MAKSDER 2. Mobilya Aksesuar Ürünleri Tasarım Yarışması Jurisi Seçimini Yaptı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

MAKSDER 2. Mobilya Aksesuar Ürünleri Tasarım Yarışması Jurisi Seçimini Yaptı

24-10-2011
MAKSDER 2. Mobilya Aksesuar Ürünleri Tasarım Yarışması Jurisi Seçimini Yaptı
5 Ekim 2011 tarihinde, Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği MAKDER’in genel merkezinde toplanan ve bağımsız tasarımcılardan oluşan bir jüri, 2. Mobilya Aksesuar Ürünleri Tasarım Yarışmasına katılan eserleri değerlendirdi.
Mobilya aksesuar imalatçılarının birlik ve beraberliğinin sağlanması, dayanışma ve güçbirliğinin gerçekleştirilmesi, sorunları çözmek için ortak çalışmalar yapılması ve sektörün yurtiçi ve dışında etkili bir biçimde temsil edilebilmesi amacıyla yola çıkan Türk mobilya aksesuar imalatçılarını iki yıl önce biraraya getiren Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği MAKSDER, önemli etkinliklere imza atıyor. Bunların başında gelenlerden biri de ilki geçen yıl gerçekleşen ve oldukça ses getiren Mobilya Aksesuar Ürünleri Tasarım Yarışması olup, her yıl sonbaharda TÜYAP Intermob fuarı sırasında düzenlenen bir törenle sahiplerini bulmaktadır.
Dernek tüzüğünde de belirtildiği üzere, özellikle mobilya aksesuar sektöründeki üreticileri bilinçlendirmek, üretim kalitesini yükselterek dünya standartlarına uygun farklı ve özgün tasarımları ile her yönden rekabetçi niteliklere sahip ürünleri teşvik etmek amacıyla düzenlenen ve bu yıl herkese açık olarak gerçekleştiren yarışmanın jürisi ise tamamen bağımsız ve alanının yetkin isimlerinden oluşmakta. Bu yıl 9 aksesuar ürün kategorisinde gerçekleşen tasarım yarışmasında yarışmaya katılan ürünler, 5 Ekim 2011 tarihinde toplanan Türkiye'nin önemli tasarımcılarından Mehmet Asatekin, Yılmaz Zenge, Adnan Serbest, Ümit Altun ve MAKSDER adına Nesip Uzun'un oluşturduğu seçkin jüriden oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilerek sonuçlandı. Ödüle layık eserler sahiplerini buldu.
Üretici firmaların firma bazında, bağımsız tasarımcıların ise kişisel olarak katıldıkları Aksesuar ürünleri tasarım yarışmasında bu yıl aşağıdaki tasarımlar ödüllendirilmiş olup 2 ürün kategorisinde ise ödüle layık ürün ve tasarım bulunamamıştır.
Yarışma sonuçları 15 Ekim 2011 tarihinde İstanbul Beylükdüzü Tüyap'ta düzenlenecek Tüyap İntermob Fuarında beş gün boyunca 6-7. Salon fuayesinde sergilenecek olup 17 Ekim 2011 saat 14:00 te Yine Tüyap İntermob Fuarında Ödül dağıtım töreni yapılacaktır. Detaylı bilgilere www.maksder.org sitesinde görselleriyle birlikte ulaşmak mümkün.
yazar

E-bülten için e-posta bırak