WTCKL) yeniden gerçekleştirilecek. 

 Malezya'nın en büyük ihracatçılarına Çin Anakarası, Endonezya, Singapur, Güney Kore, Tayvan, Tayland, Türkiye ve Vietnam'dan katılımcılar katılacak.

 “Muar Mobilya Derneği adına MIFF'in 30. yıl dönümünü en içten tebriklerimizi iletiyorum. Bu gerçekten MIFF ve aynı zamanda Malezya mobilya endüstrisi için bir dönüm noktasıdır. MFA, bu yolculuğu MIFF ile paylaşmaktan gurur duyuyor. Bu aynı zamanda MIFF ile 2013 yılında başlayan stratejik ortaklığımızı yeniden teyit etmek için de uygun bir zamandır. MFA ve MIFF'in Malezya mobilya endüstrisi için yeni fırsatlar yaratmak üzere ilişkimizdeki güçlü ivmeyi sürdüreceğinden eminim." -- Bay Steve Ong, Başkan, Muar Mobilya Derneği, MIFF Stratejik Ortağı.

Güncel bilgileri takip etmek veya alıcı olarak kaydolmak için MIFF web sitesini (www.miff.com.my) ziyaret edin.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak