MAKSDER Bu Yıl da Etkinlikleri ile TÜYAP INTERMOB Fuarına Damgasını Vuracak

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

MAKSDER Bu Yıl da Etkinlikleri ile TÜYAP INTERMOB Fuarına Damgasını Vuracak

01-10-2012
MAKSDER Bu Yıl da Etkinlikleri ile TÜYAP INTERMOB Fuarına Damgasını Vuracak
Bu yıl tasarım yarışmasından atölye çalışmalarına, tasarım çalıştayından sektör yemeğine kadar düzenleyeceği birçok etkinlik ile Tüyap Intermob fuarına damgasını vuracak olan Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği MAKSDER, hazırlıklarını büyük bir hızla sürdürmekte.
MAKSDER TASARIM YARIŞMASININ ÜÇÜNCÜSÜ YAPILIYOR
MAKSDER (Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan MAKSDER Mobilya Aksesuar Ürünleri Tasarım Yarışmasının seçici kurulu, Eylül ayı içerisinde toplanarak bir ön eleme gerçekleştirecek.

Bu yıl 9 farklı dalda düzenlenecek yarışmaya ilk kez üniversitelerden ve bağımsız tasarımcılardan da başvuru kabul ediliyor. Pek çok tasarım derneği tarafından desteklenen etkinlik için fuar boyunca ödül alan tasarımların ziyaretçilerin beğenisine sunularak özel bir alanda sergileneceği yarışma ödülleri ise fuarın üçüncü günü 15 Ekim 2012’de gerçekleştirilecek bir törenle sahiplerini bulacak.

İLK KEZ BİR TASARIM ÇALIŞTAYI DÜZENLENİYOR
Bu yılki fuarın bir diğer özelliği de, çeşitli tasarım derneklerinin desteği ve tasarımcı Adnan Serbest’in yönetiminde fuar esnasında Türkiye’de ilk kez bir yan sanayi tasarım çalıştayının düzenleniyor olması. Bu çerçevede gerçekleştirilecek olan çalıştay, “Aksesuarda yeni fikirler” başlığı altında 10 kavramsal mesaj ve 10 tasarımcı iş birliğinde gerçekleştirilecek. Çalıştay boyunca aksesuar sektörüne yönelik yeni fikirler, yeni kavramsal yaklaşımlar, tasarımda çağdaş, innovatif bir düşünce sisteminin yaygınlaştırılması temaları, ilişkilendirme kavramları eşliğinde işlenecek. Bu çerçevede, sektör profesyonellerinin yanısıra yarı profesyonel, yeni mezun tasarımcılarla mesleki pratik çözümler doğrultusunda fikir alışverişinde bulunmak amacıyla sektörün beklentilerinin tartışıldığı, ikili görüşmelerin gerçekleşeceği bu çalıştay, 13-17 Ekim tarihleri arasında tasarımcı Adnan Serbest yönetiminde MAKSDER tasarım yarışmasında derece alan tasarımların sergilendiği alanda yapılacaktır.

YABANCI PROTOKOLÜN HAZIR BULUNACAĞI GALA YEMEĞİ
Intermob fuarının 15., Ağaç İşleme Makinaları fuarının ise 25. yılının kutlanacağı bu yılki fuarda ilk kez MAKSDER ve TÜYAP’ın ortak organizasyonu ile “Buyers’ Night” özelliğine sahip bir Gala Yemeği verilecektir.

MAKSDER’in uluslararası müşterileri, Avrupa Ağaç İşleme Makinacıları Birliği EUMABOIS üyeleri ve EKİN Yayın Grubu’nun başkanlığını yaptığı Uluslararası Mobilya Tedarikçileri Yayıncıları Birliği FSM’in üyesi olan ve bu yıl 21 farklı ülkeden gelecek en seçkin sektörel dergilerinin temsilcilerinin biraraya geleceği yemek başlı başına bir uluslararası etkinlik niteliğinde olacak. Fuarın birinci günü akşamı gerçekleştirilecek olan ve profesyonel bir sunucunun sunacağı yemekte, müzikli eğlencelerden çeşitli şovlar ve sürpriz hediye çekilişlerine kadar birçok aktivite yer alacak ve hem Tüyap, hem de MAKSDER tarihinde bir ilk olacak.

yazar

E-bülten için e-posta bırak